Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στο προσκήνιο το φιλικό, οι ανανεώσεις και το θέμα Πετράκη

Και το θέμα παραμονής του Λίλα στο προσκήνιο του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Φιλικό παιχνίδι στη Λευκάδα με αντίπαλο τον Τηλυκράτη θα δώσει σήμερα στις 17.00 ο ΠΑΣ Γιάννινα. Θα είναι και το τελευταίο της σεζόν, αφού την άλλη Τετάρτη 17 Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι προπονήσεις και οι παίκτες θα φύγουν σε διακοπές. Ο Γιάννης Πετράκης θα πάρει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, αφού το παιχνίδι έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς ο Τηλυκράτης γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. 

Μάλιστα θα τιμηθούν από την ομάδα της Λευκάδας ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ο προπονητής Γιάννης Πετράκης για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο, όπως και ο παλιός άσσος Αλφρέδο Γκλασμάνης, που μετά τον ΠΑΣ διετέλεσε στον Τηλυκράτη παίκτης αλλά και προπονητής. Το σημερινό φιλικό θα είναι η αρχή μιας στενότερης συνεργασίας των δύο ιστορικών σωματείων, λόγω και των καλών σχέσεων που έχουν οι πρόεδροι Χριστοβασίλης και Βλάχος, αλλά και η Λευκάδα είναι ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός πολλών Γιαννιωτών. Και στο ποδόσφαιρο των δύο περιοχών υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί, καθώς μέχρι το 1981 ο Τηλυκράτης και οι άλλες ομάδες του νησιού, όπως της Πρέβεζας και Άρτας, αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. 

Το σημερινό φιλικό στη Λευκάδα και η παρουσία εκεί του Χριστοβασίλη θα είναι και μια ευκαιρία για νέες συζητήσεις με τον Πετράκη με σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας, σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα. Επίσης ο πρόεδρος των Γιαννιωτών θα κάνει νέα συζήτηση με τον Νόε Ακόστα για ανανέωση του συμβολαίου, όπως και με τον Άντι Λίλα για μείνουν και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα. Οι πρώτες συζητήσεις δεν οδήγησαν σε αρραβώνα, αλλά όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις μέσα από τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις έρχονται και οι συμφωνίες, όπως ευελπιστούν να γίνει και με αυτούς τους δύο παίκτες.  Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις, ειδικά με το θέμα Πετράκη, καθώς στις 17 σταματούν οι προπονήσεις και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά το θέμα προπονητή, όπως έγινε και στα προηγούμενα χρόνια. 

Αύριο θα υποβληθεί σε εγχείρηση από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη, ο τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης που στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευή υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Κοντά στον άτυχο γκολκίπερ είναι όλη η οικογένεια του ΠΑΣ, ενώ ο συμπαίκτης του Αλέξανδρος Πασχαλάκης δήλωσε: «Τραυματίστηκε στην προπόνηση, είναι πολύ κρίμα. Του εύχομαι περαστικά και να μας έρθει όσο πιο σύντομα γίνεται». 

Ο Πασχαλάκης έλειψε από τις τελευταίες προπονήσεις καθώς παρέλαβε από το συνδρομητικό κανάλι το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης. Αφορά μια φάση στο ματς με τη Λάρισα, όπου με διπλή προσπάθεια απέτρεψε αυτογκόλ του Μπέριου και την οποία περιέγραψε ο ίδιος ως εξής: «Είδα να αλλάζει πορεία η μπάλα και λειτουργώ ενστικτωδώς για να την αποκρούσω.  Προσπαθώ να μη χάνω ούτε λεπτό τη μπάλα από τα μάτια μου, γιατί ο στόχος των τερματοφυλάκων είναι αυτός». Για τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το πρόσωπό του, στη συνέντευξη που έδωσε στη NOVA σημείωσε: «Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής νιώθει ευχάριστα. Αν είναι και η ομάδα μου ικανοποιημένη οικονομικά, θα το συζητήσουμε. Οπωσδήποτε τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΣ».


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ NOVA

Τα βραβεία της χρονιάς απένειμε την Δευτέρα το βράδυ η NOVA, μ’ εκείνο για την καλύτερη απόκρουση της σεζόν να πηγαίνει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο «πορτιέρε» των Ιωαννίνων έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, .όπως γράφουμε και παραπάνω, όταν κατάφερε να απλώσει το πόδι του στο παραλίγον αυτογκόλ του Μπέριου και παρά την αντίθετη κίνηση του κορμιού του, απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος. Την απόκρουση της χρονιάς ψήφισαν οι Μιλόγεβιτς, Πετράκης και Γρηγορίου που ήταν καλεσμένοι στο studio και αποτέλεσαν την επιτροπή που το έκρινε. Οι δύο πρώτοι ψήφισαν Πασχαλάκη, ενώ ο Γρηγορίου, αν και παραδέχτηκε τη δυσκολία της απόκρουσης, ψήφισε για το 2-1 τον Κουτζαβασίλη για απόκρουση στο παιχνίδι της Κέρκυρας με την ΑΕΚ. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Βραβεία Superleague» χαρακτήρισε ενστικτώδη αλλά και πραγματικά εντυπωσιακή αυτή την απόκρουση.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΓΩΓΟΣ


Ένα ακόμα παιδί των υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανοίξει την πόρτα της Εθνικής ομάδας και να δοκιμάσει την τύχη του. Πρόκειται για τον υψηλόσωμο στόπερ, Γιώργο Γώγο, που φέτος αγωνίζεται με την ομάδα Κ-17 των «κυανόλευκων». Ο κ. Βασίλης Γεωργόπουλος απηύθυνε πρόσκληση σε 23 ποδοσφαιριστές για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων που θα γίνουν 8-10/5/2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενόψει την συμμετοχής της, τη νέα σεζόν, στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018.