Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Νίκη με Ηρακλή για να γλυκαθεί πάλι ο κόσμος

Είναι καιρός να επιστρέψει στις επιτυχίες ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με προπόνηση που θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στις 19.00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι NOVAsports stories.
Να σημειωθεί ότι όλα τα ματς της 28ης αγωνιστικής θα γίνουν την ίδια ώρα, όπως και στις υπόλοιπες δύο αγωνιστικές.

Γι’ αυτό και η NOVA θα ενεργοποιήσει όλα τα κανάλια της, βάζοντας αγώνες στο NOVAsports stories, NOVA 24 HPκαι ενεργοποιώντας το NOVAsports extra 1. Αμέσως μετά τη σημερινή ανακοινωθεί και η αποστολή που θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο. Και σε αυτή την αναμέτρηση θα υπάρξουν απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, όπως των τραυματιών Τζημόπουλου, Σκόνδρα και των τιμωρημένων με κίτρινες κάρτες Λίλα και Κόντε. 

Ο Κόντε είχε δηλωθεί μετά το ματς με την Ξάνθη για το αυριανό παιχνίδι, ενώ ο Λίλα συμπλήρωσε στη Βέροια 7 κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στα παιχνίδια με Ηρακλή και Ολυμπιακό. Το άσχημο για τον Κόντε είναι ότι χθες ένιωσε ένα τράβηγμα στη γάμπα και αποχώρησε από την προπόνηση. Σήμερα που θα βγουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής θα εκτιμηθεί από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη ο χρόνος αποθεραπείας και αν προλάβει το ματς με τον Ολυμπιακό. Το βάρος στην επίθεση θα πέσει αύριο στους Ζάιρο και Γιάκο που θα είναι το επιθετικό δίδυμο. Οι αμυντικοί Τζημόπουλος, Σκόνδρας έλειψαν και στη Βέροια. 

Όπως σημειώσαμε και χθες, ο πρώτος χάνει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν αφού έκανε αρθροσκοπική επέμβαση στον μηνίσκο. Ο Σκόνδρας και χθες συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας. Θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για τον Πετράκη στην άμυνα, γιατί όσες φορές χρειάσθηκε να παίξει ήταν καλός, αλλά συνέπεσε και αυτός να είναι τραυματίας σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΠΑΣ που έχει σημαντικές απουσίες. 

Η οργάνωση της άμυνας είναι ένας «πονοκέφαλος» για την τεχνική ηγεσία. Στη Βέροια ο Πετράκης προτίμησε να δέσει την άμυνα με στόπερ τους Κοζορώνη, Μαυροπάνο, Μιχαήλ. Όμως η αμυντική λειτουργία δεν πήγε καθόλου καλά, με συνέπεια την βαριά ήττα με σκορ 3-0 από την «βασίλισσα» που είχε δοκάρι και επιπλέον ευκαιρίες. Συνεπώς ο έμπειρος τεχνικός θα κάνει κάποιες αλλαγές, με την επαναφορά στο βασικό σχήμα του Μπέριου δίπλα στον Μιχαήλ. Το ποιος θα είναι ο τρίτος αμυντικός είναι ένα αίνιγμα. Ή θα προτιμήσει τον νεαρό Μαυροπάνο για να του δώσει πάλι χρόνο συμμετοχής ή θα τον αφήσει στον πάγκο και θα βάλει τον Κοζορώνη. Τρίτο εναλλακτικό πλάνο είναι να τοποθετηθεί στην άμυνα ο Καρανίκας και να παίξει δεξιός χαφ ο Μπουκουβάλας. 

Όλα αυτά δοκιμάσθηκαν στις τελευταίες προπονήσεις μέχρι να καταλήξει ο Πετράκης στις τελικές επιλογές του για την συγκρότηση ενός αξιόμαχου σχήματος που θα αντιμετωπίσει αύριο τον Ηρακλή. Ο ΠΑΣ παραμένει 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη και προέρχεται από βαριά ήττα στη Βέροια, που προκάλεσε κριτική και δυσμενή σχόλια από την πλευρά των φιλάθλων, ενώ αυστηρό τόνο είχαν και οι δηλώσεις του προπονητή. Για τον λόγο αυτό οι παίκτες του θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη. Και ο ΠΑΣ, ανεξάρτητα αν έχει αύριο ελλείψεις σημαντικών παικτών, όπως οι Κόντε, Λίλα, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, έχει το μέταλλο να κερδίζει δύσκολα παιχνίδια. 

Ο Ηρακλής παλεύει για την παραμονή του με νύχια και με δόντια, έχοντας μάλιστα και καλή παράδοση στα Γιάννινα, αλλά ο ΠΑΣ με την βοήθεια των φιλάθλων του είναι φαβορί για τη νίκη. «Πρέπει να παίζουμε για τους εαυτούς μας, για την ομάδα, για την οικογένειά μας, για τους φίλους μας και επειδή μας αρέσει το ποδόσφαιρο», είπε προχθές σε δηλώσεις του ο Ζάιρο που θα είναι από τους παίκτες που θα πάρουν πάνω τους την ομάδα στην αυριανή αναμέτρηση. 

Για το αυριανό παιχνίδι η διοίκηση προκειμένου να πάει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, έβαλε 10 ευρώ γενική είσοδο, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια οι τιμές ήταν 15 και 10 ευρώ. Πιάνοντας και τα μηνύματα των φιλάθλων του ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει να κλείσει με καλές εντυπώσεις την αυλαία του πρωταθλήματος. Εκτός από το αυριανό παιχνίδι με τον Γηραιό, το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν ολοκληρώνεται με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με την ΑΕΚ στα Γιάννινα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο ΠΑΣ κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει το αυριανό παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Κοζορώνη, Μπέριο, Μιχαήλ, αμυντικό χαφ τον Γαρουφαλιά, από δεξιά ως μπακ χαφ τον Καρανίκα, αριστερό τον Κούτρη, στο κέντρο τους Ακόστα, Κοροβέση και στην επίθεση τους Γιάκο και Ζάιρο. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Μαυροπάνος, Βιδάλ, Ακόστα, Μπουκουβάλας, Περιστερίδης, Νικολιάς, ίσως και ο Μαμπουλού, παρότι έχασε προπονήσεις ενός μηνός.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δεκαέξι παιχνίδια με γηπεδούχο τον ΠΑΣ έγιναν μέχρι τώρα σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Τα 14 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ένα στην Πρέβεζα και ένα στο στάδιο Καραϊσκάκη, λόγω τιμωρίας της έδρας του ΠΑΣ. Σ’ αυτά τα 16 παιχνίδια οι νίκες είναι 6 για τον ΠΑΣ και 5 για τον Ηρακλή, ενώ 5 ματς έληξαν ισόπαλα. Ο ΠΑΣ σημείωσε 22 γκολ και ο Ηρακλής 24. Ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε με τη φανέλα και των δύο ομάδων είναι ο Λάκης Παπαϊωάννου. Τρία γκολ σημείωσε σε βάρος του ΠΑΣ και ένα σε βάρος του Ηρακλή! Το ένα γκολ ο Παπαϊωάννου σε βάρος του ΠΑΣ το 1982 το σημείωσε με απευθείας κόρνερ μέσα στα Γιάννινα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΒΑΤΣΙΟΣ

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του οι Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας). Ο Βάτσιος φέτος είχε διευθύνει και το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 3-0. 

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται στα Γιάννινα ο Ηρακλής. Χθες έγινε κανονικά προπόνηση με κεράσματα από τον προπονητή Σάββα Παντελίδη που είχε τα γενέθλιά του. Ζητώντας από τους παίκτες να του κάνουν δώρο νίκη στα Γιάννινα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Σάββα Παντελίδη, ως γνωστόν να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Στάμου και Περόνε, με τους Μπαστακό και Ζιαμπάρη να είναι οι πιθανότεροι αντικαταστάτες τους.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο, στις 14.00 τον Ηρακλή στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Μάριος Σιντόρης (Θεσπρωτίας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στο αθλητικό κέντρο Λώλας στις 14.00 με διαιτητή τον Βασίλειο – Απόστολο Αργυρό (Πέλλας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί αύριο Κυριακή τον ΠΑΟΚ. Το ματς θα ξεκινήσει στις 14.00 στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Νέο (Ηπείρου). 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 9 Απριλίου
19.00 ΑΕΚ – Κέρκυρα NS4
19.00 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη NSextra 1
19.00 Ατρόμητος – Λάρισα NS24
19.00 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός NS3
19.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός NS2
19.00 Παναιτωλικός – Βέροια NS1
19.00 Πανιώνιος – Πλατανιάς NS5
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής NS stories

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 27 αγώνες)
Ολυμπιακός 60
--------------------------------------
ΠΑΟΚ 52
Παναθηναϊκός 51
Πανιώνιος 51
Α. Ο. Ξάνθη 44
------------------------------------------
ΑΕΚ 43
Πλατανιάς 41
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Ατρόμητος 35
Κέρκυρα 29
Παναιτωλικός 28
Αστέρας Τρίπολης 26
Λάρισα 24
Λεβαδειακός 22
---------------------------------------------
Ηρακλής 22

Βέροια  19
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.