Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Θρίαμβος του Ν.Ο.Ιωαννίνων με 20 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (φωτορεπορτάζ)

Σάρωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στους Πανελλήνιους Αγώνες


Με συνολικά 20 μετάλλια στις αποσκευές της, εκ των οποίων οκτώ χρυσά, δέκα ασημένια και δύο χάλκινα επέστρεψε από την α΄ φάση του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.


Τα 28 πληρώματα του Ν.Ο.Ι. έδωσαν σκληρές μάχες για τη διάκριση στα νερά του Σχινιά, κατάφεραν να μπουν και να τρέξουν σε 26 τελικούς, κατακτώντας σε όλους σχεδόν τους αγώνες πρωτιές και μετάλλια! Ο Όμιλος αναδείχθηκε πολυνίκης το Σάββατο στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών κάτω των 23 ετών. Ωστόσο, στον γενικό βαθμολογικό πίνακα της διοργάνωσης βρέθηκε μετά τη λήξη της, το μεσημέρι της Κυριακής, έπειτα από αγωνιστικές ανατροπές, στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, με διαφορά όμως λίγων βαθμών που μπορεί να γεφυρωθεί στη β΄ φάση του Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά. Τρίτος στη βαθμολογία, με μεγάλη διαφορά από τα δύο πρώτα σωματεία αναδείχθηκε ο Ο.Ε.Α.Ν.Α. Βόλου.

Στον πίνακα των μεταλλίων ο Ν.Ο.Ι. είναι στην τρίτη θέση με οκτώ χρυσά, πίσω από τους Ν.Ο.Θ. και Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β που κατέκτησαν από εννέα χρυσά μετάλλια. Η διαφορά κι εδώ είναι πολύ μικρή και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην Καστοριά και στους Πανελλήνιους αγώνες Παίδων – Κορασίδων, όπου θα κριθεί οριστικά η κατάκτηση των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ομίλου στην Κωπηλασία.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κατέκτησε για μία ακόμη φορά, όπως παραδοσιακά συνηθίζει, τα επίζηλα αγωνίσματα της Οκτακώπου Εφήβων και Ανδρών. Και στις δύο αυτές κούρσες, που αποτελούν το αποκορύφωμα των αγώνων κάθε Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οι βάρκες του Ν.Ο.Ι. κατέλαβαν αντίστοιχα την πρώτη και δεύτερη θέση, κατακτώντας συνολικά δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Οκτάκωπος των Γυναικών.

O Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τετραήμερων αγώνων, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου τόνισε τα ακόλουθα: «Στην α΄ φάση του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στις εγκαταστάσεις του Σχινιά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από καθαρή ατυχία κατέλαβε προσωρινά τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Η ανάδειξη όμως του Πρωταθλητή Ελλάδος θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά με την διεξαγωγή της β΄ φάσης, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του Πρωταθλήματος. Η παρουσία του Ομίλου μας στους αγώνες ήταν εξαιρετική, με αποκορύφωμα την τελευταία κούρσα του Σαββάτου στο αγώνισμα της Οκτακώπου των Εφήβων, στην οποία ο Ν.Ο.Ι. συμμετείχε με δύο πληρώματα που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, ξεσηκώνοντας τους θεατές. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την Κυριακή το μεσημέρι, όπου καταλάβαμε επίσης την πρώτη και δεύτερη θέση στην Οκτάκωπο των Ανδρών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποθεώσει τους αθλητές μας. Θέλω να εκφράσω, όχι την αισιοδοξία, αλλά την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Ναυτικός Όμιλος θα είναι και πάλι φέτος Πρωταθλητής Ελλάδος».

Τα μετάλλια

Χρυσά μετάλλια κατά την α΄ φάση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατέκτησαν από πλευράς του Ν.Ο.Ι. τα εξής πληρώματα:

*Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος – Αποστόλης Ντότης – Αλέξανδρος Μαμακής – Κων/νος Μουλάς στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.

*Θανάσης Παλαιοπάνος – Παντελής Σωτηρακόπουλος στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.

*Αλέξανδρος Μαμακής – Ανδριανός Οικονόμου – Αποστόλης Ντότης – Δημήτρης Μπουκουβάλας στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων.

Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ νέων Ανδρών.

*Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας στη Δίκωπο άνευ των Ανδρών.

*Αποστόλης Λαμπρίδης – Γιώργος Δημητρίου – Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.

*Θανάσης Παλαιοπάνος – Αλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης – Δημήτρης Μπουκουβάλας – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Αποστόλης Ντότης – Ανδριανός Οικονόμου – Βαγγέλης Ντακούμης –  Χρήστος Λιούγκος στην Οκτάκωπο Εφήβων.

*Γιώργος Τζιάλλας – Γιάννη Τσίλης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Θανάσης Τσιάλιος - Γιώργος Δημητρίου – Αποστόλης Λαμπρίδης - Στέφανος Ντούσκος – Άρης Γραμμενιάτης – Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο των Ανδρών.

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν μέσα στο διήμερο τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Άρτεμις Ντούσκου – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Βασιλική Ντότη – Αλεξάνδρα Δρόσου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.

*Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος – Χρήστος Λιούγκος στη Δίκωπο μετά Εφήβων.

*Γιώργος Γραμμενιάτης – Άγγελος Μπερής – Βαγγέλης ΝτακούμηςΜιχάλης Φαϊτάς στο Τετραπλό Σκιφ Εφήβων.

*Άρης Γραμμενιάτης – Στέφανος Ντούσκος στο Διπλό Σκιφ νέων Ανδρών.

*Αλεξάνδρα Δρόσου – Άρτεμις Ντούσκου στο Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών.

*Άγγελος Μπερής – Άρης Γραμμενιάτης – Βαγγέλης Ντακούμης – Γιώργος Γραμμενιάτης στην Τετράκωπο άνευ ελ. βαρών των Ανδρών.

*Αποστόλης Ντότης – Αλέξανδρος Μαμακής – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.

*Αποστόλης Λαμπρίδης – Στέφανος Ντούσκος – Χρήστος Λιούγκος στη Δίκωπο μετά Ανδρών.

*Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Άγγελος Μπερής – Ζήσης Μπουκουβάλας – Βασίλης Ζέρβας - Λεωνίδας Γούνης – Γιώργος Κολιός – Παύλος Φαϊτάς – Μιχάλης Φαϊτάς - Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο Εφήβων.

*Δημήτρης Μπουκουβάλας – Αλέξανδρος Μαμακής – Αποστόλης Ντότης – Γιώργος Γραμμενιάτης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Βαγγέλης Ντακούμης – Ανδριανός Οικονόμου – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Χρήστος Λιούγκος στην Οκτάκωπο Ανδρών.

Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής βάρκες του Ν.Ο.Ι.:

*Γεωργία Κολιού – Πετρούλα Τσιάβου – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Άρτεμις Ντούσκου στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.

* Αγγελική Γκρέμου – Κατερίνα Ζέρβα - Βασιλική Κοζανίτη – Γεωργία Κολιού – Πετρούλα Τσιάβου – Βασιλική Ντότη – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Άρτεμις Ντούσκου – Αλεξάνδρα Δρόσου στην Οκτάκωπο Γυναικών.