Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Φαβορί για τη νίκη είναι ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο Αλέξης Μιχαήλ θα κάνει την Κυριακή την πρώτη συμμετοχή της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η βελτίωση του καιρού βοήθησε χθες τον Γιάννη Πετράκη να δοκιμάσει διάφορα σχήματα στην απογευματινή προπόνηση που έγινε στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.
Ο Κρητικός τεχνικός δοκίμασε αρχικά ένα σύστημα 3-5-2 αλλά στη συνέχεια το γύρισε και σε 4-4-2 αναθέτοντας στους παίκτες και κάποιους ειδικούς ρόλους σε σχέση και με το πώς παίζει η ομάδα της Βοιωτίας.

Χθες φάνηκε ότι ο Ζάιρο προορίζεται για τη βασική ενδεκάδα, όχι στη μεσαία γραμμή όπως στα ματς με Πλατανιά και Κέρκυρα, αλλά στην κορυφή της επίθεσης, δίπλα στον Κόντε. Σε όλα τα σχήματα που δοκιμάσθηκαν οι Κόντε και Ζάιρο ήταν επιθετικό δίδυμο. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά ο Μαμπουλού θα μείνει στον πάγκο. Στην άμυνα δοκιμάσθηκαν Μπέριος, Μιχαήλ, Σκόνδρας και στη μεσαία γραμμή Λίλα, Γιάκος, Ναδάλες, Κοζορώνης, Μπουκουβάλας. Κάτω από τα δοκάρια θα συνεχίσει ο Κώστας Περιστερίδης. Τις τελικές αποφάσεις του ο Πετράκης για το πώς θα παίξει η ομάδα του θα τις πάρει στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου. Πρωινή θα είναι και η σημερινή προπόνηση που είναι το βαρόμετρο της εβδομάδας, καθώς ουσιαστικά ολοκληρώνεται η προετοιμασία. Στην προπόνηση του Σαββάτου πάντα γίνεται ένα ξεμούδιασμα χωρίς υψηλούς ρυθμούς. Σήμερα η αύριο θα γίνει η ανάλυση του επερχόμενου αγώνα με προβολές βίντεο από παιχνίδια της αντίπαλης ομάδας. 

Εντάξει είναι και ο Αλέξανδρος Νικολιάς


Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η αισιοδοξία είναι ορατή στο κυανόλευκο στρατόπεδο και μοναδικός στόχος είναι η νίκη. Μια νίκη που θα φέρει ψηλότερα στην βαθμολογία τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ώστε να νιώθει πιο άνετος και χωρίς πίεση για τη συνέχεια. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν και σύντομες ομιλίες προς τους παίκτες όπου ο Γιάννης Πετράκης δίνει τις ανάλογες οδηγίες σε όλους για το πώς να κινηθούν και τι πρέπει να προσέξουν. Οι Βιδάλ και Ακόστα συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα και είναι εκτός πλάνων για το ερχόμενο ματς. Η προσπάθεια από το ιατρικό τημ είναι να ξεκινήσουν από την άλλη εβδομάδα προπονήσεις, μήπως και είναι έτοιμοι για το άλλο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα. Το πλήγμα από τον τραυματισμό αυτών των παικτών είναι σημαντικό, αλλά γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το κενό τους μέσα από εσωτερικές κινήσεις για να βρεθεί ένα σχήμα που θα μπει εύκολα στο πνεύμα του αγώνα και θα αποδώσει τα ανάλογα. 

Χθες δεν κατέστη δυνατόν να φθάσει ο Θέμης Τζημόπουλος στα Γιάννινα, επιστρέφοντας από Αμερική μετά τα ματς που έδωσε με την εθνική Νέας Ζηλανδίας. Όπως ακριβώς είχαμε σημειώσει τις τελευταίες ημέρες, ότι οριακά θα προλάβει το ματς της Κυριακής και δεν είναι βέβαιο αν τον έχει στα σχέδια ο Πετράκης, λόγω του ότι έχασε προπονήσεις, επιστρέφει κουρασμένος από ένα μεγάλο ταξίδι και φορτωμένος στα πόδια του με δύο παιχνίδια κόντρα σε Μεξικό και ΗΠΑ. Έτσι αν παίξει με 3-5-2 στην άμυνα θα είναι Μπέριος, Σκόνδρας, Μιχαήλ και αν παίξει με 4-4-2 θα προστεθεί στην τριπλέτα ο Μπουκουβάλας
.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΑΝΑΝΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ο διαιτητής Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του ορίσθηκαν οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Δημήτριος Γκαβέρας (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων) και παρατηρητής ο Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας).  Ο Φωτιάδης πέρυσι είχε διευθύνει τα παιχνίδια ΠΑΣ – Πανθρακικός 2-0 και Καλλονή – ΠΑΣ 0-2. Στα προηγούμενα χρόνια δεν έτυχε να ξανασφυρίξει παιχνίδια του ΠΑΣ. Είναι στους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λίγκας από το καλοκαίρι 2015.

ΟΙ ΡΕΦΕΡΙ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Οι διαιτητές που ορίσθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τα ματς της 7ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα είναι: Παναιτωλικός – Κέρκυρα Μπλάνας (Μεσσηνίας), Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς Σελίμος (Λακωνίας), Πανιώνιος – Ολυμπιακός Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Παναθηναϊκός – Ξάνθη Φουκάκης (Ηρακλείου), Ατρόμητος – Βέροια Πουλημάς (Κέρκυρας), ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός Φωτιάδης (Σερρών), ΠΑΟΚ – Ηρακλής Κύζας (Δράμας), Λάρισα – ΑΕΚ Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΝΑΜΑΣΚΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Με διπλή προπόνηση  (πρωί – απόγευμα ) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για το Κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Το ευχάριστο για τον Ράτκο Ντόστανιτς είναι ότι έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του εξαιρουμένων των τραυματιών Σουμπίνιο και Ομπιόρα, οι οποίοι δεν αγωνίσθηκαν και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο τελευταίος πάντως πάτησε σήμερα γήπεδο μετά από πολύ καιρό και άρχισε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Περισσότερο ο Σέρβος τεχνικός αγωνιούσε για τον διεθνή γκολκίπερ Ναμάσκο που είχε προβλήματα τραυματισμού, αλλά τα ξεπέρασε και είναι εντάξει. Ο Ντόστανιτς περιμένει να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και οι Κουλιμπαλί, Καραμπουέ που αποκτήθηκαν στις καθυστερήσεις πριν πέσει η μεταγραφική αυλαία και θέλουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Και η διακοπή του πρωταθλήματος ωφέλησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΑ ΙΛΙΤΣ


Πονοκέφαλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα οικονομικής φύσεως, καθώς σύμφωνα με το Goal η ομάδα της Ηπείρου θα πρέπει να δώσει στον πρώην επιθετικό της ομάδας και νυν του Άρη το ποσό των 114.000 ευρώ και μάλιστα ο Σέρβος φορ έχει καταθέσει προσφυγή. Τα χρήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, αλλά και την εφορία και μάλιστα τα τελευταία δεν είναι λίγα αλλά φτάνουν τις 48.000 ευρώ, όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το θέμα Ίλιτς υπάρχουν σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας super-fm.gr που αναφέρονται τα εξής: «Επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η κατάθεση προσφυγής από τον Μπράνα Ίλιτς, ωστόσο στην υπόθεση αυτή υπάρχει παρασκήνιο. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμπεριλάβει στην προσφυγή του την αξίωση πληρωμής από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα του φόρου εισοδήματος, φόρου αλληλεγγύης και ό,τι άλλο επιβαρύνεται ένας απλός φορολογούμενος ανάλογα με τα εισοδήματά του. Ο Μπράνα θεώρησε ότι θα έπρεπε να του πληρώνει η ΠΑΕ τους φόρους την τελευταία 4ετία, αλλά τέτοια συμφωνία δεν υπήρχε στο συμβόλαιό του. Η ΠΑΕ απλώς πληρώνει το 40% που προβλέπεται για τη σύναψη κάθε συμβολαίου και τα υπόλοιπα εισοδήματα πληρώνονται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. 

Δεδομένου ότι ο Μπράνα είχε να λάβει αυτές τις μέρες μια τελευταία δόση από τη συμφωνία εξόφλησής του από την ΠΑΕ, αλλά δεν τα έβρισκε μαζί της στο θέμα της εφορίας, αντί να εισπράξει τα χρήματα (σ.σ. τα οποία είναι διαθέσιμα στην τράπεζα για να του αποδοθούν) και να εκδώσει εξοφλητική απόδειξη, κατέθεσε προσφυγή για να διεκδικήσει και τα χρήματα της φορολογίας του, πριν κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το παρελθόν. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει πλέον δικαστικά στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, η οποία θα κρίνει τελικά το ακριβές ποσό που πρέπει να λάβει ο Σέρβος επιθετικός».