Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις Συναδινού για νέο γήπεδο του ΠΑΣ

Τι ακριβώς είπε ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός όταν ρωτήθηκε πως βλέπει την πρόταση του ΠΑΣ για κατασκευή νέου γηπέδου στο ΠΕΑΚΙ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα Γιάννινα βρέθηκε χθες ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός όπου παρακολούθησε τον απολογισμό των έργων που έκανε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αλλά παράλληλα έδωσε και συνέντευξη Τύπου. Δεν ήταν δυνατόν να μη ερωτηθεί και για το μεγάλο ζήτημα να κατασκευασθεί ιδιόκτητο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΕΑΚΙ, χωρίς να εμποδιστούν οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την ταπείνωση που ένιωσαν το καλοκαίρι όλοι οι Ηπειρώτες καθώς το στάδιο «Ζωσιμάδες» δεν είχε τις προδιαγραφές για τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με συνέπεια το ματς με την Άλκμααρ να γίνει στο Περιστέρι.

Ο κ. Συναδινός όταν ρωτήθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Εμείς δεν μιλάμε για παραχώρηση ή για χάρισμα δημόσιας εγκατάστασης, αλλά μιλάμε για αξιοποίηση. Εάν προκύψει και όταν προκύψει μια αξιόπιστη οικονομικοτεχνική μελέτη, μια μελέτη βιωσιμότητας ούτως ώστε να γίνεται χρήση με ένα συνεργατικό σχήμα με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να αποτελεί έδρα της ομάδας, με όρους διαφάνειας, νομιμότητας, σεβασμού στα δημόσια χρήματα και τη δημόσια περιουσία και με τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της εγκατάστασης, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, τότε είμαστε ανοιχτοί για την οποιαδήποτε συζήτηση, με πάρα πολύ καλοπροαίρετο τρόπο».

Ο ΓΓΑ επιβεβαίωσε ότι έγινε μια πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Αθλητισμού και επισήμανε: «Έγινε ήδη μία συζήτηση, πολύ προκαταρκτική με τον κ. Χριστοβασίλη στο Υπουργείο όπου ήμουνα και εγώ παρόν και αναμένουμε να συνεχίσουμε μια συζήτηση που μπορεί να γίνει με τις προϋποθέσεις που ανέφερα». 

Τέλος ο κ. Συναδινός όταν ρωτήθηκε αν ίσχυαν τα δημοσιεύματα του καλοκαιριού, ότι ήταν αντίθετος στο να αγωνισθεί ο ΠΑΣ με την Οντ στα Γιάννινα, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ανέφερε ότι βοήθησε τόσο αυτός όσο και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ στο να ρυθμισθούν οι οφειλές που είχε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη χρήση του σταδίου, ώστε ο ΠΑΣ να εξασφαλίσει την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι νομίζουν. Προφανώς εδώ υπάρχει ένα θέμα. Ότι είναι τόσο θετικό το έργο που έκανε αυτή η διοίκηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, ούτως ώστε πρέπει αυτό από κάποιους, δεν ξέρω αν έχουν την ανάγκη να το υποβαθμίσουν και να αναδείξουν ένα πράγμα το οποίο είναι άνευ ουσίας. Ο αγώνας στα Γιάννινα όχι μόνο έγινε, αλλά όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι έχουμε βοηθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και σε πολύ άλλα σημαντικά θέματα, όπως είναι ρύθμιση των χρεών. Υπάρχει μια νομοθεσία που λέει ότι μια ομάδα για να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να παίξει πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση ότι τα χρέη έχουν ρυθμισθεί. Και εδώ η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ έχει συμβάλει πάρα πολύ και με την δική μας συναίνεση και υπόδειξη. Επομένως το τι γράφουν κάποιοι συνάδελφοί σας εγώ το προσπερνάω και στέκομαι μόνο τα πολύ βασικά και ουσιώδη ζητήματα».

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι είπε ο κ. Συναδινός για τα υπόλοιπα θέματα υπάρχει σε άλλη σελίδα. Απλά να προσθέσουμε, επειδή αφορά τους ποδοσφαιρόφιλους, ότι ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι το έργο κατασκευής πλαστικού τάπητα στο ξηρό γήπεδο ποδοσφαίρου της Λιμνοπούλας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα καθώς αναδείχθηκε ο εργολάβος  και είναι προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, ποσό που είναι εξασφαλισμένο. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση για να ξεκινήσει το έργο λόγω του ότι άλλαξε ο νόμος και χρειάζονται κάποιες διαδικασίες. Επίσης τόνισε ότι θα αντικατασταθεί ο στίβος στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να γίνονται ακόμα και Πανελλήνιοι αγώνες, ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 660.000 ευρώ. Και ακόμα ανήγγειλε ότι από τον διαγωνισμό 2008 του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 3 υπάλληλοι για το ΠΕΑΚΙ, εκεί που έχει και ο ΠΑΣ το προπονητικό του κέντρο. Επίσης στον απολογισμό των έργων που έγινε από την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, αναφέρθηκε ότι στην παρέμβαση που έγινε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ζωσιμάδες» και στα δημοσιογραφικά θεωρεία υπήρξε προγραμματική σύμβαση 25.000 ευρώ με την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου το στάδιο «Ζωσιμάδες» να έχει τις προδιαγραφές για να αγωνισθεί ο ΠΑΣ με την Όντ στα Γιάννινα, όπως και έγινε στις 14 Ιουλίου 2016.