Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μάχη με το χρόνο σε πολλά μέτωπα δίνουν στον ΠΑΣ

Μάχη για να κερδίσουν το χρόνο και το στοίχημα της καλής προετοιμασίας δίνουν στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μάχη με το χρόνο σε πολλούς τομείς για να κερδίσουν το στοίχημα, κάνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε στις 14 Ιουλίου που θα ξεκινήσουν οι αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα να είναι έτοιμη από κάθε άποψη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή που θα αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι θα είναι διπλές. Ο Γιάννης Πετράκης τόνισε ότι οι παίκτες ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα και κάνουν κατάθεση ψυχής. Μάλιστα στον τομέα της φυσικής κατάστασης θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι δύο Σκανδιναβικές ομάδες Οντ Γκρένλαντ Νορβηγίας και Μάριεχαμν Φινλανδίας είναι σε φουλ σαιζόν καθώς είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματά τους. 


Ο Κρητικός τεχνικός το γεγονός αυτό χαρακτήρισε ως ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΣ αλλά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις άλλες παραμέτρους όπως ποδοσφαιρική ποιότητα που έχει σαν ομάδα ο «Άγιαξ» για να διεκδικήσει την πρόκριση. Το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του θα κριθεί σε διπλούς αγώνες της 1ης φάσης στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου. 

Αγώνας δρόμου γίνεται και για τις μεταγραφές, για να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν καλύτερα με το στυλ παιχνιδιού και με τη λειτουργία του ΠΑΣ. Δεν είναι και πολύς ο χρόνος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και μέχρι να πάει η ομάδα στο Καρπενήσι πρέπει να υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Όμως το μεταγραφικό κομμάτι δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη. Γιατί ο ΠΑΣ έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στο θέμα αυτό που δεν σκοπεύει να την αλλάξει. Δηλαδή θέλει φιλόδοξους παίκτες, που δεν θα είναι έξω από τα δεδομένα της ομάδας και βασικά να μη είναι κορεσμένοι φιλοδοξιών. 

Ήδη υπάρχουν πολλά ονόματα στο τραπέζι και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης συνεχίζει τις επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν. Στις δοκιμές που γίνονται, εκτός από τους δύο Σέρβους Ένες Ντόλαβτς και Ντούσαν Στέβιτς, προστέθηκε και ένας νεαρός από την Αλβανία που ξεκίνησε από προχτές προπονήσεις. Πρόκειται για τον επιθετικό Αρντίτ Χοτζάι που γεννήθηκε στις 20/7/1994 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Φλαμουρτάρι στην οποία μάλιστα έγινε επαγγελματίας το 2012. Στη συνέχεια μεταπήδησε τη σεζόν 2013-2014 στην Χιμάρα όπου είχε 12 συμμετοχές χωρίς όμως να σκοράρει. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αρντίτ Χοτζάι αγωνίζεται στην Μπίλις με την οποία έχει σημειώσει 12 γκολ σε 56 συμμετοχές στο αλβανικό πρωτάθλημα. Μέχρι την Παρασκευή που θα αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι θα έχει αποφασίσει ο Πετράκης αν πρέπει ή όχι να προχωρήσουν στην απόκτησή των. 

Ωστόσο υπάρχουν δίχτυα και στη Λατινική Αμερική όπου υπάρχει άνθρωπος που συνεργάζεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί ποντάρουν να βρουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά σε μεταγραφές επιπέδου Ντε Βινσέντι και Τσάβεζ. Επίσης ναυάγησε το θέμα δανεισμού του Ευθύμη Κουλούρη από τον ΠΑΟΚ, ενώ η φημολογία για δανεισμό του Ζάιρο επίσης από τον Δικέφαλο δεν φαίνεται να προχωρά. Μέχρι την Παρασκευή ίσως να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να φανεί προς τα πού έχει στρέψει τα δίχτυα ο «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Ένα άλλο θέμα είναι το γήπεδο για τον πρώτο αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ. Εντός των ημερών αναμένεται στα Γιάννινα κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ για να κάνει τον έλεγχο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και να ανάψει το πράσινο φως ώστε να γίνει ο αγώνας στην ιστορική έδρα του «Άγιαξ». Το στάδιο έχει υποδομή, καθώς στο παρελθόν φιλοξένησε διεθνείς αγώνες (φιλικούς και επίσημους) των εθνικών ομάδων ανδρών και ελπίδων. Αν υποδειχτούν και κάποια άλλα βελτιωτικά έργα, αν γίνουν άμεσα ώστε να χαρεί και ο κόσμος της Ηπείρου το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα στα Γιάννινα. Ήδη η διοίκηση του σταδίου είναι σε στενή συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, περιμένοντας το κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ για να δουν ποιες ακριβώς είναι οι προδιαγραφές που τίθενται. Στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος αγώνας για το Γιουρόπα Λιγκ. Τις δε τελευταίες μέρες υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ


Η πρώτη παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτός από δόξα θα του φέρει και κάποια χρήματα στο ταμείο του. Σύμφωνα με το contra.gr ο ΠΑΣ ξεκινά από τον 2ο προκριματικό γύρο και έχει εξασφαλισμένα 210.000 ευρώ. Σε περίπτωση μιας πρόκρισης, προσθέτει 220.000 ευρώ (σύνολο 430.000). Σε περίπτωση παρουσίας στα πλέι οφ θα προσθέσει ακόμη 230.000 ευρώ (σύνολο 660.000). Εάν προκριθεί στους ομίλους, δεν παίρνει τα τελευταία 230.000 ευρώ, ωστόσο εισπράττει το μπόνους ομίλων των 2.400.000 ευρώ (σύνολο τουλάχιστον 2.830.000). Αυτά τα ποσά είναι μόνο τα πριμ της UEFA. Δεν περιλαμβάνεται το market pool που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα, ούτε φυσικά υπολογίζονται ποσά από εισιτήρια, διαφημίσεις και λοιπά έσοδα.