Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Εντατικά μαθήματα σε Πασχαλάκη, στις 30 Ιουνίου ανεβαίνει και ο Λίλα στο Καρπενήσι

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας θα κληθεί να κολυμπήσει σε βαθιά νερά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εντατική προπόνηση θα κάνει από σήμερα στο Καρπενήσι ο 27χρονος γκολκίπερ του ΠΑΣ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς μετά τον τραυματισμό του Κώστα Περιστερίδη (ρωγμώδες κάταγμα στο μικρό δάχτυλο της αριστερής παλάμης) θα κληθεί να καθίσει κάτω από τα δοκάρια στα δύο παιχνίδια που θα δώσει στο Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΣ στις 14 και 21 Ιουνίου.
Το βάρος της προετοιμασίας πέφτει στον εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο για να ετοιμάσει τον Πασχαλάκη ώστε να είναι έτοιμος στα παιχνίδια είτε με την Νορβηγική Οντ Γκρένλαντ είτε με την Φινλανδική Μάριεχαμν. 

Ο Πασχαλάκης θα κληθεί να κολυμπήσει σε βαθιά νερά, καθώς στον ΠΑΣ το τελευταίο εξάμηνο (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Πανθρακικό) δεν είχε καμία συμμετοχή, ενώ και στην ομάδα της Κομοτηνής που ήταν στη διετία 2014-2016 είχε 13 συμμετοχές. Απ’ ότι φαίνεται ο ΠΑΣ δεν θα πάει για μεταγραφή και 3ου έμπειρου τερματοφύλακα αλλά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα είναι αναπληρωματικός του Πασχαλάκη ο νεαρός Νίκος Κολιοφούκας που προέρχεται από την ομάδα νέων Κ-20 και είναι από πέρσι επαγγελματίας. 

Όσο για τον Κώστα Περιστερίδη στάθηκε άτυχος στην προχτεσινή προπόνηση που τραυματίστηκε στο χέρι με υπολογιζόμενο χρόνο αποθεραπείας 4-6 εβδομάδες. Σίγουρα χάνει τα παιχνίδια της 2ης φάσης του Γιουρόπα Λιγκ αλλά θα πάει στο Καρπενήσι για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. 

Προβλήματα τραυματισμών αποκόμισαν από τον πρώτο γύρο προπονήσεων που έγιναν στα Γιάννινα οι Νικολιάς, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, αλλά δεν είναι κάτι το σοβαρό. Ο πρώτος χτύπησε στο γόνατο και οι άλλοι ένιωσαν ενοχλήσεις από μυϊκά προβλήματα λόγω της κούρασης από τις προπονήσεις. 

Από σήμερα ο ΠΑΣ ξεκινά το βασικό στάδιο προετοιμασίας που θα γίνει στο Καρπενήσι. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και θα κάνει κανονικά προπόνηση παρά το ταξίδι. Θα πάνε όλοι οι επαγγελματίες παίκτες με τους ερασιτέχνες που επιλέγηκαν από τις οκάδες νέων, ενώ κάθε παίκτης που θα ανακοινώνεται από τις μεταγραφές θα υπογράφει και θα πηγαίνει για το Καρπενήσι. 

Στο Καρπενήσι θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα ο Θέμης Τζημόπουλος που έκανε μίνι διακοπές κατόπιν αδείας του Πετράκη γιατί είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική Νέας Ζηλανδίας στο κύπελλο εθνών Ωκεανίας. Μετά τον αποκλεισμό της Αλβανίας από τους αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα επιστρέψει και ο Άντι Λίλα στα Γιάννινα. Αυτό θα γίνει στις 30 Ιουνίου γιατί θα έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του για να ξεκουραστεί. 

Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέλεξε για την προετοιμασία του το Καρπενήσι. Η επιστροφή στα Γιάννινα θα γίνει στις 5 Ιουλίου. Στη σκέψη των ανθρώπων του ΠΑΣ είναι να βρεθεί άνθρωπος της ομάδας σε Νορβηγία και Φινλανδία για να παρακολουθήσει τα δύο παιχνίδια της 1ης φάσης μεταξύ της Οντ Γκρένλαντ και της Μάριεχαμν. Για να έχει μια εικόνα ο Γιάννης Πετράκης, καθώς με το νικητή αυτού του ζευγαριού θα παίξει ο ΠΑΣ στις 14 Ιουλίου στα Γιάννινα και 21 Ιουλίου εκτός έδρας. Το δεύτερο ματς που θα γίνει στη Φινλανδία στις 7 Ιουλίου ίσως μπορέσει να το παρακολουθήσει από κοντά και ο Πετράκης καθώς στις 5 Ιουλίου θα έχει επιστρέψει η αποστολή από το Καρπενήσι. θα εξαρτηθεί και αν βολεύουν οι πτήσεις και πόσες μέρες θα χρειαστεί να πάει και να επιστρέψει από το Μάριεχαμν των νησιών Άλαντ της Φινλανδίας. 

Πέρα απ’ αυτό που αν γίνει θα είναι το ιδανικότερο για την «κατασκοπία» των ξένων ομάδων, από το τεχνικό τημ συλλέγονται πληροφορίες μέσω του διαδικτύου για τις ομάδες αυτές για να ετοιμαστεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάλληλα. Στα μεταγραφικά εξακολουθεί να υπάρχει στασιμότητα. Οι παίκτες που προτάθηκαν στην ομάδα είναι πολλοί και ψάχνουν να βρουν τους παίκτες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά που θα ταιριάζουν με την ομάδα του ΠΑΣ. 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια αργοπορία, καθώς πιέζει και ο χρόνος για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά λένε ότι θα πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις πάνω στη φιλοσοφία της ομάδας. Να αποκτηθούν παίκτες που θα βοηθήσουν και όχι για να γίνουν απλά μεταγραφές επειδή πρέπει να καλυφθούν κάποια κενά, όπως σχολιάζουν οι σχετικές πηγές. Πάντως ο ΠΑΣ ταξιδεύει σήμερα για το Καρπενήσι χωρίς καμία ακόμα μεταγραφή και με απώλειες 4 βασικών παικτών που αποχώρησαν (Ιλιτς, Μανιάς, Στρούνα, Ηλιάδης), συν τον τραυματισμό του Περιστερίδη.