Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΠΣΑΤ: Το Grexit στο ποδόσφαιρο θα είναι καταστροφικό για όλους

Το ψήφισμα που εξέδωσε ο ΠΣΑΤ για τον διαφαινόμενο κίνδυνο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου


Η Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΤ εκφράζει ομόφωνα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την έντονη ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το σοβαρό ενδεχόμενο αποβολής του από τα διεθνή φόρα και διοργανώσεις.

Συμπεριφορές και πρωτοβουλίες με εμμονές και επιμονές παρεμβατισμού, σε συνδυασμό, πάντοτε, με το νοσηρό κλίμα, την απαράδεκτη λειτουργία, την αδιαφάνεια και την διαφθορά που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους επιμέρους φορείς που οδηγούν το λαοφιλέστερο άθλημα στα βράχια.
Ο κίνδυνος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι όχι απλώς υπαρκτός, αλλά προ των θυρών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία, τα αθλητικά ΜΜΕ και γενικότερα ο Τύπος, θα πληγούν ανεπανόρθωτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στις πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε.
Καλούμε, λοιπόν, τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν τις σοβαρές ευθύνες τους, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προλάβουν έτσι την ανήκεστο βλάβη που επέρχεται.

Είναι χρέος και υποχρέωσή τους. Είναι καθήκον και επιταγή όλων των δυνάμεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του ελληνικού Αθλητισμού γενικότερα.