Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ο "Άγιαξ" πάει Ξάνθη για να γράψει πάλι ιστορία

Μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του θέλει να προσθέσει ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αύριο πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της σούπερ λίγκα με τους αγώνες της 30ης αγωνιστικής, που θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις 7 το απόγευμα με τα κανάλια της NOVA να είναι σε όλα τα γήπεδο.
Από την Ξάνθη, το ματς του ΠΑΣ με την τοπική Skoda θα μεταδώσει το κανάλι NS EXTRA 2. Τα βλέμματα όλων των Γιαννιωτών θα είναι στραμμένα στα Πηγάδια γιατί με νίκη ο ΠΑΣ «κλειδώνει» την 6η θέση, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Η 6η θέση θα είναι ικανή να τον στείλει στους αγώνες πλέι οφ με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ που θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου, μόνο σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος που είναι στην 5η θέση.

Από την Πρωτοβάθμιο επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήθηκε η ομάδα της Νέας Σμύρνης και έκανε έφεση που θα συζητηθεί την Δευτέρα ή μπορεί να πάει και για την Τετάρτη. Στην επιτροπή εφέσεων νεώτερα στοιχεία δεν γίνονται δεκτά. Απ’ ότι φαίνεται είναι δύσκολο να κερδίσει την έφεση ο Πανιώνιος, αλλάς ας μη προτρέχουμε. Να κερδίσει  με το καλό αύριο ο ΠΑΣ και να αναμένουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας το αποτέλεσμα της έφεσης. 

Α; δούμε τώρα και τα τελευταία νέα από το μέτωπο του «Άγιαξ της Ηπείρου». Με τις ευχές των χιλιάδων φίλων και των απανταχού γης Ηπειρωτών για νίκη στην Ξάνθη, αναχωρεί σήμερα το πρωί για την όμορφη πόλη της Θράκης ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το απόγευμα ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του καθώς σε γήπεδο της περιοχής είναι προγραμματισμένη προπόνηση. Υπάρχει και ένα θέμα με τον Νταβίντ Ναδάλες που στη χτεσινή προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε. Ο Ισπανός αμυντικός χτες βράδυ έκανε μαγνητική και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επειδή υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια είναι αμφίβολη η συμμετοχή του και δύσκολο να αγωνιστεί. Είναι οπωσδήποτε ένα πρόβλημα ο τραυματισμός του «Φόνσι» (είναι το αγαπημένο του υποκοριστικό) που χαλάει λίγο και τα σχέδια του Πετράκη αν δεν αγωνιστεί, καθώς τον προγραμμάτιζε για να είναι μπακ χαφ και να καλύπτει την αριστερή πλευρά. Επίσης θα απουσιάσει ο Μιχάλης Μανιάς λόγω τιμωρίας λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών. 

Ο Γιάννης Πετράκης και τη χτεσινή προπόνηση αφιέρωσε στο αυριανό παιχνίδι αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης και έδειξε τον τρόπο για το πώς θα εξουδετερωθούν τα ατού της. Ο ΠΑΣ θα παίξει με 3-5-2 για να διεκδικήσει τη νίκη, αφού μόνο μ’ αυτό το αποτέλεσμα θα πάρει το δικαίωμα να παίξει στα πλέι οφ σε περίπτωση μη αδειοδότησης του Πανιωνίου στην δευτεροβάθμιο επιτροπή. Συνεπώς θα τα δώσει όλα για όλα, θα παίξει με επιθετικό προσανατολισμό για να μπορέσει να βρει δίχτυα και να κλειδώσει τη νίκη. Υπάρχει μεγάλο πάθος από τους παίκτες του ΠΑΣ, γιατί είναι μεγάλο κίνητρο να παίξουν σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και πολλοί απ’ αυτούς όπως οι Μιχαήλ, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος, Τζημόπουλος, Μπέριος, Ιωάννου είχαν βιώσει και τη μεγάλη πίκρα της σαιζόν 2012-2013 που κατέκτησαν αγωνιστικά την 5η θέση, αλλά δεν τους άφησε να παίξουν στην Ευρώπη η ΟΥΕΦΑ. 

Πάντως ο Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες να είναι ήρεμοι καθώς η επιτυχία τους είναι δεδομένη με ή χωρίς Ευρωπαϊκό εισιτήριο και με καθαρό μυαλό να παίξουν αύριο τη μπάλα που ξέρουν. Ο ΠΑΣ θα έχει και αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό του που θα βρεθούν στο γήπεδο της Ξάνθης για να ενισχύσουν την ομάδα τους. Όπως σημειώσαμε και άλλες φορές υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου και σ’ αυτό το κομβικό ματς θα στηρίξει την ομάδα. 

Μάλιστα χτες μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, σας εύχεται καλή επιτυχία στον ιστορικής σημασίας αγώνα που θα δώσετε την Κυριακή στην Ξάνθη. Να ξέρετε ότι ολόκληρη η πόλη είναι μαζί σας. Τη Δευτέρα όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την είσοδο του ιστορικού ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στα πλέι οφ και στη συνέχεια την έξοδο του στην Ευρώπη».

 ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε ένα σύστημα 3-5-2 με δεδομένη την απουσία του Μανιά και τον τραυματισμό του Ναδάλες, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει το αυριανό παιχνίδι στα Πηγάδια με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Μπέριο, στη μεσαία γραμμή Ναδάλες ή Κοζορώνη, Στρούνα, Γιάκο, Λίλα, Τσουκαλά και στην επίθεση Ίλιτς, Ακόστα. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Δύο μέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν, η SKODA ΞΑΝΘΗ συνέχισε την προετοιμασία της διανύοντας την τελική ευθεία για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με μυική ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, τον νευρομυικό συντονισμό και το αερόβιο τρέξιμο στο ξεκίνημα, στη συνέχεια έριξαν το βάρος στις ασκήσεις τακτικής και τα τελειώματα φάσεων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε και χτες τον Χρήστο Λισγάρα να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ζήτησε από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές αποτελεσματικότητα στις ενέργειές τους, χωρίζοντάς τους σε υπο-ομάδες.

ΠΑΛΙ ΓΟΥΡΛΗΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ;

Τον αυριανό αγώνα στα Πηγάδια θα διευθύνει ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας. Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Σκουφίτσας (Αθηνών). Ο Μάριος Λαμπρόπουλος έχει διευθύνει άλλα τρία παιχνίδια του ΠΑΣ στην φετινή σαιζόν και συγκεκριμένα: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 3-1, Πλατανιάς – ΠΑΣ 0-1, ΠΑΣ – Ολυμπιακός 0-3. Τη σαιζόν 2012-2013 που ο ΠΑΣ κατέλαβε την 5η θέση έτυχε στον αγώνα skoda Ξάνθη – ΠΑΣ 0-1 να είναι ρέφερι πάλι ο Λαμπρόπουλος! Ας ευχηθούμε να είναι γουρλής και πάλι.

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο «Άγιαξ» στο ματς αυτό έχει σύμμαχο και την παράδοση, αφού από το 1985 που έγινε το πρώτο ματς στην Ξάνθη μέχρι τώρα, η προϊστορία καταγράφει 2 νίκες της Ξάνθης, 5 ισοπαλίες και 4 νίκες του ΠΑΣ. Ο ΠΑΣ έχει να χάσει στην Ξάνθη από το 1991, που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι με 3-0. Στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια που ακολούθησαν υπάρχουν 4 ισοπαλίες και 3 νίκες του ΠΑΣ. Η προϊστορία άλλοτε επαληθεύεται και άλλοτε έχει μόνο ιστορική καθαρά αξία. Το πρώτο ματς στην ιστορία είχε γίνει τη σαιζόν 1984-1985 για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στο στάδιο της Ξάνθης μέσα στην πόλη και έληξε με σκορ 3-1 υπέρ του «Άγιαξ». Τα γκολ της νίκης σημείωσαν Παπαδημητρίου (2), Κώνστας. Η ακριτική ομάδα δεν είχε περάσει ακόμα στα χέρια του Χρήστου Πανόπουλου.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Το ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα έγινε στις 20-12-2015 και έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 47’ με εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά και ισοφάρισε η Ξάνθη στο 80’ με τον Ερέα. Σ’ ένα παιχνίδι ανοιχτό από την αρχή μέχρι το τέλος, με δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, αφού και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Γιάκος (82’ Σαπαλίδης), Μανιάς, Ηλιάδης (72’ Λίλα), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (90’ Κοζορώνης).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78’ Ορφανίδης), Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης (54’ Ερέα), Νιέτο, Σολτάνι, Ράνος (67’ Καπετάνος).


ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα Σάββατο στις 5 τα απόγευμα στα Πηγάδια της Ξάνθης με την τοπική ομάδα. Είναι και το μοναδικό ματς της αγωνιστικής που θα γίνει απόγευμα. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιωάννης Ρέμπας του συνδέσμου Καβάλας.
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 ο ΠΑΣ σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι θα παίξει στη Βέροια με την τοπική ομάδα και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο Ταγαροχωρίου που έχει για προπονητικό κέντρο η «Βασίλισσα». Στόχος είναι η κατάκτηση της νίκης. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νικόλαος Ιωαννίδης του συνδέσμου Κοζάνης.


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 17 Απριλίου
19:00 Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα NS ΕΧΤΡΑ2
19:00 Αστέρας Τρίπολης – Βέροια NS ΕΧΤΡΑ1
19:00 Ηρακλής – Παναιτωλικός NS7
19:00 Λεβαδειακός – ΑΕΚ NS3
19:00 Ολυμπιακός – Καλλονή NS2
19:00 Παναθηναϊκός – Πανθρακικός NS4
19:00 Πανιώνιος – Ατρόμητος NS4
19:00 Πλατανιάς – ΠΑΟΚ NS6


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 29 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 82
---------------------------------------------
ΑΕΚ* 57
Παναθηναϊκός 52
ΠΑΟΚ 44
Πανιώνιος 44
---------------------------------------------
ΠΑΣ Γιάννινα 39
Ατρόμητος* 39
Πλατανιάς 38
Αστέρας Τρίπολης 38
Παναιτωλικός 34
Λεβαδειακός 34
Ηρακλής 34
Skoda Ξάνθη 33
Βέροια 27
----------------------------------------------
Πανθρακικός 17
Καλλονή 16
ΣΗΜ: Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί
-Από τον ΠΑΟΚ αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί
*Στον βαθμολογικό πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η αφαίρεση 3 βαθμών από ΑΕΚ, Ατρόμητο γιατί εκκρεμούν οι εφέσεις.