Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τελική ευθεία με ...κομπιουτεράκια στο ερασιτεχνικό

Μάχη σώμα με σώμα για την παραμονή στην Α' Ερασιτεχνική δίνουν πολλές ομάδες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπήκαν τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ καθώς απέμειναν 2 και 7 αγωνιστικές αντίστοιχα πριν το τέλος. Στην Α’ κατηγορία πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Α. Ο. Βελισσαρίου και ετοιμάζεται για τους αγώνες μπαράζ. Το ενδιαφέρον είναι στη μάχη που γίνεται για την παραμονή στην κατηγορία. Εκεί δεν ξεκαθάρισε ακόμα το τοπίο και 4 ομάδες δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης. Συγκεκριμένα Αμπελόκηποι, Σερβιανά, Πίνδος Κόνιτσας και Α. Ε. Μικρασιατών είναι ακόμα σε αβεβαιότητα και θα περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική να δουν τι θα γίνει και τι εκπλήξεις ή όχι περικλείουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές. Έχουν υποβιβαστεί ΠΑΟ Κρύας, Σταυράκι, Δαφνούλα, Ασβεστοχώρι και Κόντσικα. 

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή είναι: 

Α. Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (45 βαθμοί): Βελισσάριο (εκτός), Σερβιανά (εντός)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (43 βαθμοί): Λογγάδες (εντός), Χουλιαράδες (εκτός).

ΣΕΡΒΙΑΝΑ (41 βαθμοί): Χουλιαράδες (εντός), Α. Ε. Μικρασιατών (εκτός)

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (41 βαθμοί): Κόντσικα (εντός), Προοδευτική Περάματος (εκτός).

Μία απ’ αυτές τις ομάδες θα υποβιβαστεί.


ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στον Α’ όμιλο της Β’ Ερασιτεχνικής έγιναν οι αγώνες της 28ης αγωνιστικής και απέμειναν ακόμα 6 αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία. Στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α’ ερασιτεχνική είναι η Αγία Μαρία και Πωγωνάτος Δελβινακίου με 60 και 59 βαθμούς αντίστοιχα. Ελπίδες ανόδου έχουν και οι Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, Αετός Νήσου, Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου, Ζωοδόχος και Πασσαρών Ροδοτοπίου αφού η διαφορά τους από το όριο ανόδου με τα σημερινά δεδομένα κυμαίνεται σε 2 έως 5 βαθμούς. Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής δεν φαίνεται να έχουν καμία τύχη ο ΠΑΟ Πεντέλης, ο Δαβάκης Ασφάκας, ο Α. Ο. Ζίτσας ενώ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο και ο Αετός Πρωτόπαππα. Τη μάχη της παραμονής με αξιώσεις δίνουν Αστέρας Αμφιθέας, ΑΠΟΕΛ, Περίβλεπτος, Βουνοπλαγιά και Απείθαρχος.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ


Στον Β’ όμιλο της Β’ κατηγορίας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα ανεβούν στην Α’ κατηγορία με συχνές εναλλαγές στις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις. Υπολείπονται ακόμα 7 αγωνιστικές πριν το τέλος και υπάρχει δρόμος για ανακατατάξεις. Στην πρώτη θέση είναι ο ΠΑΣ Κράψη με 61 βαθμούς και στη δεύτερη η Θύελλα Κατσικά με 59 βαθμούς. Ωστόσο ελπίδες ανόδου έχουν Μέτσοβο και Ολυμπιακός Βοτανικού που έχουν από 58 και 57 βαθμούς αντίστοιχα. Στη ζώνη του υποβιβασμού είναι Κάστρο, Αγροτικός Καστρίτσας, Χρυσοβίτσα, Α. Ο. Αμέρου Μηλιάς Μετσόβου, Αετός Περιστερίου, που δεν δείχνουν τη δυναμική να ανακάμψουν.