Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Άξιος πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ ο Α. Ο. Βελισσαρίου

Επάξια ο Α. Ο. Βελισσαρίου αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ηπείρου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ο Α. Ο. Βελισσαρίου κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ και μπορεί χωρίς άγχος να ετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες μπαράζ με στόχο την επιστροφή στην Γ’ Εθνική.
Η νίκη εκτός έδρας μέσα στη δύσκολη έδρα του Α. Ο. Ανατολής με 2-0 σε συνδυασμό με την ήττα που υπέστη στην έδρα της η Δόξα Κρανούλας με σκορ 1-0 από τον ΠΑΟ Κουτσελιού, αύξησε τη διαφορά στους 15 βαθμούς. Έτσι η Γιαννιώτικη ομάδα στο γήπεδο Ανατολής πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο (διαφορά 15 βαθμών από τη 2η ομάδα). Στα μπαράζ που ξεκινούν στις 15 Μαΐου θα αντιμετωπίσεις τις πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας. Μέχρι τότε θα καταγράψουμε περισσότερα για τους αγώνες αυτούς.

Το απόγευμα του Σαββάτου με δύο γκολ του έμπειρου Κώστα Γιαννάκη ο Α. Ο. Βελισσαρίου κέρδισε 2-0 μέσα στην Ανατολή την τοπική ομάδα. Με το σφύριγμα της λήξης έγινε γνωστό και το αποτέλεσμα από το γήπεδο Κρανούλας (έχασε 1-0 η Δόξα από το Κουτσελιό) με συνέπεια να ξεσπάσουν έντονοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες και τους παράγοντες της πράσινης ομάδας. Το ίδιο και στα αποδυτήρια, έχοντας κοντά τους και τον πρόεδρο Θωμά Γκλίναβο. Η κατάκτηση του τίτλου γιορτάστηκε, κατά τα ειωθότα, σε νυχτερινό κέντρο, ανοίγοντας και σαμπάνιες για το έθιμο.

Όμως η αποστολή του Α. Ο. Βελισσαρίου δεν σταματά εδώ. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι η επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Εκεί που είχε μια πολύ καλή πορεία στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Καιν μάλιστα σε εποχές που η Γ’ Εθνική είχε μια ξεχωριστή λάμψη, με συμμετοχή σημαντικών ιστορικών ομάδων και λειτουργούσα σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα. Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τίτλου κράτησαν το Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα ξεκίνησε πάλι η δουλειά. Για να περάσουν και οι υπόλοιπες 4 αγωνιστικές με την ομάδα να είναι στα επίπεδα που πρέπει και παράλληλα ο προπονητής Ανέστης Ζώης να ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία για τους αγώνες μπαράζ. 

Ενδεχομένως στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, χωρίς να διαταραχτεί η ισορροπία της ομάδας να παίξουν παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές και να ξεκουραστούν παίκτες ενόψει των μπαράζ. Στα παιχνίδια αυτά ο Α. Ο.Β έχει και τις περσινές εμπειρίες όπου στην τελευταία αγωνιστική έχασε την άνοδο από την Α. Ε. Φαρκαδόνας Τρικάλων. Τα περσινά λάθη δεν θα επαναληφθούν φέτος και με περισσότερη προσοχή θα δοθεί η μάχη της ανόδου. Όπου οι πιθανότητες ανόδου φέτος είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με πέρσι, καθώς ο Α. Ο. Β  φαίνεται πιο δυνατός, με καλύτερη ποιότητα και συνοχή, συν το γεγονός ότι από κάθε όμιλο θα ανεβούν δύο ομάδες και όχι μία.

Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Α. Ο. Βελισσαρίου. Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος την υπεροπλία και την ανωτερότητα που είχε σαν ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες σε όλους τους τομείς. Από την αρχή είχε το πάνω χέρι και η διαφορά των 15 βαθμών, όπως διαμορφώθηκε 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος, δείχνει και το μέγεθος της διαφοράς ποιότητας. Το δείχνουν αυτό και οι αριθμοί, που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. 

Σε 30 παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα, αποκόμισε 81 βαθμούς, έχοντας 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Με εξίσου εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων 90-11. Στις υπόλοιπες 4 αγωνιστικές μπορεί να σπάσει και το φράγμα των 100 γκολ, που τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια δεν έχει πετύχει καμία άλλη πρωταθλήτρια ομάδα. Η μοναδική ήττα που υπέστη ήταν με σκορ 4-3 από τη Θύελλα Ελεούσας στο γήπεδο αυτής την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 για την 7η αγωνιστική. Αμέσως  μετά στην 8η αγωνιστική έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας. Από τότε έκανε μια πορεία – τρένο με συνεχόμενες νίκες, εκτός από μια ισοπαλία 1-1 με τη Δόξα Κρανούλας για την 17η αγωνιστική στις 19 Δεκεμβρίου. Από τότε δεν παραπάτησε. Όχι να χάσει, αλλά ούτε καν να φέρει ισοπαλία. Τον τελευταίο καιρό έχει 13 συνεχόμενες νίκες. Οι επιδόσεις του Βελισσαρίου είναι εξόχως εντυπωσιακοί. Πιστεύεται ότι αυτή την αγωνιστική υπεροχή να τη δείξει και στους αγώνες μπαράζ. Προσωπικά εκτιμούμε ότι και εκεί θα είναι το πρώτο φαβορί.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ας δούμε την αγωνιστική ταυτότητα του φετινού πρωταθλητή της ΕΠΣ Ηπείρου. Η διοίκηση αποτελείται από νέους ανθρώπους, με όρεξη για προσφορά. Στην προεδρία της ομάδας τα τελευταία χρόνια ήταν ο γιατρός Θόδωρος Παπακώστας, που παραχώρησε τη θέση του πριν από 2 περίπου μήνες στον επιχειρηματία Θωμά Γκλίναβο. Πλην αυτών στον στενό διοικητικό πυρήνα είναι οι Λάμπρος Γεωργόπουλος, Κώστας Αυδής, Γιάννης Λώττας, Κώστας Παργινός και άλλοι. Ο Πέτρος Τζίμας λόγω εμπειρίας έχει ένα ρόλο τεχνικού διευθυντή.

ΠΡΙΟΠΟΝΗΤΗΣ: Προπονητής είναι ο Ανέστης Ζώης που έχει ταυτίσει προπονητικά το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της Δόξας Κρανούλας. Αυτός την οδήγησε το 2009 στη Γ’ Εθνική. Το περασμένο καλοκαίρι του ανατέθηκε η τεχνική ηγεσία του Α.Ο.Β. με στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Είναι έμπειρος προπονητής, από τους καλύτερους του χώρου, με χαμηλούς τόνους και αθόρυβη δουλειά.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Καίτοι ο Α. Ο. Βελισσαρίου είχε τα σκήπτρα στο τοπικό πρωτάθλημα, οι διοικούντες στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου φρόντισαν να δέσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ με ικανούς παίκτες, νέους σε ηλικία αλλά με παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική. Έτσι αποκτήθηκαν από την Κοζάνη οι Γιαννιώτες παίκτες (που πέρασαν και από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ Γιάννινα) Αλέξανδρος Αλεξίου και Ηρακλής Τζιάλλας. Επίσης αποκτήθηκαν  ο Γιάννης Μπαλογιάννης από τον Δωτιέα Αγιάς, ο Ηλίας Πέτρου από το Σούλι Παραμυθιάς, ο Χάρης Τσάνης από την Προοδευτική Περάματος και ο Χρήστος Μασούρας από την ομάδα νέων Κ-17 του ΠΑΣ.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ: Πρώτος σκόρερ στις 30 πρώτες αγωνιστικές είναι ο Κώστας Γιαννάκης με 23 γκολ. Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν: Βασίλης Βαρτζιώτης 12, Κώστας Σταμούλης 12, Σπύρος Νικολάου 10, Γιάννης Τσουλιάης 5, Δημήτριος Γιαννόπουλος 4, Χρήστος Μασούρας 4, Γιάννης Μπαλογιάννης 4, Ηρακλής Τζιάλλας 4, Άγγελος Νάσιος 3, Σωκράτης Νούγιας 3, Χάρης Τσάνης 3, Παύλος Βαρτζιώτης 2, Χρήστος Παπαναγιώτου 2, Αλέξανδρος Αλεξίου 1, Ιωάννης Αντωνίου 1, Παναγιώτης Κολιός 1, Ιωάννης Λώλης 1.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Αλέξανδρος Ασωνίτης με 1648’και ακολουθούν Ξενοφών Μάντζιος με 2610’, Ιωάννης Τσουλιάης 2384’, Κώστας Σταμούλης 2334’, Παναγιώτης Κολιός 2212’. Πλην αυτών στις 30 αγωνιστικές που έγιναν μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν και οι:  Παύλος Βαρτζιώτης, Δημήτριος Γιαννόπουλος, Σπυρίδων Νικολάου, Χρήστος Μασούρας, Κώστας Γιαννάκης, Βασίλης Βαρτζιώτης, Βαγγέλης Σήτος, Χάρης Τσάνης, Κώστας Νικολάου, Άγγελος Νάσιος, Χρήστος Παπαναγιώτου, Σωκράτης Νούγιας, Γιάννης Λώλης, Φίλιππος Μάρκος, Παναγιώτης Γκαρτζονίκας, Ηρακλής Τζιάλλας, Μάριος Στόλης, Λάζαρος Ρώσσης, Ναπολέων Γεωργούλης, Νικόλαος Πανίδης, Ιωάννης Μπαλογιάννης, Αλέξανδρος Αλεξίου, Στυλιανός Στέφου, Ιωάννης Αντωνίου, Σταμάτης Μαργωμένος, Θεόδωρος Νάσιος, Ηλίας Πέτρου, Νικόλαος Σκουλίκας, Γιώργος Τραγουδάρας, Χρήστος Στασινός.

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ: Στο ρόστερ του πρωταθλητή υπάρχουν έμπειροι αλλά και νέοι παίκτες. Αρκετοί έχουν παίξει και στη Γ’ Εθνική. Όμως τις περισσότερες εμπειρίες κουβαλούν οι Παύλος Βαρτζιώς και Κώστας Γιαννάκης που πέρασαν και από ομάδες Α’ Εθνικής, όπως και από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παύλος Βαρτζιώτης αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία με Προοδευτική, Α.Ο. Κέρκυρα και ο Κώστας Γιαννάκης γνώρισε τα μεγάλα σαλόνια με Απόλλωνα Σμύρνης και Πανηλειακό. Είναι οι πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του Α. Ο. Βελισσαρίου. ΄


ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Ο Α. Ο. Βελισσαρίου έχει ιστορική έδρα την περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Στα Σρισμόπληκτα μεταφέρθηκαν τα χωριά που επλήγησαν από τον σεισμό το φθινόπωρο του 1967. Φέρει μια ιστορική ονομασία και συγκεκριμένα το όνομα του στρατιωτικού Ιωάννη Βελισσαρίου πως ως διοικητής του 9ου Τάγματος Ευζώνων της 6ης Μεραρχίας Πεζικού πολέμησε με αυτοθυσία για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων τον Φεβρουάριο του 1913. Ο Α. Ο. Βελισσαρίου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέβηκε στη Γ’ Εθνική με πρόεδρο αρχικά τον Κώστα Καντζέλη και μετέπειτα τον Τάσο Καλογήρου. Προπονητής στη χρονιά της ανόδου ήταν ο αείμνηστος Γιώργος Μπέκας που είχε ταυτιστεί με την ομάδα του Βελισσαρίου επί πολλά χρόνια. Επί πολλά χρόνια ο Α. Ο. Βελισσαρίου αγωνίζονταν στο γήπεδο των Σεισμοπλήκτων που δυστυχώς ακόμα είναι με χώμα όπως ήταν και στη δεκαετία του ’60. Στα 3 χρόνια στη Γ’ Εθνική ο ΑΟΒ αγωνίστηκε στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Εκεί έδωσε πέρσι και τους αγώνες μπαράζ. Φέτος στα περισσότερα ματς αγωνίστηκε ως γηπεδούχος στο ΠΕΑΚΙ.