Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η ταυτότητα των αντιπάλων του Βελισσαρίου στα μπαράζ

Η ομάδα "Μαύροι Αετοί" Ελευθεροχωρίου Τρικάλων με την οποία θα ξεκινήσει τα μπαράζ ο Α. Ο. Βελισσαρίου (ΦΩΤΟ goaltrikala.gr)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Α. Ο. Βελισσαρίου που είναι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ηπείρου είναι στον 5ο όμιλο των αγώνων μπαράζ με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Κέρκυρας, Τρικάλων και Θεσπρωτίας. Ο πρωταθλητής έχει ήδη κριθεί πριν από 2 αγωνιστικές στην ΕΠΣ Κέρκυρας και ο Αστέρας Πετριτής είναι αυτός που πήρε νωρίς τον τίτλο.
Ιδρύθηκε το 1981 και έχει έδρα το δημοτικό γήπεδο Πετριτής. Ο Πετριτής είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νότια Κέρκυρα. Εκεί μεταφέρθηκε το χωριό το 1970 καθώς αρχικά ήταν οικισμός του χωριού Κορακάδες και λόγω κατολισθήσεων έγινε μεταφορά του οικισμού. Το χωριό επίσης διαθέτει λιμάνι το οποίο φιλοξενεί από μικρές βαρκούλες μέχρι ολόκληρες ομάδες ιστιοπλοϊκών σκαφών! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο η αυξημένη κίνηση όλους τους καλοκαιρινούς μήνες και τα σαββατοκύριακα τον χειμώνα. Ανταγωνιστές στη διεκδίκηση του τίτλου ο Αστέρας είχε τον ιστορικό Όλυμπο και τον Κρόνο Αργυράδων.

Στην ΕΠΣ Τρικάλων απέμειναν 4 αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα και μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου είναι η ομάδα «Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου». Η πρωτοπόρος ομάδα είναι στην 1η θέση με 74 βαθμούς και ακολουθεί η Φήκη με 64 βαθμούς. Η Φήκη ουσιαστικά τα έχει παρατήσει καθώς υπέβαλε την παραίτησή του και ο προπονητής Κνέζεβιτς. Οι «Μαύροι Αετοί» έχουν έδρα το χωριό Ελευθεροχώρι που είναι τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλης. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού Τρικάλων απέχοντας περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη. Είναι στα πεδινά του νομού, αφού πιο δυτικά προς το μέρος του νομού Άρτας απλώνεται ο Κόζιακας, το Περτούλι και ο υπόλοιπος ορεινός όγκος από την επέκταση της οροσειράς της Πίνδου. Προπονητής είναι ο Στέφανος Ψύχος και  πρόεδρος ο Μάκης Παπαγεωργίου. Πέρα από την καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το αγκάλιασμα του τίτλου, οι «Μαύροι Αετοί» έφτασαν στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων αλλά τον τελικό έχασαν 2-0 από την Α. Ε. Φαρκαδόνας. Είναι μια δυνατή ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μάλιστα στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Τρικάλων είναι αήττητη σε 26 αγώνες. Πρωταθλητισμό έκανε και πέρσι που ανέβηκε από την Α1 στην Α’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Τρικάλων. Έχει να χάσει από τον περασμένο Απρίλιο. Στα 26 παιχνίδια μέχρι τώρα έχει 24 νίκες, 2 ισοπαλίες και με συντελεστή τερμάτων 70-9.

Στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας γίνεται μάχη σώμα με σώμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους αγώνες πλέι οφ που θα αναδείξουν και τον πρωταθλητή. Ο Αστέρας Παραποτάμου παρότι ξεκίνησε τα πλέι οφ με +5 βαθμούς έχασε την 1η θέση από τη Δόξα Γαρδικίου που ξεκίνησε τα πλέι οφ με +2 βαθμούς. Απομένουν ακόμα 3 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των πλέι οφ και την ανάδειξη του πρωταθλητή. Μετά την 7η αγωνιστική που έγινε το περασμένο Σάββατο στην 1η θέση είναι η Δόξα Γαρδικίου με 19 βαθμούς και ακολουθεί ο Αστέρας Παραποτάμου με 18, το Σούλι Παραμυθιάς με 16, ο Θύαμις Καστρίου με 13, η ΑΕΝ Σελεύκειας  με 4 και ο ΠΑΣ Λαδοχωρίου με 1 βαθμό. Αν δεν αλλάξει κάτι στις επόμενες δύο αγωνιστικές, ο τελικός των τελικών θα γίνει στην τελευταία (10η ) αγωνιστική των πλέι οφ στις 23 Απριλίου όπου η αυλαία θα πέσει με το ντέρμπι Δόξα Γαρδικίου – Αστέρας Παραποτάμου.


Οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και θα ξεκινήσουν στις 15 Μαίου. Θα γίνονται Κυριακές και Τετάρτες. Από κάθε όμιλο θα ανεβούν στη Γ’ Εθνική οι δύο πρώτες ομάδες.  Η αρχή για τον Α. Ο. Βελισσαρίου θα γίνει στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων με την τοπική ομάδα. Τέλος Απριλίου οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν την έδρα των αγώνων τους. Ο Α.Ο. Πετριτής και οι Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου θα παίξουν στα γήπεδα των χωριών τους. Το ίδιο και ο πρωταθλητής Θεσπρωτίας όποια ομάδα και αν είναι. Ο προβληματισμός είναι για τον Α. Ο. Βελισσαρίου αν δηλώσει για έδρα το εθνικό στάδιο, το ΠΕΑΚΙ ή κάποιο άλλο γήπεδο. Πάντως πέρσι η άνοδος στη Γ’ Εθνική χάθηκε μέσα στα Γιάννινα και στο στάδιο «Ζωσιμάδες».