Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Στο τραπέζι ο φάκελος με κωδικό "Πανιώνιος"

Ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να βρει το ιδανικό σχήμα για το ματς της Δευτέρας με τον Πανιώνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον φάκελο με τον κωδικό «Πανιώνιος» εξετάζει σε καθημερινή βάση ο Γιάννης Πετράκης, ψάχνοντας μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να βρει το ιδανικό σχήμα που θα εξουδετερώσει τα ατού της αντίπαλης ομάδας και θα οδηγήσει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στη νίκη.
Γνωρίζει ο Κρητικός τεχνικός ότι ο Πανιώνιος έχει γρήγορους παίκτες και παραγωγικούς και ψάχνει τρόπο να βρει για όλους το αντίδοτο ώστε να επικρατήσει στο γήπεδο η ομάδα του.

Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τον κόσμο για να πάρει πάση θυσία τη νίκη ο ΠΑΣ γιατί στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει το πιο βατό απ’ όλες τις ομάδες που φλερτάρουν την 5η θέση και επιπλέον είναι καιρός μετά από 24 χρόνια να κερδίσουν οι Ηπειρώτες τον κακό τους δαίμονα. Μια ομάδα με την οποία είχαν συγκρουστεί και το 1984 και σε μπαράζ αγώνα στη Λάρισα, όπου στην παράταση ο ΠΑΣ έχασε με 2-0 και μετά από 10 χρόνια οδηγήθηκε στη Β’ Εθνική, κάνοντας πολλά χρόνια στη συνέχεια να σηκώσει κεφάλι και να δει Θεού πρόσωπο. 

Στο ματς αυτό αναμένεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων, λόγω της καλής ψυχολογίας που υπάρχει μετά τις τελευταίες επιτυχίες και λόγω ότι θεωρητικά ο ΠΑΣ έχει ελπίδες για την κατάληψη της 5ης θέσης, συν το γεγονός ότι υπάρχει και το γόητρο για τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που συνέχεια κερδίζει στα Γιάννινα. Από χτες η ΠΑΕ παίρνοντας τα μηνύματα του κόσμου έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα, χωρίς να υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις τιμές. Οι τιμές είναι 15 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή εξέδρα, 10 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή εξέδρα που είναι κατά κανόνα οι οργανωμένοι φίλαθλοι και 5 ευρώ για τα παιδιά. Όσον αφορά τις σκέψεις του Πετράκη και τα σχέδια που ετοιμάζει, δεν φάνηκε κάτι συγκεκριμένο. 

Στο χτεσινό δίτερμα δοκίμασε διάφορα σχήματα για να δει παίκτες και ρόλους, ανακατεύοντας την τράπουλα. Τον τελευταίο καιρό ο Κρητικός τεχνικός χρησιμοποιεί το 3-5-2 που φάνηκε να ταιριάζει πολύ στην ομάδα, με παίκτες  να λένε και δημόσια ότι βρήκαν τα πατήματά τους. Και επειδή ο ΠΑΣ στα 4 τελευταία ματς με το σχήμα αυτό έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία, ίσως να μη αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα, τόσο στη διάταξη όσο και στα πρόσωπα. Χωρίς να είναι απόλυτο καθώς όπως λέει συχνά ο Πετράκης κάθε αντίπαλη ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Η επιστροφή των Μιχαήλ και Ακόστα, λύνει περισσότερο τα χέρια για τον Κρητικό τεχνικό, καθώς είναι παίκτες έμπειροι με ηγετικό ρόλο στην ομάδα.