Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Νίκη για πολλούς λόγους θέλει ο "Άγιαξ" με τη βοήθεια του κόσμου

Είναι καιρός να κερδίσει ο "Άγιαξ" τη Δευτέρα τον Πανιώνιο. Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου στη Νέα Σμύρνη.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα γίνουν οι αγώνες της 27ης αγωνιστικής.
Μάλιστα η αυλαία θα πέσει μεθαύριο Δευτέρα όπου στις  19:30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και υπό το φως των προβολέων θα αναμετρηθούν ο ΠΑΣ και ο Πανιώνιος. Ένα ματς που θα μεταδοθεί από το κανάλι NOVA 1. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για να πιάσει την 5η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και να παίξει στα πλέι οφ για έξοδο στην Ευρώπη. Με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι φέτος θα αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ. Όσο πλησιάζει η Δευτέρα, ανεβαίνει ο πυρετός των φιλάθλων και εντείνεται η προετοιμασία της ομάδας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Πρόβλημα με τους Νόε Ακόστα και Αλέξη Μιχαήλ παρουσιάστηκε χτες στον ΠΑΣ, καθώς οι δύο παίκτες, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΠΑΕ, παρουσίασαν σύσπαση στον προσαγωγό και έτσι προτιμήθηκε να μη προπονηθούν. Περισσότερο προληπτικά δεν προπονήθηκαν για να μη επιδεινωθεί η κατάσταση ώστε να το ξεπεράσουν για να αγωνιστούν τη Δευτέρα κόντρα στον Πανιώνιο. Δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία. Κατά σύμπτωση Ακόστα και Μιχαήλ δεν είχαν αγωνιστεί στο περασμένο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή, γιατί είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες. Τώρα που επιστρέφουν τους παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα. 

Κατά τα άλλα η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, πλην του Στρούνα που κλήθηκε στην εθνική Σλοβενίας και θα τον αντικαταστήσει ο Καρανίκας. Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και ο Γιάννης Πετράκης συνεχίζει να ανακατεύει την τράπουλα, δοκιμάζοντας διάφορά σχήματα, κάτι που δείχνει ότι ακόμα δεν καταστάλαξε στην τελική στρατηγική που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι. 

Η λογική λέει ότι κατά βάση θα ακολουθήσει την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων νικηφόρων αγώνων με Πανθρακικό, Παναιτωλικό, Καλλονή με κάποιες διαφοροποιήσεις σε συνάρτηση και με την τακτική που ακολουθεί ο Πανιώνιος. Στον ΠΑΣ διατηρούν χαμηλούς τόνους, σοβαρότητα ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Πανιώνιο. 

Στόχος είναι η νίκη για να πάει πιο ψηλά ο ΠΑΣ και παράλληλα να σπάσει και την κακή παράδοση με τον Ιστορικό, αφού ο «Άγιαξ» έχει να κερδίσει από τον Νοέμβριο του 1992. Και σε παιχνίδι Α’ Εθνικής ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει από τον Μάϊο του 1983. Τότε είχε κερδίσει 1-0 με γκολ του Μαντζούκη, ενώ το 1992 το ματς ήταν για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και το γκολ της νίκης σημείωσε με πέναλτι ο Μπελά. Βέβαια εντός των τειχών του ΠΑΣ δεν κοιτάζουν παραδόσεις και ούτε επηρεάζονται απ’ αυτά, καθώς κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το προηγούμενο. Αυτό που τους νοιάζει είναι να βρεθούν σε καλή μέρα μεθαύριο Δευτέρα, να μη υπάρχουν τυχόν άλλα προβλήματα και να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τον Πανιώνιο με στόχο τη νίκη. 

Στα υπέρ του ΠΑΣ είναι η καλή ψυχολογία, η έλλειψη άγχους αλλά και η συμπαράσταση που θα έχει από τους φιλάθλους του. Με τις τελευταίες επιτυχίες ανέβηκε το ηθικό και η ψυχολογία του κόσμου, που θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στην αναμέτρηση αυτή. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προπόνηση που θα γίνει στις 11 το πρωί, ενώ αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των προπονήσεων και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Λογικά ο ΠΑΣ θα παραταχτεί και πάλι σε ένα σύστημα 3-5-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ τους Τσουκαλά, Λίλα, από αριστερά ως μπακ χαφ τον Ναδάλες και από δεξιά τον Καρανίκα, κεντρικό χαφ τον Ακόστα και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιά. Επειδή ο Πανιώνιος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες ομάδες που αντιμετώπισε τελευταία ο ΠΑΣ, είναι πιθανό να κάνει κάποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις το σχήμα ο Γιάννης Πετράκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΗΛΟΣ

Τον μεθαυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αθανάσιος Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Θεόδωρος Νταλούκας, Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μπίκας (Χαλκιδικής).  Κατά σύμπτωση ο Τζήλος είχε διευθύνει και το ματς του α’ γύρου στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0. Επίσης είχε διευθύνει και το ματς της πρεμιέρας Βέροια – ΠΑΣ 1-1.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με στόχο ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα θα αγωνιστεί o Ιστορικός στο προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι κυανέρυθροι προέρχονται από την σημαντικότατη νίκη επί της Ξάνθης και βρίσκονται τόσο σε καλή αγωνιστική κατάσταση όσο και σε ψυχολογική. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να υπολογίζει κανονικά σε όλους τους παίκτες του, καθώς εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και ο Βαγγέλης Οικονόμου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανιώνιος παραμένει μέχρι στιγμής η μοναδική εκτός έδρας αήττητη ομάδα της χώρας εντός του 2016 τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος όσο και επίσημων διοργανώσεων γενικότερα. Μακριά από τη Νέα Σμύρνη, έχει απολογισμό 2 νίκες και 5 ισοπαλίες σε σύνολο 7 αγώνων. Άλλωστε, σε περίπτωση νίκης στα Γιάννινα, ο Ιστορικός θα έχει κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για να τερματίσει σε μία θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Τη Δευτέρα ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος θα αναμετρηθούν για 23η φορά για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής. Στα προηγούμενα 22 παιχνίδια (20 για την Α’ Εθνική και 2 για τη Β’ Εθνική η προϊστορία καταγράφει 8 νίκες του ΠΑΣ, 9 ισοπαλίες και 5 νίκες του Πανιώνιου. Δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά το μπαράζ που έγινε στις 19 Μαΐου 1984 στη Λάρισα όπου ο Πανιώνιος κέρδισε 2-0 στην παράταση και ο ΠΑΣ μετά από 10 χρόνια υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Το ματς του α’ γύρου στη Νέα Σμύρνη έγινε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015. Ο Πανιώνιος κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσε ο Ανσαριφάρντ στο 5’ και 25’. Ο ΠΑΣ στο ματς αυτό έκανε πολύ κακή εμφάνιση. Διαιτητής ήταν ο Τζήλος που θα διευθύνει και το ματς της Δευτέρας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ (88’ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας (85’ Μητρόπουλος), Μασούρας, Ανσαριφάρντ (81’ Καραμάνος).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς (71’ Γιάκος), Ακόστα (74’ Σαπαλίδης), Τσάβες, Ίλιτς (68’ Ηλιάδης), Μανιάς. 

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


-Για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο στα Γιάννινα. Η αναμέτρηση θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Αριστοτέλη Κωστούλα του συνδέσμου Άρτας. Στην ιστοσελίδα της σούπερ λίγκα αναγράφεται ότι το ματς θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ, αλλά άλλαξε η έδρα και όπως ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, το ματς θα γίνει στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ.

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Το ματς θα γίνει στο γήπεδο του ΠΑΟΝΕ στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης με διαιτητή τον Μιχάηλ Μιχούλια του συνδέσμου Μακεδονίας.

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα της 1 το μεσημέρι στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον ΠΑΟΚ. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κοσμάς Γιώτης του συνδέσμου Ηπείρου. 


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
27η αγωνιστική
Σάββατο 19 Μαρτίου
15:00 Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός NS3
17:15 Βέροια - Πλατανιάς NS3
19:30 Παναθηναϊκός - Ηρακλής NS1
Κυριακή 20 Μαρτίου
15:00 Παναιτωλικός - ΑΕΚ NS2
17:15 ΠΑΟΚ - Καλλονή NS2
17:15 Πανθρακικός - Ατρόμητος NS4
19:30 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός NS1
Δευτέρα 21 Μαρτίου
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 70
---------------------------------------------
ΑΕΚ 53
Παναθηναϊκός 45
ΠΑΟΚ 41
Πανιώνιος 40
---------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 34
ΠΑΣ Γιάννινα 34
Πλατανιάς 32
Λεβαδειακός 32
Skoda Ξάνθη 31
Παναιτωλικός 31
Ηρακλής 31
Ατρόμητος 30
Βέροια 26
----------------------------------------------
Πανθρακικός 17
Καλλονή 15
ΣΗΜ: -Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί
-Ολυμπιακός και Ηρακλής έχουν αγώνα λιγότερο