Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Με νίκη τη Δευτέρα σπάει και άλλο ρεκόρ ο ΠΑΣ!

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ στα Γιάννινα με τον Πανιώνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κλειστά στόματα κρατούν στον ΠΑΣ ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Πανιώνιο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή την εβδομάδα οι παίκτες απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις, για να επικεντρωθούν περισσότερο στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και να διατηρηθεί η ηρεμία που υπάρχει.
Καθώς το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού απέμειναν 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος, το ματς με τον Πανιώνιο είναι το κλειδί για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να διεκδικήσει την 5η θέση. Αν δεν κερδίσει τη Δευτέρα ο ΠΑΣ, είναι πολύ δύσκολο μετά να καλύψει τη διαφορά από τους κυανέρυθρους και τις άλλες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, οπότε τελειώνει ουσιαστικά και η χρονιά, καθώς και μαθηματικά εξασφαλίστηκε η παραμονή στην κατηγορία.

Αν κερδίσει τον Πανιώνιο, η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» διατηρώντας τις όποιες ελπίδες έχει για την επίτευξη αυτού του στόχου. Έτσι προτιμήθηκε να αποφύγουν τα λόγια αυτές τις μέρες στο κυανόλευκο στρατόπεδο και όλη η δραστηριότητα να είναι επικεντρωμένη στις προπονήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση. Το ευτύχημα για τον Γιάννη Πετράκη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του καθώς εξέτισαν την ποινή τους και οι Ακόστα, Μιχαήλ, ενώ δεν υπάρχουν άλλες απουσίες, πλην του Στρούνα που κλήθηκε στην εθνική Σλοβενίας και πιθανόν να απουσιάσει από τον αγώνα.

Το ζητούμενο για τον Κρητικό τεχνικό είναι να βρει το ιδανικό σχήμα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου αγώνα, γιατί ο Πανιώνιος και φοβερή παράδοση έχει στα Γιάννινα τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά και είναι πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται στη βαθμολογική θέση και στην πορεία που έκανε. Αυτό το ματς θα είναι ένα γερό τεστ και για τον ΠΑΣ για να δείξει το μέταλλο που διαθέτει και αν θα συνεχιστεί το σερί των επιτυχιών του. 

Παράλληλα με τρίποντο τη Δευτέρα επί του «Ιστορικού», θα κάνει και ρεκόρ συνεχόμενων νικών, γιατί ποτέ άλλη φορά ο ΠΑΣ στις 21 αγωνιστικές σαιζόν που έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής δεν έκανε 4 συνεχόμενες νίκες. Τρεις συνεχόμενες νίκες, πάντα σε αγώνες πρωταθλήματος, έκανε και άλλες φορές,  αλλά 4 νίκες ποτέ. Έτσι τώρα αφού κέρδισε Πανθρακικό, Παναιτωλικό, Καλλονή, πάει για την 4η νίκη που θα έχει πολλαπλή σημασία και σπουδαιότητα για τους λόγους που αναφέρθηκαν πριν. 

Κατά τα άλλα ο κόσμος στα Γιάννινα, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, περιμένει να έχει και ευχάριστα νέα από το θέμα της αδειοδότησης, αφού στις αρχές Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Φέτος υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ΠΑΣ θα αδειοδοτηθεί καθώς έχει καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του και ο φάκελος που θα κατατεθεί στο τέλος του μήνα θα είναι κομπλέ από κάθε άποψη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΗΛΟΣ

Ο διαιτητής Αθανάσιος Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας θα διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Πανιώνιος που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του ορίστηκαν οι Θεόδωρος Νταλούκας, Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μπίκας (Χαλκιδικής).  Κατά σύμπτωση ο Τζήλος είχε διευθύνει και το ματς του α’ γύρου στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0. Επίσης είχε διευθύνει και το ματς της πρεμιέρας Βέροια – ΠΑΣ 1-1. Το ότι ήταν ρέφερι και στο ματς του α’ γύρου, αυτό δεν δεσμεύει ούτε απαγορεύει την ΚΕΔ να τον ορίσει εκ νέου. Κατά κανόνα όμως σπάνια συμπίπτει στους ορισμούς ο ίδιος ρέφερι να έχει διευθύνει τα ματς α’ και β’ γύρου των ίδιων ομάδων.

Ο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΒΙΑΜΑΡ

Στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ στην Αθήνα όπου έγινε η συνάντηση των μικρών ΠΑΕ μετά την πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της Skoda Ξάνθη Χρήστου Πανόπουλου προσήλθαν οι Αστέρας (Μποροβήλος), Ατρόμητος (Σπανός), Λεβαδειακός (με Κομπότη), Πλατανιάς, ΠΑΣ (με Χριστοβασίλη), Πανθρακικός (με εκπρόσωπο), Πανιώνιος (με Δάρα) και Καλλονή. Η συνάντηση για να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζουν κυρίως μικρομεσαίες ΠΑΕ, άρχισε στις 17.17 δίχως να γίνουν δηλώσεις πριν ενώ στην αίθουσα υπήρξε και προτζέκτορας για την προβολή και ανάλυση των προτάσεων. Η συνάντηση των προέδρων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Οι νέες κλήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε για την Εθνική ομάδα προκάλεσαν σχόλια στα Γιάννινα, καθώς έμεινε απέξω ο Σταύρος Τσουκαλάς από τους πιο σταθερούς σε αξία και σε βάθος χρόνου αμυντικούς μέσους της σούπερ λίγκα. Ο Χρήστος Λεμονιάς στο joinsports.gr μεταξύ άλλων σχολίασε και τα εξής:  «Βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (27 χρονών). Διάγει ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του. Είναι ηγέτης με τα όλα του και ένας από τους ποδοσφαιριστές που με την ποιότητα του ανεβάζει πολλά επίπεδα πάνω τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πρώτος σε συμμετοχές, από όλους όσους αγωνίζονται στη Super League τα τελευταία χρόνια. 

Αποτελεί το βασικό συστατικό της ομάδας των Ιωαννίνων και είναι το πολυεργαλείο του Πετράκη στην μεσαία γραμμή. Παρότι τον παρακολούθησε στο παιχνίδι Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας στο μπλοκάκι του το όνομα του με κόκκινο χρώμα. εντούτοις όχι μόνο δεν κάλεσε τελικά, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον δεν θα κληθεί ποτέ. Γιατί κ. Σκίμπε; Γιατί ομοσπονδιακέ προπονητή της Εθνικής Ελλάδας; 

Για ποιο λόγο ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Super League όπως είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς δεν πήρε την ευκαιρία που του άξιζε; Τι, επειδή παίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα; Σε αυτή την νέα Εθνική με τα πολλά νέα πρόσωπα που δικαίως κλήθηκαν, όπως για παράδειγμα ο Γιαννιώτης Μάριος Οικονόμου, ο Τσουκαλάς δεν είχε θέση; Εμείς πάντως έχουμε διαφορετική άποψη».

Η ΑΜΥΝΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ


Ένα από τα δυνατά σημεία, αν όχι το δυνατότερο, είναι η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από το ξεκίνημα της σεζόν είχε δώσει έμφαση στην σωστή δουλειά των "μετόπισθεν" και αυτή η δουλειά βγήκε όλη την χρονιά στους αγώνες του Πανιωνίου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο Ιστορικός έχει την καλύτερη άμυνα πίσω από τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η κυανέρυθρη άμυνα έχει δεχτεί μόλις 22 τέρματα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της περιόδου. Τα 22 γκολ σημαίνει πως ο Πανιώνιος δέχεται κάτω από ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έχουν κρατήσει σε 12 ματς το "μηδέν" στην εστία τους, ενώ η μεγαλύτερη ήττα της σεζόν είναι το 3-0 της πρώτης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό.