Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Άλλη μια δοκιμασία για τον ιστορικό ΠΑΣ

Άλλη μια δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη για τον ιστορικό ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που έγινε χτες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Όμως θα γίνει μια ακόμα προπόνηση το απόγευμα σε γήπεδο της Αρκαδίας για ένα ξεμούδιασμα και τις τελευταίες οδηγίες από την πλευρά του Γιάννη Πετράκη προς τους παίκτες του.
Η αποστολή (τα ονόματα των παικτών θα ανακοινωθούν σήμερα) θα αναχωρήσει το πρωί για την Τρίπολη.

Στο χτεσινό διπλό ο Γιάννης Πετράκης δοκίμασε διάφορα σχήματα, με αμυντικογενή διάταξη 4-5-1, για να βρει το ιδανικότερο που θα παρατάξει αύριο στην Τρίπολη. Κόντρα σε ένα Αστέρα που καίγεται για βαθμούς, καθώς είναι έξω από την ζώνη των πλέι οφ και αυτό είναι κάτι που κάνει τους Αρκάδες να θέλουν τη νίκη με κάθε τρόπο. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ, μπορεί να μη κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη για να ανακάμψει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Όπως τόνισε ο Πετράκης θα πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση για να τερματίσει η ομάδα σε μια καλή θέση. 

Η αποστολή του ΠΑΣ είναι δύσκολη, σε μια έδρα που δεν κέρδισε ποτέ, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Μεγάλο βάρος στην χτεσινή προπόνηση έπεσε στην τακτική με τελείωμα φάσεων, στημένες μπάλες αλλά και δοκιμαστικά τεστ για την καλύτερη αμυντική λειτουργία, καθώς ο ΠΑΣ έδειξε σε πολλά παιχνίδια ότι δέχεται εύκολα γκολ, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι μετά την Καλλονή έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σ’ αυτό αναφέρθηκαν πολλές φορές και παίκτες της ομάδας, όπως ο Ευριπίδης Γιάκος μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, με τη διευκρίνιση ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν αφορά μόνο τον γκολκίπερ και τους παίκτες που είναι στην τελευταία γραμμή, αλλά όλη την ομάδα, γιατί όπως είπε ο μέσος του ΠΑΣ, η άμυνα ξεκινά από την επίθεση. 

Οι κυανόλευκοι μέσα από τις προπονήσεις που έκαναν αυτές τις μέρες θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στην Τρίπολη και να αποφύγουν ότι λάθη έκαναν τον τελευταίο καιρό. Θέλοντας μετά από 3 συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό και μάλιστα χωρίς γκολ, να βρουν στην Αρκαδία σημείο στήριξης και ανάκαμψης. Ενδεχομένως να υπάρξουν μερικές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά αυτό δεν φάνηκε ξεκάθαρα χτες, γιατί στο δίτερμα με τη  βασική ομάδα χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρξαν απουσίες και όλοι ακολούθησαν το πρόγραμμα. 

Για τον Τσουκαλά που επιστρέφει από τραυματισμό  θα εκτιμήσει ο Πετράκης αύριο σε τι κατάσταση θα είναι για να δει αν τον ξεκινήσει από την αρχή με τη βασική ενδεκάδα. Ο Νόε Ακόστα συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο εκτός έδρας ματς με την Καλλονή.