Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα, αυτή ήταν ο ΠΑΣ!

Ο Μπράνα Ίλιτς ανάμεσα από Ζησόπουλο και Κιτοκό


Αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα σήμερα στην Τρίπολη, αυτή ήταν αναμφισβήτητα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με την έξυπνη τακτική του δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Αστέρα και δεν επέτρεψε να φανεί η ποιότητα που τον χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Κι αν δούμε το φιλμ των φάσεων, ο ΠΑΣ είχε τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, δύο με τον Μανιά και μία με το Ναδάλες.
Ειδικά η πρώτη στο 37’ είναι απ’ αυτές που δεν χάνονται καθώς ο Μανιάς ήταν μόνος του με τον Μπαντή και αριστερά του ήταν αμαρκάριστος ο Ίλιτς. Αντί να σπάσει τη μπάλα αριστερά στον Ίλιτς, προτίμησε να σουτάρει, η μπάλα βρήκε το πόδι του τερματοφύλακα και απομακρύνθηκε. Ο Αστέρας, αν εξαιρέσουμε τη φάση στο 84’ που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Περιστερίδης, δεν είχε καμία άλλη ευκαιρία απ’ αυτές που θεωρούνται κλασικές.

Δυστυχώς η τύχη δεν ήταν σήμερα με το μέρος των Γιαννιωτών αλλά με τους γηπεδούχους. Αλλά και η ισοπαλία είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», απέναντι σε μια ομάδα με πολλούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού στο β’ ημίχρονο έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης. Πολύ έξυπνη ήταν και η τακτική του Πετράκη να παίξει με 3 σέντερ μπακ, προσθέτοντας τον Σκόνδρα στους Τζημόπουλο και Μιχαήλ, μπλοκάροντας τον Γιάννου και την επιθετική γραμμή του Αστέρα.

Γενικά η εμφάνιση του ΠΑΣ ήταν καλή με πολύ καλά σημεία κατά διαστήματα. Ο βαθμός είναι πολύτιμος, αλλά θα μπορούσε έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς να πάρει τη νίκη, γιατί ήταν πιο επικίνδυνος και πιο ουσιαστικός από τον Αστέρα.

Ήταν η 3η συνεχόμενη ισοπαλία στην Τρίπολη στα παιχνίδια του Αστέρα με τον ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

20': Συγκλίνει ο Μάσα, κάνει και το σουτ με το αριστερό και ο Περιστερίδης μπλοκάρει.

23': Κόρνερ για τον ΠΑΣ, ο Ίλιτς το εκτελεί, ο Τζημόπουλος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει άουτ..

32': Ο Στανισάβλιεβιτς κάνει το σουτ και ο Περιστερίδης μπλοκάρει.

37': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Μανιάς φεύγει μόνος του, μπορεί να κάνει ακόμα και πάσα και το τελείωμά του είναι πάνω στον Μπαντή.

43': Ο Μάσα παίρνει την κεφαλιά, ο Γιάννου μπαίνει στην πορεία της μπάλας αλλά δεν πλασάρει.
46': Σκοράρει ο Γιάννου, αλλά σωστά ακυρώνεται το γκολ του καθώς δεν καλυπτόταν.
52': Μόνος του φεύγει από πλάγια ο Ίλιτς και συλλαμβάνεται σε θέση οφσάιντ. Δεν υπήρχε παράβαση γιατί τον κάλυπτε ο Κιτοκό.
54': Δυνατό σουτ από τον Μάσα, με γροθιές αποκρούει ο Περιστερίδης σε κόρνερ.

55': Εξαιρετική κομπίνα στο κόρνερ, ο Χαμντανί κάνει το σουτ και αστοχεί.

61': Κίτρινη για θέατρο στον Ίλιτς. Ο διαιτητής θεώρησε ότι έπεσε υπερβολικά ο Σέρβος για να πάρει πέναλτι, αλλά στο ριπλέι φαίνεται ότι υπάρχει επαφή με τον αμυντικό του Αστέρα και υπάρχει υποψία πέναλτι.

71': Ο Γιάκος κάνει ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ του φεύγει ψηλά.

72': Φεύγει στην πλάτη της άμυνας ο Μανιάς, αλλά ο Μπαντής τον δυσκολεύει κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο. Κακό το πλασέ του φορ του ΠΑΣ.

75': Ωραία προσπάθεια από τον Ιωαννίδη, μπαίνει και στην περιοχή, αλλά δεν κάνει καλή τελική επιλογή.

84': Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Τσάβες βγάζει τη σέντρα, ο Μπερτόγλιο κάνει τη σέντρα και ο Περιστερίδης με διπλή προσπάθεια αποκρούει.

88': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Από την πάσα του Μανιά ο Ακόστα αφήνει, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Ναδάλες φεύγει άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κιοτζένης (Ξάνθης). Υπάρχει μια φάση που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ίλιτς ενώ υπάρχει γι’ αυτή υποψία πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ. Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου), Δουδούμης (Φθιώτιδας) 4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Ντουντού, Χαμντανί, Μάσα (77’ Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46’ Μουκάν), Μπερτόλιο, Γιάννου (65’ Ιωαννίδης).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (63’ Λίλα), Γιάκος (85’ Κοζορώνης), Ακόστα, Ίλιτς (71’ Τσουκαλάς), Μανιάς.