Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού (0-3) μέσα στα Γιάννινα

Ο Μπεργκ εκτέλεσε τον ΠΑΣ στην επανάληψη με τα δύο γκολ που σημείωσε


Ο Παναθηναϊκός πέρασε και φέτος με νίκη από το στάδιο «Ζωσιμάδες» καθώς κέρδισε 3-0 τον ΠΑΣ με γκολ που σημείωσαν στο 26’ ο Βλαχοδήμος, στο 82’ και 91’ ο Μπέργκ. Οι πράσινοι παρότι έπαιζαν από το 39’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζέκα, τελικά πέρασαν και πάλι με νίκη από τα Γιάννινα.
Όπως είχε γίνει και στο κύπελλο αρχές Ιανουαρίου. Ο ΠΑΣ πάλεψε στο β’ ημίχρονο για την ισοφάριση, καθώς είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις και σε δύο απ’ αυτές στο 82’ και 91’ σημειώθηκαν το 2ο και 3ο γκολ που έβαλε πάγο στο γήπεδο. Και μάλιστα σε φάσεις πανομοιότυπες. 

Με τον Κλωναρίδης με το προσωπικό του εκτόπισμα να κατεβάζει τη μπάλα και με τον Μπεργκ να εκτελεί.  Κρίμα για τον ΠΑΣ που πίεσε πάρα πολύ στο β’ ημίχρονο, αλλά έχασε ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Όμως έπαιξε ανορθόδοξα και δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή αλλά και το πλεονέκτημα που έπαιζε με παραπάνω παίκτη. Η κακή παράδοση συνεχίστηκε και σήμερα. Η νίκη του 1987 με το γκολ του Κλείτσα εξακολουθεί να είναι η τελευταία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

18: Γκολ του Μπερκ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάϊντ αφού υπήρξε έγκαιρα υπόδειξη του  επόπτη Κωσταρά.

24’: Καταπληκτικές αποκρούσεις του Περιστερίδη σε σουτ των Καλτσά και Βλαχοδήμου μέσα από την περιοχή.

29’: Ο Ίλιτς απέφυγε τον Τελάντερ αλλά το χλιαρό σουτ υπό πίεση στην αγκαλιά του Στιλ.

31’: Ο Ίλιτς άνοιξε την άμυνα του Παναθηναϊκού, έστρωσε στον Ακόστα, απέκρουσε προσωρινά ο Λουντ νέο σουτ από τον Καρανίκα βρήκε το σώμα αμυντικού του Παναθηναϊκού και απομακρύνθηκε.

36’: Κίτρινη κάρτα στον Ζέκα.

39’: Αποβολή του Ζέκα με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Καρανίκα.

41’: Γυριστό ανάποδο σουτ του Μανιά στην αγκαλιά του Στιλ.

42’: Σέντρα του Κουτρουμπή κεφαλιά του Μπέργκ πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη.

48’: Ο Ναδάλες έφυγε από αριστερά, έκοψε τη μπάλα στον Ακόστα αλλά το σουτ από καλή θέση έφυγε άουτ.

53’: Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα για μαρκάρισμα στον Αμπέντ. Επίσης κίτρινη κάρτα και στον Αμπέντ για την άσχημη αντίδρασή του.

55’: Καταπληκτική απόκρουση του Στιλ σε κεφαλιά του Μανιά μετά από σέντρα του Ναδάλες.

62’: Σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Κλωναρίδης έφτασε μέχρι τα καρέ του ΠΑΣ αλλά το συρτό σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη.

65’: Κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα γιατί έσπρωξε τον Μπεργκ.

66’: Σουτ του Αμπεντ μέσα από την περιοχή βρήκε το σώμα Μιχαήλ και απομακρύνθηκε.

67’: Κίτρινη κάρτα στον Πράνιτς ενώ καθόταν στον πάγκο. Παράλληλα αποβλήθηκε και ένας από το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, για διαμαρτυρία επειδή σε κόρνερ η μπάλα βρήκε το χέρι του Φερφελ/ή μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και ζητήθηκε πέναλτι που αρνήθηκε ο Δελφάκης.

74’: Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ με τον Φερφελή. Η φάση ξεκίνησε από τον Ίλιτς που έδωσε μπαλιά λουκούμι στον αμαρκάριστο Φερφελή που με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

75’: Κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

76’: Κίτρινη κάρτα ορθώς από τον Δελφάκη στον Ίλιτς που έπεσε μόνος του για πέναλτι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

26’: Το 0-1 για τον Παναθηναϊκό με τον Βλαχοδήμο. Ο Καλτσάς έκανε το γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ, έγινε κακή συνεννόηση του Περιστερίδη με τον Στρούνα, ενώ έβγαινε ο Περιστερίδης ο Στρούνα προσπάθησε με το πόδι να γυρίσει τη μπάλα πίσω, μπήκε ανάμεσα ο Βλαχοδήμος που πέρασε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

82’: Σέντρα Κλωναρίδης από δεξιά, η κεφαλιά από τον  Μπεργκ που ήταν αμαρκάριστος αποφέρει το 2ο γκολ για τον Παναθηναϊκό.

91’: Ο Κλωναρίδης έφυγε από αριστερά σε μια αντεπίθεση, σε μια στιγμή που πανικοβλήθηκε η άμυνα του ΠΑΣ, έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι που ήταν ο Μπεργκ που με πλασέ το 0-3.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής είναι ο Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νιας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής). Τέταρτος ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) και παρατηρητής ο Λιόλιος (Λάρισας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα (69’ Ηλιάδης), Κοζορώνης (52’ Γιάκος), Γαρουφαλιάς (64’ Φερφελής), Ακόστα, Μανιάς, Ίλιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέϊντ, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς (64’ Νάνο), Βλαχοδήμος (58’ Λαγός).