Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Όλοι παίζουν μπάλα, οι παίκτες στο γήπεδο, ο πρόεδρος στην ΕΠΟ!

Οι παίκτες του ΠΑΣ έχουν το μυαλό τους στο γήπεδο και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης στο θέμα της αδειοδότησης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάτω από θαυμάσιο καιρό, αφού χτες στα Γιάννινα η μέρα θύμιζε άνοιξη, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό που θα γίνει στην Κομοτηνή. Εκεί όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει μια φοβερή παράδοση, καθώς στα 8 παιχνίδια που έδωσε στην Κομοτηνή έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και έχασε μόνο 1 φορά τον Δεκέμβριο του 2013.
Και επίσης το 2006 εκεί κέρδισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική σε ματς ζωής και θανάτου με τον Πανθρακικό. Έτσι ο ιστορικός ΠΑΣ ετοιμάζεται κατά τον καλύτερο τρόπο ώστε την Κυριακή να διεκδικήσει νικηφόρο αποτέλεσμα που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια καλύτερη πορεία στις 7 τελευταίες αγωνιστικές, όπου αντίπαλοι είναι ομάδες του δικού τους βεληνεκούς. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ από την Κομοτηνή ξεκινά την αντεπίθεση για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, για να τερματίσει ότι το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Γνωρίζοντας και την ψυχολογία της κοινής γνώμης ότι στον κόσμο πάντα μένουν οι τελευταίες εντυπώσεις.

Έτσι μπορεί φέτος η ομάδα σε πολλά ματς να μη ενθουσίασε με την απόδοσή της και δεν είχε σχέση με προηγούμενες χρονιές, προκαλώντας κατά καιρούς συζητήσεις στα Γιάννινα, αλλά του δίνεται η ευκαιρία με το πρόγραμμα που υπάρχει να κλείσει θετικά την αυλαία και να κλέψει τις τελευταίες εντυπώσεις που είναι καταλυτικές. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στα Γιάννινα θα παίξει με Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Πλατανιά και εκτός με Πανθρακικό, Καλλονή, Λεβαδειακό, Skoda Ξάνθη. 

Τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες τελείωσαν. Το πρόγραμμα θεωρείται από τους κυανόλευκους βατό στη συνέχεια και μέχρι το τέλος και θα επιδιώξουν να πάρουν και τα 3 ματς στα Γιάννινα και όσους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας.  Για να τερματίσουν τουλάχιστον στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος, σβήνοντας έτσι και ότι δεν πήγε καλά στη διάρκεια της σαιζόν. 

Ο Γιάννης Πετράκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του νεαρού Ηρακλή Γαρουφαλιά, που στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή την Κυριακή στην Κομοτηνή. Επίσης λόγω του «κίτρινου πυρετού» είναι δηλωμένοι να εκτίσουν ποινές ο Κοζορώνης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και ο Ακόστα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή. Επίσης στα όρια καρτών είναι και οι Ίλιτς, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Μανιάς και Φερφελής. 

Χτες ο Γιάννης Πετράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την γενικότερη εμφάνιση της ομάδας στην Τρίπολη, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Για τη θέση του Γαρουφαλιά προορίζεται ο Άντι Λίλα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή το παιχνίδι ο Σταύρος Τσουκαλάς, καθώς θα είναι έτοιμος 100%. Στην Τρίπολη μπήκε αλλαγή γιατί είχε χάσει προπονήσεις και δεν ήθελαν να καταπονηθεί περισσότερο. Τώρα από μέρα σε μέρα ανεβάζει και περισσότερο στροφές, για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Για σήμερα η προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι.

ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ

Στο μεταξύ σε διοικητικό επίπεδο σε καθημερινή βάση ασχολούνται με την συγκρότηση του φακέλου που θα κατατεθεί σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΕΠΟ, με την πεποίθηση ότι φέτος όλα θα πάνε καλά και δεν θα προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα με την χορήγηση της αδειοδότησης για να γίνει το καλοκαίρι σωστά ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Μάλιστα πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ τόνισε ότι η ΠΑΕ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί. Τέλος στην εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου που έγινε το βράδυ της Κυριακής, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Γεωργίου Γκιρτζίκη, μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης και ο υπεύθυνος των 
υποδομών Γιώργος Γεωργουλόπουλος.

Ο ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΩΝ


Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 29/2 (16:00), 1/3 (16:00) και 2/3 (10:30) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μαυροπάνος του ΠΑΣ. Είναι ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε από τις ομάδες νέων του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Κυρτζιαλίδης Ολυμπιακού, Χατζηγιοβάννης, Μίγγος Παναθηναϊκού, Παντεκίδης ΠΑΟΚ, Τσιούχας, Ράδης Βέροιας, Αμαραντίδης Ηρακλή, Σταθάκης Skoda Ξάνθη, Μαυροπάνος ΠΑΣ Γιάννινα, Βενάρδος Πανσερραϊκού, Μιχαηλίδης Πανθρακικού, Σκουλουδάκης Πλατανιά, Συρεγγέλας Αστέρα Τρίπολης, Ζαχαριάδης Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου, Δούρος Ακαδημία Τρικάλων Δήμητρα Απόλλων 2005, Καπότος Τζένοα Ιταλίας, Σπίντζος Μαζεράτα Ιταλίας, Μιλόγεβιτς Τσουκαρίτσκι Σερβίας, Ναλμπάντης Χαϊντελχάιμ Γερμανίας, Μαρούδης Καϊζερσλάουτερν Γερμανίας.