Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πετράκης για την παραμονή: Θα τα πούμε στην ώρα που πρέπει

Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία καθώς απέμειναν 7 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ένα από τα θέματα που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης πέρα από την αδειοδότηση και το μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι και η παραμονή του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία για τη νέα σαιζόν.
Ενός απόλυτα πετυχημένου τεχνικού, που είναι στη  τεχνική ηγεσία του «Άγιαξ της Ηπείρου» από αρχές Φλεβάρη 2014, διαδεχόμενος τον Σάκη Τσιώλη. Είναι από τους λίγους προπονητές που πέρασαν από τα Γιάννινα, που εκτιμήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον κόσμο το έργο αλλά και η εν γένει προσωπικότητά του.

Η ιδανικότερη περίπτωση για τον ΠΑΣ θα είναι και στη νέα σαιζόν να παραμείνει ο Γιάννης Πετράκης, αλλά παράλληλα να πάρει και αδειοδότηση η ΠΑΕ για να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς και ποινές. Ο Γιάννης Πετράκης σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (ITV στη δημοσιογράφο Έλενα Αντωνίου), με αφορμή τη βράβευσή του από την ΕΠΣΗΠ, όταν ρωτήθηκε για το αν σκέπτεται να παραμείνει στην ομάδα και στη νέα σαιζόν, δεν φάνηκε αρνητικός αλλά ούτε θέλησε να πει κάτι περισσότερο, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στην ώρα του. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγώ τη διάθεσή μου για την ομάδα την έχω δείξει έμπρακτα δύο χρόνια που είμαι εδώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο γι’ αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάντα το κάθε πράγμα πρέπει να μπαίνει και να τοποθετείται την ώρα που πρέπει. Νομίζω αυτή τη στιγμή εμένα στο μυαλό μου είναι πως στο τέλος της χρονιάς θα είμαι στην πιο υψηλή θέση που μπορούμε να είμαστε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους». 

Η ανανέωση της συνεργασίας του ΠΑΣ με τον κορυφαίο τεχνικό όπως ψηφίστηκε από τον ΠΣΑΠ είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και τη διοίκηση μόλις το πρωτάθλημα φτάσει στο τέρμα του. Ο Γιάννης Πετράκης πολλές φορές έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΣ, τα Γιάννινα, την ιστορία της ομάδας αλλά και για την εκτίμηση και αγάπη που εισπράττει από τους πολλούς φιλάθλους του ιστορικού «Άγιαξ». Οι διαθέσεις από την πλευρά του είναι θετικές, στο να μείνει για ένα ακόμα χρόνο, όπως φυσικά και ο Χριστοβασίλης επιθυμεί τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. 

Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για αποφάσεις και όλα θα εξαρτηθούν και από τα δεδομένα που θα υπάρχουν με τη λήξη της σαιζόν στην ομάδα του ΠΑΣ. Στο αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή μπαίνει στην τελική ευθεία. 

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, όπου ο Γιάννης Πετράκης θα δοκιμάσει στο δίτερμα σχήματα για το ματς της Κομοτηνής, χωρίς τον Γαρουφαλιά που έχει κίτρινες κάρτες. Με ασκήσεις τακτικής ασχολήθηκε το τεχνικό τημ και στη χτεσινή προπόνηση, από την οποία απουσίαζε μόνο ο Μιχάλης Μανιάς γιατί είχε άδεια. Σήμερα θα είναι κανονικά στο γήπεδο. Ο ΠΑΣ ετοιμάζεται εντατικά για να διεκδικήσει τη νίκη που θα του δώσει ώθηση και φτερά για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος με στόχο να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του Πανθρακικού ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα, παιχνίδια 5-2 και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού δούλεψαν στην κυκλοφορία της μπάλας σε μικρούς χώρους, έπαιξαν διπλό στα 3/4 του γηπέδου. 

Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Γιώργος Τζελέπης, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Παίδων, ενώ αντίθετα απουσίασε λόγω γρίπης ο Χαβίτο. Επίσης, στο κανονικό πρόγραμμα επανήλθε χτες ο Γιάννης Χρήστου, ενώ ατομικά γυμνάστηκαν ο Αντώνης Λαδάκης αλλά και ο Χρήστος Μελίσσης, με τον Χρήστο Τζάνη να συνεχίζει και αυτός το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασής του. Η σημερινή προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 και θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο του Πανθρακικού.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (26-2-2015) στον «Η.Α» κυριαρχούσε η αναβολή των αγώνων στη σούπερ λίγκα λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1 ενώ ο ΠΑΣ ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τον Πλατανιά του Γιάννη Χριστόπουλου. Πιο συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του «Η.Α» σημειώναμε πέρσι τέτοια μέρα και τα εξής: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χτες αργά το απόγευμα, ανακοίνωσε επισήμως την αναβολή των αγώνων αυτού του Σαββατοκύριακου. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Έλαβα τις εισηγήσεις της ελληνικής αστυνομίας και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα όσα έχουν συμβεί, ιδίως όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και χθες στο Δ.Σ. της διοργανώτριας Αρχής, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Καθένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βλέπει παράγοντες όχι απλών να διαπληκτίζονται αλλά να βιαιοπραγούν μεταξύ τους».