Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Παρά τα προβλήματα υπάρχει αισιοδοξία για νίκη

Φάση από τον περσινό αγώνα ΠΑΣ - Λεβαδειακός 0-4 με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Σαπαλίδη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση με την ομάδα της Λειβαδιάς θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι novasports 3.
Ο Πετράκης όρισε στις 11 το πρωί να γίνει η τελευταία προπόνηση, δίνοντας τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του, για το αυριανό δύσκολο παιχνίδι, όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει τη νίκη για να ισχυροποιήσει περισσότερο τη θέση του, στην προσπάθεια που κάνει για μια καλή θέση στο φετινό πρωτάθλημα.

Η σημερινή προπόνηση είναι σημαντική και για ένα επιπρόσθετο λόγο, για να δουν πάλι την κατάσταση του Κριστιάν Τσάβεζ. Ο Αργεντινός μέσος γύρισε από το Μενίδι με ένα χτύπημα στο γόνατο. Ωστόσο το ξεπέρασε και προχτές μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Όμως χτες, πριν ξεκινήσει η προπόνηση, παραπονέθηκε ότι έχει πάλι ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο, στο γόνατο και του συνεστήθη να ξεκουραστεί. Σήμερα θα δουν πάλι  πως θα είναι και ανάλογα θα κριθεί αν θα είναι ή όχι στην αποστολή. Πάντως  απουσία του Τσάβεζ από την αναμέτρηση αυτή θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον ΠΑΣ. Γιατί μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη που έχει η τοπική ομάδα την οποία βοήθησε σημαντικά σε πολλά παιχνίδια. 

Τραυματίας είναι ακόμα ο Σκόνδρας και τιμωρημένοι οι Μιχαήλ, Κοζορώνης. Ο Μιχαήλ τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές για το επεισόδιο που είχε με το Μανούσο στη φυσούνα. Η αρχική ποινή ήταν 2 αγωνιστικές αλλά επειδή ήταν αρχηγός διπλασιάστηκε. Θα απουσιάσει και από το εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά. Θα είναι έτοιμος στο ματς κυπέλλου στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση. Ο Κοζορώνης αποβλήθηκε στο ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό με 2η κίτρινη κάρτα και έτσι τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο επικρατεί συναγερμός ενόψει του αυριανού αγώνα. 

Τελευταία ο ΠΑΣ δεν έχει και τόσο καλή αγωνιστική εικόνα, καμία σχέση με την εικόνα του ΠΑΣ των προηγούμενων χρόνων. Αυτό κάνει τους παίκτες και τον  Γιάννη Πετράκη να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ξαναβρεί η ομάδα τη χαμένη της αγωνιστική ταυτότητα. Ειδικά για το αυριανό παιχνίδι, όλοι είναι με σφιγμένες γροθιές και με μεγάλη διάθεση να τα δώσουν όλα στο γήπεδο για νικηφόρο αποτέλεσμα, «ξεπλύνοντας» και την περσινή ταπεινωτική ήττα στα Γιάννινα με σκορ 4-0.

Πιθανή ενδεκάδα

Ο ΠΑΣ σε ένα σχήμα 4-4-2 αναμένεται να ξεκινήσει το αυριανό παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας Μπέριο, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Τσουκαλά, Γαρουφαλιά ή Λίλα, περιφερειακούς παίκτες από δεξιά τον Τσάβεζ, αριστερά τον Ακόστα και στην επίθεση Μανιά και Ίλιτς. Σε περίπτωση που δεν παίξει ο Τσάβεζ, τότε στη θέση του θα ξεκινήσει ο Γιάκος.

Διαιτητής ο Ανδρέας Παππάς

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αττικής. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Παναγιώτης Μεσσήνης (Αχαίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Γκρούτσης (Κορινθίας). Ο Ανδρέας Παππάς ήταν ο ρέφερι που ματαίωσε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, γεγονός για το οποίο έγινε πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Πέρσι ήταν διαιτητής στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 3-1. Ήταν επίσης τη σαιζόν 2009-2010 διαιτητής στον αγώνα ΠΑΣ – Άρης 0-1 όπου είχαν γίνει κάποια επεισόδια και τιμωρήθηκε η τοπική ομάδα με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που έγινε στο ματς με τη Λάρισα.

Που θα παίξουν οι ομάδες νέων

Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα φιλοξενήσει σήμερα Σάββατο τον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 11 η ώρα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ με διαιτητή τον Δημήτριο Καλιακάτσο του συνδέσμου Άρτας.

-Η ομάδα νέων Κ-17 έχει ρεπό και είναι μια ευκαιρία να κάνει ειδικό πρόγραμμα ο προπονητής Λάζαρος Σέμος. Επίσης ρεπό έχει και η ομάδα νέων Κ-15.


Ειδήσεις με ενδιαφέρον από ΠΑΣ

-Οι τιμές των εισιτηρίων για την αυριανή αναμέτρηση είναι 15 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή, 10 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή και 5 ευρώ για τα παιδικά εισιτήρια. 

-Ο Γιάννης Στάθης προχτές το απόγευμα μίλησε στην εκπομπή «Λακκούβα» του Μιχάλη Μερτζιανίδη στον ΔΩΔΩΝΗ super 104.3 και χαρακτήρισε αμφίρροπο το αυριανό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 

-Η Βέροια δήλωσε ο αμυντικός της ποδοσφαιριστής Εντζεγκέλε να εκτίσει την ποινή στο ματς που θα δώσει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ.

-Χτες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον αέρα είναι ο Λουτσέσκου από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Μετά την ήττα από τη Λάρισα και τον αποκλεισμό από το κύπελλο ο Πανόπουλος με ανακοίνωση τα έβαλε με τους παίκτες της Ξάνθης και τον προπονητή!

-Είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΣ να πάρει τη νίκη αύριο με μια καλή εμφάνιση και να «ξεπλύνει» την περσινή ντροπιαστική ήττα με σκορ 4-0 στα Γιάννινα.

-Μπορεί στο γήπεδο να μη πηγαίνει κόσμος, αλλά οι καφετέριες που έχουν NOVA είναι γεμάτες όταν παίζει ο ΠΑΣ. Είναι κι αυτό κάτι, για να έχουν δουλειά οι επαγγελματίες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. 

-Χτες βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη ότι σκέφτονται να κάνουν απεργία οι ποδοσφαιριστές γιατί η ΕΠΟ και η σούπερ λίγκα αθέτησαν κάποιες υποσχέσεις να ενισχύσουν το εγγυητικό ταμείο των ποδοσφαιριστών.


Χωρίς τον Στάθη ο Λεβαδειακός

Χωρίς τον Γιάννη Στάθη θα παραταχτεί στα Γιάννινα ο Λεβαδειακός. Ο Γιαννιώτης αμυντικός που αγωνίστηκε 3 χρόνια και στον ΠΑΣ, συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να μη αγωνιστεί και να εκτίσει την ποινή στο αυριανό παιχνίδι. Ο Στάθης είναι από τους βασικούς παίκτες του Λεβαδειακού έχοντας μέχρι τώρα 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο κύπελλο. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν στο πράσινο στρατόπεδο των Βοιωτών που έρχονται στα Γιάννινα με στόχο θετικό αποτέλεσμα. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 την Ξάνθη στη Λειβαδιά με γκολ του Ντομοβτσίσκι και την Τετάρτη κέρδισε για το κύπελλο πάλι στη Λειβαδιά 2-0 την Κέρκυρα. Στο ρόστερ του Λεβαδειακού είναι και ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΣ, βέρος Γιαννιώτης, ο 24χρονος επιθετικός Κώστας Παππάς που φέτος δεν πήρε ακόμα καμία συμμετοχή.

Η προϊστορία με τη Λειβαδιά

Όσον αφορά την προϊστορία με Λεβαδειακό, στα 16 παιχνίδια Α’ και Β’ Εθνικής που έγιναν στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ έχει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αναλυτικά: 67-68 (Β): 1-1, 68-69 (Β): 1-0, 84-85 (Β): 2-1, 90-91 (Α): 2-1, 91-92 (Β): 1-4, 92-93 (Β): 4-2, 95-96 (Β): 2-0, 96-97 (Β): 1-2, 03-04 (Β): 1-1, 06-07 (Β): 0-1, 09-10 (Α): 1-1, 10-11 (Β): 2-0, 11-12 (Α): 2-0, 12-13 (Α): 1-0, 13-14 (Α): 2-1, 14-15 (Α) 0-4.

Το πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες»

Η πρώτη αναμέτρηση στα χρονικά του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έγινε την Κυριακή 10-3-1968. Δηλαδή πριν από 47 χρόνια. Το ματς σφραγίστηκε με ισοπαλία 1-1. Το παιχνίδι είχε ένταση γιατί στο ματς του α’ γύρου στη Λειβαδιά ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 αλλά μηδενίστηκε γιατί ο ποδοσφαιριστής Ρίζος που χρησιμοποιήθηκε ήταν τιμωρημένος! Το σκορ άνοιξε στο 70’ ο Λεβαδειακός με τον Βουδούρη και ισοφάρισε ο ΠΑΣ με δυνατό σουτ από 40 μέτρα του Παπακοσμά. Ο ΠΑΣ στο 51’ είχε σουτ στο δοκάρι με τον Τσιούρη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κουτσούκης.


 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
15:00 Αστέρας Τρ. – Ηρακλής NS3
17:15 Ξάνθη – Πλατανιάς NS1
19:30 Πανθρακικός – Ολυμπιακός NS2
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
15:00 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος NS2
17:15 ΑΕΚ – Καλλονή NS2
17:15 ΠΑΣ – Λεβαδειακός NS3
19:30 Βέροια – Παναθηναϊκός NS1
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου
19:30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 12 αγωνιστικές)

Ολυμπιακός 36

ΑΕΚ 23
Πανιώνιος 22
Αστέρας Τρίπολης 21
Παναθηναϊκός 19

ΠΑΟΚ 19
Πλατανιάς 15
Λεβαδειακός 15

Ξάνθη 15
ΠΑΣ Γιάννινα 14

Ηρακλής 14
Βέροια 14
Παναιτωλικός 12
Ατρόμητος 9

Καλλονή 7
Πανθρακικός 7

ΣΗΜ: Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί