Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Οπωσδήποτε νίκη θέλει σήμερα ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Υπάρχουν πιθανότητες να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα ο Αντράζ Στρούνα (φωτο)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στη μάχη του κυπέλλου ρίχνεται σήμερα ο ΠΑΣ, καθώς στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο Αχαρνών στο Μενίδι θα αντιμετωπίσει τον Αχαρναϊκό. Το ματς είναι τηλεοπτικό και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι OTE Sport 1 HD. Είναι η 2η αγωνιστική του κυπέλλου στη φάση των «32», που διεξάγεται σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση των «16». 


Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης, αφού στην 1η αγωνιστική έφερε ισοπαλία 1-1 στα Γιάννινα με τον Ηρακλή. Ο κύκλος των αγώνων θα κλείσει στις 15 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, αλλά ο ΠΑΣ για να έχει ήσυχο το κεφάλι του θα πρέπει να φύγει με νίκη από την Αθήνα. Για να μετριάσει και τις άσχημες εντυπώσεις, για την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη το περασμένο Σάββατο και την ήττα που υπέστη με 2-0 από τον Πανιώνιο. 

Τόσο την Κυριακή, όσο και χτες, ο Γιάννης Πετράκης έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του και στάθηκε περισσότερο για το κακό ξεκίνημα στη Νέα Σμύρνη που είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει νωρίς το πάνω χέρι ο Πανιώνιος και να επιβάλει το ρυθμό του. Ο Κρητικός τεχνικός είπε στους παίκτες του ότι στο Μενίδι θέλει να δει μια καλύτερη λειτουργία σε όλες τις γραμμές και σαφή βελτίωση σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Και ασφαλώς να πάρουν τη νίκη, γιατί όπως δήλωσε, το κύπελλο ως θεσμός ενδιαφέρει άμεσα τον ΠΑΣ Γιάννινα για να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. 

Σε ένα θεσμό με εξαιρετικές επιτυχίες την τελευταία 8ετία καθώς το 2007 και το 2010 έφτασε στα ημιτελικά, μια ανάσα πριν από τον τελικό, αλλά αποκλείστηκε από Λάρισα και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο θέλει να επαναλάβει και τώρα, όσο και αν φαίνεται δύσκολο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις δύο διοργανώσεων. 

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΣ, για να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες και να πάρουν παιχνίδια όσοι ήταν στον πάγκο τον τελευταίο καιρό. Αλλά κάποιες αλλαγές ίσως να επιβάλλονται και από τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου καιρού. Θα απουσιάσει ο Αλέξης Μιχαήλ που τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές λόγω του επεισοδίου που είχε με τον Μανούσο στο ματς της 11ης αγωνιστικής με την Καλλονή.

Νέα πρόσωπα Λίλα, Στρούνα

Νέα πρόσωπα θα είναι οι Λίλα και Στρούνα, οι δύο διεθνείς που ήταν εκτός πλάνων τον τελευταίο καιρό. Επίσης υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν από την αρχή οι Ηλιάδης, Γιάκος, Σαπαλίδης, ίσως και ο Περιστερίδης κάτω από τα γκολπόστ. Χτες ταξίδεψαν από Γιάννινα για Αθήνα αεροπορικώς οι νεαροί επαγγελματίες Κολιοφούκας, Μασούρας για να είναι στην 18άδα, αφού επιβάλλεται να είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα και δύο παίκτες κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες από το έτος 1995 και μετέπειτα). Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Βελλίδη ή τον Πειστερίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας Τζημόπουλο, Μπέριο, αμυντικά χαφ Λίλα, Γαρουφαλιά, από δεξιά στην περιφέρεια τον Τσάβεζ ή τον Γιάκο, αριστερά τον Ηλιάδη και προωθημένους κυνηγούς Μανιά και Σαπαλίδη. Ο Γιάννης Πετράκης είδε τηλεοπτικά τον Αχαρναϊκό στο προηγούμενο ματς με την Κέρκυρα και είπε στους παίκτες ότι είναι δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Στο Μενίδι μετά από 28 χρόνια

Όσον αφορά την προϊστορία, ο ΠΑΣ θα παίξει μετά από 28 χρόνια στο γήπεδο Αχαρνών κόντρα στον Αχαρναϊκό. Τελευταία φορά ήταν τη σαιζόν 1987-1988 όπου το ματς έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 1987 και έληξε ισόπαλο 0-0. Για το κύπελλο θα συναντηθούν σήμερα για πρώτη φορά. Αλλά στο πρωτάθλημα στο γήπεδο αυτό από το 1971 μέχρι το 1987 είχαν συναντηθεί άλλες 4 φορές, όπου δύο ματς κέρδισε ο Αχαρναϊκός με το ίδιο σκορ 2-1 και δύο ματς έληξαν ισόπαλα 0-0.

Διαιτητής ο Κιοτζένης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Κιοτζένης του συνδέσμου Ξάνθης. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας). Ο Κιοτζένης το περασμένο καλοκαίρι εντάχτηκε στους πίνακες της σούπερ λίγκ. Είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ποιος είναι ο Αχαρναϊκός

Ο Αχαρναϊκός είναι στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Το περασμένο Σάββατο για την 10η αγωνιστική ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση. Έχει συνολικά 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Εντός έδρας έχει 1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και εκτός έδρας 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες. Ο γενικός συντελεστής τερμάτων είναι 7-7 και ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια ο συντελεστής είναι 5-4 και εκτός έδρας 2-3. Είναι η ομάδα των ισοπαλιών, αφού δύσκολα σκοράρει και δύσκολα δέχεται γκολ. Μέσα στο γήπεδό του ο Αχαρναϊκός κέρδισε μόνο τον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου με σκορ 2-0 στην 6η αγωνιστική. Έφερε ισοπαλίες 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-1 με την Καλλιθέα, 0-0 με την Κέρκυρα. Έχει μια ήττα στη 2η αγωνιστική με σκορ 2-1 από τον Εργοτέλη. Εκτός έδρας κέρδισε στη Ριζούπολη 2-1 τον Απόλλωνα, έφερε ισοπαλίες 0-0 με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, 1-1 στα Χανιά με τον Κισσαμικό, ενώ έχασε 1-0 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και 1-0 στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση.

Θυμάστε τον Μπαμπανιώτη;

Προπονητής του Αχαρναϊκού είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς με πολύ μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε Ολυμπιακό, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Ραντ Βελιγραδίο, ΦΚ Ραντνίτσκι Νις και άλλες ομάδες. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας είναι ο Νίκος Μπαμπανιώτης που τη σαιζόν 2012-2013 είχε 2 συμμετοχές στη σούπερ λίγκα και 2 συμμετοχές στο κύπελλο με τη φανέλα του ΠΑΣ. Οι περισσότεροι παίκτες που είναι στο ρόστερ προέρχονται από ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Λίγες συμμετοχές στην Α’ Εθνική έχουν ο Αθανασίου με Ατρόμητο, Κέρκυρα, ο Σωτηράκος με Νίκη Βόλου, Ομπράντοβιτς με Κέρκυρα, Φιγκέϊρα με Πλατανιά.

Δεν παίζει ο Χριστοφιλέας

Το κύπελλο είναι ένα κίνητρο για τον Αχαρναϊκό, που μετά τη νίκη με 1-0 μέσα στην Καρδίτσα είναι στην 1η θέση του ομίλου και αν κερδίσει σήμερα τον ΠΑΣ εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου. Η ομάδα του Μενιδίου το περασμένο Σάββατο έχασε 1-0 στην Καρδίτσα, ενώ την Κυριακή έχει δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της καθώς θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα που είναι στην 2η θέση. Από το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα απουσιάσει ο τραυματίας Χριστοφιλέας. Πιθανή ενδεκάδα: Παγούδης, Μωϋσιάδης, Χριστόπουλος, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Αθανασίου, Καλογερόπουλος, Ματσούκας, Ομπράντοβιτς, Παβίτσεβιτς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 0-1


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1 Δεκεμβρίου
15:00 Αχαρναϊκός – ΠΑΣ OTE Sport 1 HD
19:30 Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας OTE Sport 1 HD


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15 Δεκεμβρίου
15:00 Αχαρναϊκός – Ηρακλής
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Γιάννινα


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αχαρναϊκός 3
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Ηρακλής 1
Αναγέννηση Καρδίτσας 0


Οι σημερινές μεταδόσεις κυπέλλου


Από σήμερα ξεκινά το τριήμερο των αγώνων κυπέλλου. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ. Σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου τα παιχνίδια που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά είναι:
15:00 Αχαρναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα OTE Sport 1 HD
15:00 Πανθρακικός – Ολυμπιακός Βόλου OTE Sport 2 HD
17:15 Πανιώνιος – Ζάκυνθος OTE Sport 1 HD
17:15 Λαμία – Ατρόμητος Αθηνών OTE Sport 2 HD
19:30 Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας OTE Sport 1 HD