Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τα καλά και τα άσχημα ματς του ΠΑΣ στον α' γύρο

Τα καλά και τα άσχημα ματς του ΠΑΣ στον α' γύρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πριν από μία περίπου εβδομάδα δημοσιεύσαμε το πρώτο μέρος από την ανάλυση της πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα κατά τον α’ γύρο. Σήμερα θα δώσουμε συνέχεια στην έρευνα αυτή, παρουσιάζοντας εν συντομία και τα 15 παιχνίδια, για να θυμηθούμε τις καλές και τις άσχημες στιγμές του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος.
Πριν περάσουμε στα παιχνίδια, υπενθυμίζουμε εν τάχει τις επισημάνσεις που κάναμε, για να υπάρχει μια συνέχεια και στο σημερινό θέμα. Αγωνιστικά ο ΠΑΣ δεν έπιασε τα επίπεδα απόδοσης προηγούμενων χρόνων, αλλά παρόλα αυτά τερμάτισε στην 8η θέση με τη λήξη του α’ γύρου, έχοντας 6 βαθμούς λιγότερους από πέρσι. Κι αυτή η πτώση οφείλεται στο ότι λόγω μη αδειοδότησης δεν γέμισε το ρόστερ της ομάδας, δεν καλύφθηκαν τα κενά σημαντικών παικτών που αποχώρησαν (Ντε Βινσέντι, Πάντος, Οικονόμου, Κοροβέσης, Χαρίσης), ενώ ο Πετράκης που συνεχίζει να κάνει καλή δουλειά, δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όσον αφορά τα στατιστικά και τους αριθμούς, πρώτος σκόρερ είναι ο Μιχάλης Μανιάς με 4 γκολ. Ακολουθούν με 2 γκολ Ίλιτς, Τσάβεζ, Ακόστα, Τσουκαλάς και με 1 γκολ Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος, Ηλιάδης, Κοζορώνης. Υπάρχει και ένα γκολ που μέτρησε υπέρ του ΠΑΣ, το αυτογκόλ του Σάμπο στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Μάρκος Βελλίδης. Ο ΠΑΣ στα 15 παιχνίδια του α’ γύρου συγκέντρωσε 18 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες και συντελεστή τερμάτων 18-24. Μέσα στα Γιάννινα, στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες , τέρματα 12-8 και εκτός έδρας έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλίες, 5 ήττες και συντελεστή τερμάτων 6-16. Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω για να θυμηθούμε τα 15 παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΣ στον α’ γύρο.

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΣ 1-1

23-8-2015: Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε στη Βέροια ο ΠΑΣ καθώς προηγούνταν μέχρι το 92’ με 0-1 χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 43’ ο Νόε Ακόστα. Ένα λεπτό πριν σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ο Τζήλος σε μια φάση που τίποτα δεν έδειχνε κίνδυνο, ο Ναζλίδης με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Πιο πριν και ειδικά στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε στο 48’ σουτ στο δοκάρι με το Μανιά και 2-3 άλλες πολύ καλές φάσεις για να πετύχει ένα δεύτερο ακόμα και ένα τρίτο γκολ.

ΠΑΣ – ΠΑΟΚ 3-1

30-8-2015: Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 επί του ΠΑΟΚ σημείωσε ο μεγάλος ΠΑΣ Γιάννινα, επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβό του. Με τη διαφορά ότι φέτος ο Δικέφαλος πέτυχε στο 92’ το γκολ της τιμής με τον Βίτορ και μείωσε το σκορ σε 3-1 (τα γκολ του ΠΑΣ Μανιάς, αυτογκόλ Σάμπο, Τσάβεζ), ενώ πέρσι ο Άγιαξ κέρδισε 3-0 με τα γκολ των Λίλα, Κοροβέση, Μανιά.

ΑΕΚ – ΠΑΣ 3-1

13-9-2015: Ο ΠΑΣ παρότι προηγήθηκε στο 20’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Νόε Ακόστα, τελικά έχασε 3-1 από την ΑΕΚ. Η Ένωση πριν λήξει το ημίχρονο έκανε την ανατροπή σε 2-1 καθώς στο 35’ ισοφάρισε με πέναλτι του Μπουονανότε (το κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα που δέχτηκε από Μιχαήλ και Μπέριο) και πάλι με τον Μπουονανότε στο 44’ πέτυχε το 2ο γκολ με κοντινό σουτ μετά από μεταβίβαση του Μπαρμπόσα. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά ήταν καθοριστικές οι αποβολές με 2η κίτρινη κάρτα στο 74’ του Μιχαήλ και στο 80’ του Τζημόπουλου. Χρειάστηκε να μείνει ο ΠΑΣ με 9 παίκτες για να σιγουρέψει η ΑΕΚ τη νίκη της σε 3-1 όταν στο 87’ ο Βάργκας με σουτ βρήκε στόχο και τα δίχτυα του Βελλίδη.

ΠΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

23-9-2015: Με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά στο 28’ ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που έγινε παρουσία 2500 περίπου θεατών. Το στάδιο «Ζωσιμάδες» τελικά είναι φόβητρο για την ομάδα του Περιστερίου αφού σε 20 παιχνίδια που έδωσε από το 1968 μέχρι τώρα έχει 17 ήττες, 1 νίκη και 2 ισοπαλίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ 5-1

26-9-2015: Δεν ήταν και τόσο καλή η βραδιά για τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη όπου έχασε με σκορ 5-1 από τον Ολυμπιακό για την  5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Καλά ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΣ, έχοντας στο 19’ την ευκαιρία του αγώνα να κάνει το 0-1 σε ένα τετ-α-τετ του Ναδάλες με το Ρομπέρτο (σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ) αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός με γκολ των Κασάμι, Φορτούνη, Μποτία, αυτογκόλ του Τζημόπουλου, Ντουρμάζ βρέθηκε στα μέσα του α’ ημιχρόνου να προηγείται με 5-0. Ο ΠΑΣ στο 86’ μείωσε σε 5-1 με το Λίλα, κάνοντας τους πανηγυρισμούς με τον αετό της Αλβανίας που άνοιξε μεγάλη κουβέντα στα Γιάννινα και αλλού.

ΠΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2-2

4-10-2015: Για μια ακόμα φορά ο Γηραιός αποδείχθηκε κακός δαίμονας και πήρε θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα. Παρότι ο ΠΑΣ προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ των Ίλιτς και Κοροζώνη μετά από λίγα λεπτά ισοφάρισε και τις δύο φορές ο Ηρακλής με γκολ των Βέλλιου και Κυριακίδη. Πάντως τα 4 γκολ που ήταν πολύ καλά σε εκτέλεση και το δοκάρι που είχε ο Ηρακλής με τον Πασά αποζημιώθηκαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ιστορικό στάδιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ 3-1

19-10-2015: Το 3-1 είναι ένα αποτέλεσμα που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι που κατελόγισε ο Λαμπρόπουλος όταν η μπάλα βρήκε από πίσω την δεξιά ωμοπλάτη του Μπέριου και το 3ο γκολ του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό της τρίλεπτης καθυστέρησης. Τα γκολ: 17’ Καρέλης 1-0, 60’ Πέτριτς 2-0, 71’ Τσάβεζ 2-1, 90’ Αμπέϊντ 3-1.

ΠΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2

25-10-2015: Ο ΠΑΣ παρότι προηγήθηκε 1-0 στο 3’ με γκολ του Μανιά που ήταν «δώρο» του τερματοφύλακα με την άστοχη έξοδο που έκανε, δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στο 38’ ο Μπερτόλιο μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά πολύ πλάγια αριστερά και ανοήτως τον ανέτρεψε ο Στρούνα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Γιάννου. Στο 81’ ο Λανθαρότε κάνει τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα περνά μέσα από τα πόδια του Στρούνα, ο Γιάννου που ήταν σε θέση οφσάϊντ μόνος του σημάδεψε τα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 2-1. Ο ΠΑΣ δίκαια διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του Στυλιαρά.

ΠΑΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0

1-11-2015: Μετά από ενάμιση μήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς κέρδισε 2-0 τον Πανθρακικό με γκολ που σημείωσαν στο 66’ο Μιχαήλ με κεφαλιά και ο Ίλιτς στο 92’ με σουτ. Μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να διασφάλισε τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά θα ήταν άδικο αν δεν κέρδιζε καθώς στο 39’ έχασε πέναλτι με τον Τσάβεζ (το σουτ βρήκε το δοκάρι) και σε άλλες δύο περιπτώσεις, κεφαλιά του Ίλιτς στο 12’ και κεφαλιά του Μιχαήλ στο 64’ σημάδεψαν τα δοκάρια των φιλοξενουμένων.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ 2-1

9-11-2015: Μπορεί να έλειπαν οι Τζημόπουλος, Στρούνα, Μπέριος, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος που είχε στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ. Στο 44’ λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι ομάδες, σε γέμισμα του Ουάρντα ο Τσουκαλάς προσπάθησε να αποκρούσει με το κεφάλι αλλά η μπάλα πήγε στο «Γ» του Βελλίδη και έγινε το 1-0. Στο 56’ σε πάσα του Ρουμπουλάκου ο Μαρκόφσκι με αριστερό σουτ πέτυχε το 2ο γκολ του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΣ το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 90’ όταν σε διαγώνια μπαλιά του Τσάβεζ, ο Ηλιάδης έκανε ιδανικό πλασάρισμα στην εστία του Κυριακίδη, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.
ΠΑΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 2-1

21-11-2015: Έστω και με άγχος, ο ΠΑΣ πέτυχε πολύτιμη νίκη επί της Καλλονής με σκορ 2-1, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς ο ΠΑΣ εκτός από τα δύο γκολ του Μανιά (7’, 79’), είχε δοκάρι με τον Ακόστα (55’) και ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη πλευρά η Καλλονή, μπορεί να είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μεγαλύτερη κατοχή αυτής σε σχέση με τον ΠΑΣ, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Και το γκολ που σημείωσε, όπου ισοφάρισε προσωρινά, ήταν από μακρινό σουτ του Μπαργκάν (64’).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΣ 2-0

28-11-2015: Μια ακόμα άσχημη εμφάνιση έκανε ο ΠΑΣ που είχε ως συνέπεια να χάσει δίκαια με σκορ 2-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η γενικότερη εικόνα που έδειξε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν θα μπορούσε να του επιφέρει τίποτα άλλο από μια …ευπρεπή ήττα. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΣ ήταν σαν να μη υπήρχε στο γήπεδο. Με συνέπεια στο 5’ να γίνει το 1-0 με τον Ανσαριφάρντ και στο 20’ το 2-0 από τον ίδιο παίκτη.

ΠΑΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1

6-12-2015: Με …μισή ευκαιρία ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Σε ένα παιχνίδι που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρά τις ελλείψεις των Τσάβεζ, Κοζορώνη, Μιχαήλ, Σκόνδρα, έπαιξε μονότερμα τον αντίπαλό του, αλλά η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει στα δίχτυα. Το αποτέλεσμα είναι άδικο, καθώς ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά την υπεροχή και τις φάσεις που έκανε δεν μπόρεσε να τις μετατρέψει σε γκολ. Είναι από τις περιπτώσεις, όπου στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Λεβαδειακός ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Βελλίδη. Σε μία απ’ αυτές στο 67’ πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Μίνγκα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΣ 0-1

12-12-2015: Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με ένα καταπληκτικό γκολ του Ευριπίδη Γιάκου (με φάουλ στην κλειστή γωνία βρήκε το «Γ» της εστίας του Σωτηρίου) στο 17’ κέρδισε 1-0 τον Πλατανιά στα Περιβόλια το απόγευμα του Σαββάτου, επιστρέφοντας πάλι στις επιτυχίες. Ο «Άγιαξ» θύμισε τον περσινό καλό εαυτό του. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο να τον τραβά μπροστά και στον «τελείωσε» με τις αντεπιθέσεις, καθώς δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις να βάλει κι άλλα γκολ.

ΠΑΣ – ΞΑΝΘΗ 1-1


20-12-2015: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 47’ με εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά και ισοφάρισε η Ξάνθη στο 80’ με τον Ερέα. σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, το σκορ ικανοποιεί τον ΠΑΣ αλλά αδικεί την Ξάνθη που παρουσίασε καλύτερη εικόνα σαν ομάδα και έχασε περισσότερες ευκαιρίες.