Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

"Σκληρό καρύδι" η Βέροια, θέλει πολύ προσοχή

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του α' γύρου Βάροια - ΠΑΣ 1-1 με πρωταγωνιστές Αμπντούν και Στρούνα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Βέροια που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» (ώρα 17:15 μετάδοση NOVA 1).
Ένα ματς που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η Βέροια είναι αήττητη μακριά από την έδρα της αι φαίνεται ότι τα πάει καλύτερα όταν παίζει μακριά από το γήπεδό της. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχει και πολύ σφιχτή άμυνα, καθώς στα 7 εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σημείωσε 7 γκολ και δέχτηκε μόνο 3. Έχει 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ενώ εντός έδρας έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες! Είναι μια ομάδα με περίεργη αγωνιστική συμπεριφορά, γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους κυανόλευκους.

Η Βέροια εκτός έδρας κέρδισε 2-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, 1-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη, 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έφερε ισοπαλίες 1-1 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, 1-1 στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό, 0-0 στα Περιβόλια Χανίων με τον Πλατανιά και 1-1 στα Πηγάδια με τη Skoda Ξάνθη. Τα ματς με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες τα έδωσε μέσα στα Βέροια, γι’ αυτό ενδεχομένως να έχει και λιγότερους βαθμούς μέσα στο σπίτι της. Όταν μια ομάδα έχει μια τέτοια διαδρομή σε ένα ολόκληρο γύρο, σημαίνει ότι με τις μικρομεσαίες ομάδες (εκεί που ανήκει και ο ΠΑΣ Γιάννινα) είναι πολύ σκληρό καρύδι και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη ο Πετράκης και βλέποντας και τα βίντεο των αγώνων της, πολλές φορές είπε στους παίκτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να έχουν αυτοσυγκέντρωση. Επειδή η αντίπαλη ομάδα παίζει με σφιχτή άμυνα (δέχτηκε μόνο 3 γκολ) μακριά από την έδρα της, θα χρειαστεί ο ΠΑΣ να έχει υπομονή μέχρι να ξεκλειδώσει τα οχυρά της «Βασίλισσας» και να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με μια προπόνηση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. 

Χτες ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Ναδάλες, Ίλιτς και ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας ο Τσάβεζ. Για το ματς του Σαββάτου με τη Βέροια, ο Ναδάλες θα είναι έτοιμος ενώ για τον Ίλιτς θα είναι οριακά τα πράγματα και θα τον περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν όλα πάνε καλά θα είναι στην αποστολή, αλλά επειδή έχασε πολλές προπονήσεις είναι δύσκολο να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. 

Πολύ καλά πάει η μετεγχειρητική κατάσταση του Κριστιάν Τσάβεζ, που στις 12 Δεκεμβρίου έκανε εγχείρηση μηνίσκου. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ο Αργεντινός μέσος θα γυρίσει τέλη Ιανουαρίου στην ενεργό δράση, αλλά παρουσίασε σημαντική βελτίωση και θα γυρίσει πολύ νωρίτερα. Υπολογίζεται ότι μπορεί να αρχίσει σταδιακά προπονήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου και πριν ακόμα κλείσει ο μήνας να τον υπολογίζει ο Πετράκης. Ο Τσάβεζ είναι ο παίκτης που έλειψε πολύ από την ομάδα και το κενό του στα τελευταία ματς με Λεβαδειακό, Πλατανιά, Ξάνθη ήταν σημαντικό. Όσο πιο γρήγορα γυρίσει, τόσο θα ενισχυθεί και ο ΠΑΣ, καθώς είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει στο ρόστερ του για να βγάζει τις κάθετες μπαλιές και να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες. Χτες απουσίαζε από την προπόνηση και ο Στρούνα που είχε άδεια το πρωί που έκανε το πρόγραμμα η υπόλοιπη ομάδα. Έκανε ατομικό πρόγραμμα το απόγευμα με τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου.

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ Κ-20

Φιλικό παιχνίδι με την ομάδα νέων Κ-20 έδωσε χτες η Βέροια στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ταγαροχωρίου. Ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Βεργώνης, Μπαλάφας και Καλί, ενώ ο Νέτο επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα από τη Βραζιλία που πήγε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟ

Την πρώτη μεταγραφή είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο ΠΑΣ και θα είναι ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Ντίνος Μαυροπάνος που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες στα Γιάννινα. Ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από την ομάδα νέων του Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι πλέον ελεύθερος γιατί δεν έγινε επαγγελματίας. Οπότε από την Πρωτοχρονιά που θα αρχίσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος, μπορεί να ενταχτεί στο δυναμικό του ΠΑΣ. Βασικά θα αγωνίζεται στην ομάδα νέων Κ-20 αλλά θα είναι επαγγελματίας και στα παιχνίδια κυπέλλου θα μπορεί να είναι στην ομάδα για να καλύπτει και τον περιορισμό της προκήρυξης (2 παίκτες στην 18άδα κάτω των 20 ετών) αλλά και να αγωνίζεται. Τον Μαυροπάνο δοκίμασε και το καλοκαίρι στο Καρπενήσι ο Γιάννης Πετράκης και εξέφρασε θετική άποψη. Ο Μαυροπάνος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι 30 Ιουνίου 2019.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΙΚΟΛΙΑ

Και ένας άλλος νεαρός παίκτης, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Νικολιάς του Ολυμπιακού Βόλου ενδιαφέρει τον ΠΑΣ, αλλά μένει ελεύθερος, καθώς λήγει το συμβόλαιό του, το καλοκαίρι του 2016 και όχι τώρα. Αν τα βρουν οι δύο ομάδες μπορεί να γίνει η μετακίνησή του στα Γιάννινα. Διαφορετικά είναι μια περίπτωση που θα πάει για το καλοκαίρι. Ο Νικολιάς στη φετινή σαιζόν έχει 10 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Στο μεταξύ στις προπονήσεις του ΠΑΣ παράλληλα με την προετοιμασία της ομάδας, δοκιμάστηκαν τελευταία και άλλοι νεαροί παίκτες. Πολλές ακαδημίες από διάφορες περιοχές, γνωρίζοντας το πρόβλημα του ΠΑΣ ότι δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές άνω των 24 ετών λόγω μη αδειοδότησης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να στείλουν παίκτες να δοκιμαστούν από τον Πετράκη. Βέβαια στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν θα ανοίξουν τέτοια ιστορία, να ξεκινήσουν δοκιμές νέων παικτών, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι, γιατί προέχει η καλύτερη προετοιμασία της ομάδας, αλλά κάποιοι παίκτες που είναι σε ομάδες και έχουν ενδιαφέρον, θα δοκιμαστούν.

ΤΙ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΧΟΥΧΟΥΜΗ

Το άλλο θέμα με τον Διαμαντή Χουχούμη του Παναθηναϊκού χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο ΠΑΣ θέλει να αποκτήσει με μεταγραφή τον παίκτη, ως ελεύθερο και όχι δανεικό και θεωρούν οι υπεύθυνοι της ομάδας ότι είναι μια καλή περίπτωση που θα κάνει καριέρα στα Γιάννινα. Το θέμα θα κριθεί κατά πρώτο λόγο από τον Παναθηναϊκό, αν τον αφήσει ελεύθερο. Ο Χουχούμης δεν έχει κανένα λόγο να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣ, καθώς θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει καριέρα στη σούπερ λίγκα σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, με ένα κόσμο που πάντα αγκαλιάζει τους παίκτες.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΚΟΡΟΒΕΣΗ


Με την άλλη περίπτωση του Νίκου Κοροβέση δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης δεν θέλει να φύγει τόσο άδοξα από τον ΠΑΟΚ (πήγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον Χαρίση) και θέλει να κυνηγήσει την τύχη του στην Τούμπα. Αν όμως του υποδειχτεί η πόρτα της εξόδου, τότε είναι βέβαιο ότι για πολλούς λόγους θα προτιμήσει τα Γιάννινα, επιστρέφοντας σε γνωστά λημέρια και εκεί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.