Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα σχέδια του Πετράκη ενόψει της πρεμιέρας στη Βέροια

Πολλή δουλειά και λίγα λόγια ζητά από τους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης. Στο στιγμιότυπο με τον Μπράνα Ίλιτς


Χαμηλούς τόνους κρατούν στον ΠΑΣ παρά την καλή εμφάνιση και τη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού στο φιλικό παιχνίδι της περασμένης Κυριακής. Ο Γιάννης Πετράκης είπε στους παίκτες ότι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, αλλά να μη παρασύρονται από τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων και να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, γιατί σε λιγότερο από 10 μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα και θα πρέπει να δουλέψουν μέχρι τότε σκληρά.


Η σκέψη που κυριαρχεί στο κυανόλευκο στρατόπεδο είναι λίγα λόγια και πολλή δουλειά για να κερδίσει και πάλι η ομάδα το στοίχημα του πρωταθλήματος. Επειδή ήταν το προτελευταίο τεστ (στο πρόγραμμα υπάρχει και φιλικό με την Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή 16/8 στα Γιάννινα) στις προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης ανέλυσε το ματς με τον Παναιτωλικό, επισημαίνοντας κάποια λάθη που έγιναν. Μπορεί ο κόσμος (περίπου 1500 με 2000 φίλαθλοι) να ευχαριστήθηκε από την απόδοση της ομάδας και να χειροκρότησε τους παίκτες, αλλά αλλιώς βλέπουν το ματς οι φίλαθλοι και αλλιώς ο προπονητής.

Σ’ αυτό το ματς εντυπωσιακός ήταν ο Κριστιάν Τσάβεζ, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά και οι άλλοι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Συνδυάστηκε πολύ καλά με τον Σταύρο Τσουκαλά που σ’ αυτό το ματς έπαιζε περισσότερο σαν κεντρικό χαφ και όχι σαν κόφτης, όπως και με το επιθετικό δίδυμο Μανιά και Ίλιτς. Τελικά το επιθετικό δίδυμο Μανιά, Τσάβεζ κατάφερε ο Πετράκης να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο, καίτοι ο ΠΑΣ κλασικά έπαιζε με ένα επιθετικό σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Κυρίως φουνταριστός παίζει ο Μανιάς και βγαίνει σαν περιφερειακός ο Ίλιτς, αλλά κάνουν θαυμάσια εναλλαγή ρόλων και οι αντίπαλοι αμυντικοί πολλές φορές ξαφνιάζονται απ’ αυτό το ανακάτεμα της τράπουλας. 

Οι έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, που ενδεχομένως οι ίδιοι να ξεκινήσουν και την Κυριακή με Κέρκυρα, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν και το πρωτάθλημα, όπου η πρεμιέρα είναι μέσα στη Βέροια. Το κενό του Ντάσιου στο δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Στρούνα με εναλλακτική λύση τον Καρανίκα, το κενό του Χαρίση στη γραμμή των αμυντικών χαφ θα καλύψει ο Τζημόπουλος που μετακινήθηκε από το κέντρο της άμυνας, αφήνοντας εκεί τη θέση του στον Μπέριο που θα είναι δίδυμο με τον Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας. Και το κενό του Κοροβέση (πήγε πακέτο με τον Χαρίση στον ΠΑΟΚ) θα καλύψει ο Ακόστα. 

Ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει και το φετινό πρωτάθλημα με τους ίδιους παίκτες που είχε και πέρσι και τα κενά καλύπτονται με εσωτερικές κινήσεις. Από εκεί και μετά υπάρχουν και άλλοι παίκτες υποψήφιοι για να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα, αφού όλοι θα χρειαστούν στη μάχη του πρωταθλήματος όπως είναι οι Σκόνδρας, Καρανίκας, Κοζορώνης, Ηλιάδης, Γιάκος, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς, Ιωάννου, Κρητικός και άλλοι. Αυτά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με το πιο δυνατό τεστ λίγο πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Αν γίνει κάποια μεταγραφή αφού ακόμα ο ΠΑΣ έχει κενές δύο θέσεις για παίκτες άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο κάποιοι παίκτες να δοθούν δανεικοί στην Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας που είναι πολύ πιθανό στη νέα σαιζόν να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. 

Για το λόγο αυτό βρέθηκε στα Γιάννινα ο ηγέτης της Αρτινής ομάδας Οδυσσέας Δράκος που είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη. Μάλιστα μαζί παρακολούθησαν και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις του Γιάννη Πετράκη για το ποιοι παίκτες πρέπει να πάρουν παιχνίδια ως δανεικοί για να γίνει η συνεργασία με την Α. Ε. Καραϊσκάκης.