Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τι γίνεται με Λίλα, μεταγραφικά και προετοιμασία

Δεξιά στη φωτογραφία ο Άντι Λίλα με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο σε συνέντευξη για το "ΦΩΣ" το καλοκαίρι 2011 στην προετοιμασία του ΠΑΣ στο Ελατοχώρι Πιερίας


Η προετοιμασία συνεχίζεται με διπλές προπονήσεις σε καθημερινή σχεδόν βάση. Σήμερα Παρασκευή έγινε μόνο προπόνηση το πρωί. Το απόγευμα και αύριο που γιορτάζει η Παναγία οι παίκτες έχουν ρεπό. Κυριακή πρωί θα γίνει χαλάρωμα στο ΠΕΑΚΙ και το απόγευμα (18:30) στους "Ζωσιμάδες" το φιλικό με τους Φαίακες.
Από Δευτέρα όλα θα κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Πετράκης σε καθημερινή βάση τα λέει με τους παίκτες του προσπαθώντας να τους βάλει για τα καλά στο πνεύμα του πρωταθλήματος. 

Το ματς της πρεμιέρας μέσα στη Βέροια ορίστηκε για την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 19:15, ενώ το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα θα γίνει επίσης Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21:30. Στα μεταγραφικά δεν υπήρξαν εξελίξεις. Ο Δημήτρης Μυρθιανός που δοκιμάστηκε τον τελευταίο ενάμιση μήνα τελικά δεν θα αποκτηθεί και ειδοποιήθηκε να ψάξει για ομάδα. Μόλις είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε προπονήσεις με τον ΠΑΣ, πήγε και στο Καρπενήσι, αλλά τελικά δεν άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του, καίτοι είναι κάτω των 24 ετών και δεν δημιουργεί πρόβλημα θέσεων. 

Για την περίπτωση Λίλα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Συνεχίζει να προπονείται με την Αλβανική ομάδα Σκεντέρμπεου και από το περιβάλλον του λέγεται ότι έχει καλές προτάσεις τόσο από Ελλάδα όσο και εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του, χωρίς να τίθεται θέμα -επί του παρόντος- επιστροφής στον ΠΑΣ, καίτοι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Αλβανός άσσος εκδήλωσε την  και επιθυμία να γυρίσει στα Γιάννινα. Κάποια άλλη περίπτωση δεν υπάρχει στους ορίζοντες. Όπως γράψαμε και παλιότερα, δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ να μη προχωρήσει σε κάποια άλλη μεταγραφή. Ή θα το αφήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή μήπως βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία. 

Από Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει αν γίνουν τώρα επαγγελματίες παίκτες από τις ομάδες νέων, αφού κάποιοι προπονήθηκαν αρκετές μέρες με την επαγγελματική ομάδα. Αν γίνουν, μπορεί να δοθούν δανεικοί στην Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας για να πάρουν παιχνίδια. Τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Πετράκης με τον τεχνικό διευθυντή των υποδομών και βοηθό του Γιώργο Γεωργουλόπουλο είδαν φιλικά και προπονήσεις των ομάδων νέων όπως και μεγάλο μέρος και το προχτεσινό φιλικό Κ-20 του ΠΑΣ με Α. Ε. Καραϊσκάκης που έγινε στο ΠΕΑΚΙ με νίκη 2-0 της Αρτινής ομάδας.