Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η προετοιμασία, οι μεταγραφές και οι τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΣ

Ξεκινούν από Τετάρτη 1 Ιουλίου οι προπονήσεις στον ΠΑΣ
 
ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
 
Διακοπές τέλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς από χτες άρχισαν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα εργομετρικά που θα ολοκληρωθούν σήμερα. Τα εργομετρικά γίνονται από το νέο επιστημονικό συνεργάτη της ΠΑΕ, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα.
Ο Αγιασμός θα γίνει αργότερα, όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες και ασφαλώς πριν γίνει η αναχώρηση για το Καρπενήσι. Στα Γιάννινα είναι και οι τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Κώστας Περιστερίδης, Δημήτρης Φερφελής, Νικόλαος Καρανίκας, γνωρίζοντας χτες και τους νέους συμπαίκτες του.
Όπως αναμενόταν ο Αλβανός μέσος Άντι Λίλα δεν έδωσε σημεία ζωής και εμμένει στο ότι είναι ελεύθερος μη έχοντας καμία υποχρέωση να είναι στις προπονήσεις του ΠΑΣ. Στις 12 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, ενώ το Σάββατο 18/7 είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην Ευρυτανία.
Για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση όπου ο Γιάννης Πετράκης θα ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια να αναστηλώσει την ομάδα και να την κάνει ανταγωνιστική και στη νέα σαιζόν.
Ο Κρητικός τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, τόνισε ότι ο ΠΑΣ ανεξάρτητα από τις μεταγραφές που θα γίνουν έχει ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και του νέου πρωταθλήματος. Και επίσης ο Γιάννης Πετράκης πολλές φορές έδειξε την εμπιστοσύνη του στους υπάρχοντες παίκτες τονίζοντας: «Τους ξέρω και με ξέρουν καλά. Με καλή δουλειά απ’ όλες τις πλευρές θα πάμε και πάλι μπροστά. Η άριστη συνεργασία που είχαμε θα συνεχιστεί και αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν και πάλι χαρούμενους τους Γιαννιώτες φιλάθλους». Ίσως σήμερα ή μία από τις επόμενες μέρες ο Πετράκης να μιλήσει στους παίκτες για την προετοιμασία που αρχίζει και για την τήρηση των κανόνων καλής συνεργασίας απ’ όλους.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στο ΠΕΑΚΙ και γίνονται εργασίες συντήρησης, ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης αυτές τις μέρες θα έχει συνάντηση και με τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που ορίστηκε πρόσφατα με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι παρόντες πλην των διεθνών Βελλίδη, Στρούνα, που πήραν λίγες μέρες παραπάνω γιατί έφυγαν αργά για διακοπές, λόγω των υποχρεώσεων που είχαν με τις εθνικές ομάδες. Επίσης άδεια μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου έχει και ο Τσάβεζ για τον οποίο υπάρχουν σενάρια ότι έχει πρόταση από ομάδα της Αργεντινής. Τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν κάθε χρόνο με τον Αργεντινό μέσο αλλά στη διοίκηση δεν ανησυχούν και τον περιμένουν στα Γιάννινα.
Μπορεί οι παίκτες να έκαναν τα τελευταία μπάνια τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά σε διοικητικό επίπεδο συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις για τα μεταγραφικά. Ο ΠΑΣ δικαιούται ακόμα 2 μεταγραφές άνω των 24 ετών και εκεί επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες, για να βρουν παίκτες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που θα έχουν εμπειρία, οικονομικά δεν θα ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της ομάδας και θα μπουν εύκολα στο πνεύμα της ομάδας. Για να βγει εντάξει αυτός ο συνδυασμός θέλει και λίγη τύχη, γιατί και οι μεταγραφικές επιλογές άλλοτε βγαίνουν όπως τις θέλουν αυτοί του τις επιλέγουν και άλλοτε όχι.
Τελευταία στην μεταγραφική «σκακιέρα» έπαιξε το όνομα το 26χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Μάρτιν Τόνσο της Νιούελς Ολντ Μπόις, αλλά όπως τονίσαμε και χτες η τιμή του ξεφεύγει από το ποσό των 200.000 ευρώ και εν είναι στις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που είναι σε μια φάση οικονομικής εξυγίανσης. Η περίπτωση Τόνσο ενδιαφέρει τον ΠΑΣ, αλλά όχι με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα.
Παρελθόν θα αποτελέσουν για τον ΠΑΣ οι νεαροί Άρμπεν Μουσκάι και Γιάννης Νάκος καθώς δεν είναι στα πλάνα του Γιάννη Πετράκη για τη νέα σαιζόν. Οι ποδοσφαιριστές ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση ότι θα πάνε δανεικοί ενώ δεν αποκλείεται να μείνουν και ελεύθεροι. Ο Μουσκάι την περασμένη σαιζόν είχε δοθεί δανεικός στην Παρτιζάν Τιράνων, ενώ ο Νάκος είχε ελάχιστες συμμετοχές όλα αυτά τα χρόνια που ήταν επαγγελματίας.
Το κλείσιμο των τραπεζών όπως επηρεάζει την αγορά και την οικονομία έτσι επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΣ μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες και να γίνουν πάλι συναλλαγές, είναι δύσκολο να κλείσουν και μεταγραφές, αφού θα χρειαστούν κεφάλαια για τις προκαταβολές. Αυτό όμως σε τίποτα δεν επηρεάζει τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη στο να κάνει επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα, ώστε να κλείσει τις συμφωνίες και μόλις ανοίξουν οι τράπεζες να υπογραφούν και τα συμβόλαια. Για το λόγο αυτό θα καθυστερήσουν λίγο να ανακοινωθούν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σαιζόν. Ίσως να κυκλοφορήσουν την άλλη εβδομάδα.
Οι επαφές του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Γιάννη Πετράκη είναι σε καθημερινή βάση καθώς υπάρχουν κάποιες καλές προτάσεις, ειδικά για παίκτες άνω των 24 ετών από το εξωτερικό και ήδη γίνονται επαφές για να κλείσουν συμφωνίες. Επειδή το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα ξεκινήσει στο Καρπενήσι στις 12 Ιουλίου δεν υπάρχει πίεση χρόνου για να κλείσουν βιαστικά τις μεταγραφές, ψάχνοντας να βρουν παίκτες που θα ταιριάζουν στην ομάδα. Χτες εκτός από το πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εργομετρικά, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ανδρέα Πότση στο σεμινάριο της Ε.Π.Ο. "FIFA Transfer Matching System" που πραγματοποιείται σήμερα στη Θασσαλονίκη με αντικείμενο τις διεθνείς μεταγραφές.
Τελευταία μέρα σήμερα για Ντάσιο
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς στις 12 το βράδυ λήγει το συμβόλαιό του και από αύριο μετά από 14 χρόνια είναι ελεύθερος. Για τις στιγμές αυτές σε συνέντευξή του στο sport24.gr τόνισε και τα εξής: «Στην αρχή με πείραξε αρκετά η συμπεριφορά του ΠΑΣ. Μετά από λίγο κάθισα και σκέφτηκα πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ίσως επειδή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και δεν ήμουν στις προτεραιότητες τους. Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Πρώτη φορά είμαι σε αυτή την κατάσταση. Πρώτη φορά σε αυτό το σημείο. Με έχει αγχώσει όλο αυτό και ήθελα να βρω αμέσως ομάδα. Όσο περνά ο καιρός όμως καταλαβαίνω πως τελικά ίσως είναι καλύτερα. Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως τα χρόνια περνούν και το ποδόσφαιρο κάποτε τελειώνει. Εκείνο που μένει στο τέλος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο. Ίσως να σκέφτομαι διαφορετικά για την εποχή».
Από αύριο είναι πλέον ελεύθερος και η επόμενη μέρα θα είναι γι’ αυτόν: «Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνω στην Ελλάδα. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε θα κοιτάξω το εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Κύπρο και όχι μόνο. Θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Επίσης για κάποιες ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνουν στην Superleague ακόμα. Περιμένουμε».
 Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»
Πέρσι τέτοια μέρα (30 Ιουνίου 2014) στον «Η.Α» είχε ανακοινωθεί το διαζύγιο με τους Λίλα και Βίλα. Απλά λίγο μετά ο Λίλα ξαναγύρισε στον ΠΑΣ και υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, ανακοινώνει την μη ανανέωση  της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Άντι Λίλα και Εμιλιάνο Βίλα. Οι ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο κο Χριστοβασίλη  χωρίς τελικά να επέλθη συμφωνία ώστε  να προχωρήσουν, στην ανανέωση  της συνεργασίας τους (που λήγει στις 30-6-2014) με την ομάδα, για την νέα περίοδο,  εφόσον έχουν οικονομικές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που είναι εξαιρετικά συμφέρουσες γι αυτούς και ο ομάδα μας δεν είναι δυνατόν να ανταγωνισθεί. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους στην ομάδα και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά τους  και  εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Διευκρινίζεται ότι με τους δυο ποδοσφαιριστές υπήρχε μια καταρχήν προφορική συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί με την  υπογραφή συμβολαίων».