Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τι λέει ο Πετράκης για τα μεταγραφικά και τον ΠΑΣ

Ο Γιάννης Πετράκης στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο Στέλιο Μαλτεζάκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην Κρήτη κάνει διακοπές με την οικογένειά του ο Γιάννης Πετράκης, έχοντας όμως συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη για τις εξελίξεις και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.
Προχτές βράδυ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι του Ηρακλείου «ΚΡΗΤΗ TV» τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣ στη νέα σαιζόν θα είναι βασικά η παραμονή και ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος προσθέτοντας και τα εξής: «Κάθε χρονιά θα πρέπει να προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Έφυγε μια δύσκολη χρονιά όπου πετύχαμε πολλά πράγματα. Αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα». 

Ο Γιάννης Πετράκης απέφυγε να μιλήσει για τα μεταγραφικά, καθώς είναι κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και ασφαλώς καμία ομάδα ή κανένας προπονητής δεν αποκαλύπτει τους στόχους ή τους σχεδιασμούς που υπάρχουν. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι με τις δυνατότητες που υπάρχουν θα γίνει προσπάθεια να γίνουν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις. Για το νέο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ τόνισε ότι είναι νωρίς για εκτιμήσεις τη στιγμή που ακόμα δεν ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα καθώς είναι σε εξέλιξη τα πλέι οφ, αλλά σημείωσε ότι αίσθησή του είναι ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτό που τελειώνει σε λίγες μέρες. Όσο για την παραμονή του στον ΠΑΣ και για τη νέα σαιζόν σημείωσε: «Ήταν κάτι που το ήθελα, γιατί βλέπω ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα, είναι κοντά της, αγωνιά για την επόμενη μέρα. Αυτό τον κόσμο θα πρέπει να τον τιμήσουμε με σκληρή δουλειά στη νέα σαιζόν». 

Κατά τα άλλα στον ΠΑΣ δεν υπάρχει καμία άλλη ουσιαστική εξέλιξη. Βέβαια η μεταγραφολογία σαν φρούτο της εποχής δίνει και παίρνει με αναφορά και ονομάτων ως στόχων του ΠΑΣ, όπως είναι του Γοδόι ή του Χαβίτο, αλλά η διοίκηση προσπαθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να κάνει τις κινήσεις που θέλει ώστε με την έναρξη της προετοιμασίας να έχει διαμορφωθεί κατά 80% το ρόστερ. Η ομάδα μετά τις ανανεώσεις έχει ένα καλό κορμό που θέλει βέβαια ενισχύσεις για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό. 

Η ποιότητα του ρόστερ φαίνεται τόσο από την κλήση του Μάρκου Βελλίδη στην εθνική ομάδα, αλλά και από την ψηφοφορία που έγινε όπου παίκτες του ΠΑΣ όπως οι Βελλίδης, Ίλιτς, Κοροβέσης ψηφίστηκαν ανά κατηγορίες στους κορυφαίους της χρονιάς. Ο Μάρκος Βελλίδης κατατάχτηκε στους κορυφαίους γκολκίπερ της χρονιάς και γι’ αυτό κάνοντας ένα φλας μπακ των αγώνων, τόνισε στη NOVA και τα εξής: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ομάδα μου, οι συμπαίκτες και όλο το τιμ γιατί όλοι μαζί κάναμε μια εξαιρετική χρονιά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μου βγήκε σε όλα, η ομάδα πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό και νομίζω πως είναι η καλύτερή μου εμφάνιση». 

Στους καλύτερους επιθετικούς ψηφίστηκε ο Μπράνα Ίλιτς τονίζοντας από την πλευρά του και τα εξής: «Το γεγονός πως βρίσκομαι μέσα στους καλύτερους παίκτες της Superleague σημαίνει πολλά για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα το βραβείο. Νομίζω ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα καλά μου παιχνίδια αλλά και αυτό με τη Βέροια όπου είχα τρεις ασίστ. Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό είναι ίσως το χειρότερό μου παιχνίδι».

Αύριο η μάχη της Κ-17 με Ολυμπιακό

Στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι όλοι σε διακοπές χωρίς να υπάρχει κάτι αξιόλογο στους ορίζοντες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομάδα νέων Κ-17 που τερμάτισε 2η στο βαθμολογικό πίνακα του βορείου ομίλου και θα παίξει στα πλέι οφ που θα γίνουν αύριο Πέμπτη στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα τον Ολυμπιακό και στις 8 η ώρα θα παίξουν Ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι του ΠΑΣ θα μεταδώσει απευθείας το κανάλι  NOVA 2. Οι νικητές θα παίξουν για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή το Σάββατο πάλι στο Αγρίνιο. Η ομάδα Κ-17 του ΠΑΣ ετοιμάζεται εντατικά υπό την επίβλεψη του Χρήστου Αγγέλη, για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στα πλέι οφ. Για τους αγώνες αυτούς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από την κοινή γνώμη, καθώς αρκετοί παίκτες σε λίγα χρόνια αναμένεται να γίνουν επαγγελματίες και να ανεβάσουν πιο ψηλά τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Η αποστολή του ΠΑΣ θα είναι από την Τετάρτη (σήμερα) στο Αγρίνιο, ενώ κοντά της θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Στον ΠΑΣ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές, γιατί εκεί είναι και το μέλλον της ομάδας.

Διαιτητής ο Μανούρας

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ορίστηκαν οι διαιτησίες των ημιτελικών και του τελικού του πρωταθλήματος Κ17 της Super League. Η τελική φάση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 28 και 30 Μαΐου στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Τον ημιτελικό μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού, θα διευθύνει ο Χρήστος Μανούρας (Τρικάλων) και βοηθούς τους Παναγιώτη Μεσσήνη (Αχαΐας) και Κωνσταντίνο Σιδέρη (Αχαΐας). Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία θα σφυρίξει στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Καλαμπόκη και Αθανάσιο Κολοσιώνη, επίσης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Στον τελικό του Σαββάτου διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος από την Φθιώτιδα, με βοηθούς τους Σπυρίδων Γουργιώτη (Φθιώτιδας) και Δημήτριο Ζυγούρη (Αιτ/νίας).

Στην Αργεντινή ο Κριστιάν Τσάβεζ

Όσον αφορά τη μεταγραφολογία των ημερών, υπήρξε μια… ανακωχή για τον Τσάβεζ, καθώς ο Αργεντινός είναι για διακοπές στην πατρίδα του και περιμένει να τελειώσουν τα πλέι οφ και να φανεί αν θα τον ζητήσει επίσημα από τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ και αν το ενδιαφέρον του μείνει μόνο στα λόγια. Ο Τσάβεζ μαζί με τον Ακόστα ανάρτησαν και για φωτογραφία στο facebook από το Μπερναμπέου παρακολουθώντας τον αγώνα Ρεάλ – Χετάφε για το Ισπανικό πρωτάθλημα. Για τον Γιώργο Ντάσιο υπάρχουν φήμες ότι έχει πρόταση να πάει στον Ηρακλή, καθώς δεν ανανεώθηκε ακόμα το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ. 

Ο Ηρακλής χτες δικαιώθηκε στην επιτροπή εφέσεων και αδειοδοτήθηκε, οπότε δεν έχει περιορισμό μεταγραφών και είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει τον Ντάσιο. Πάντως για το Ντάσιο ο κόσμος θέλει να μείνει στην ομάδα, ακόμα και για συναισθηματικούς λόγους. Ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει άλλες δύο μεταγραφές άνω των 24 ετών ανεξαρτήτου εθνικότητας και γι’ αυτό θα πάρει λίγο χρόνο σε ποιους θα καταλήξουν.

Πως διαμορφώνεται το ρόστερ

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ο ΠΑΣ ανανέωσε τα συμβόλαια με τους Βελλίδη, Ακόστα, Ναδάλες, Μιχάηλ. Στον ΠΑΟΚ παραχωρήθηκαν οι Χαρίσης, Κοροβέσης. Το υπάρχον ρόστερ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έχει ως εξής: Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος, Ιωάννου, Κολιοφούκας (θα γίνει εντός των ημερών επαγγελματίας), Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ακόστα, Νάκος, Ναδάλες, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Τσάβες, Στρούνα, Μανιάς, Κρητικός, Σκόνδρας, Σαπαλίδης. Εκκρεμότητες υπάρχουν με τους Ντάσιο και Αυγενικού.

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (27 Μαίου 2014) οργίαζε η μεταγραφολογία στον ΠΑΣ και στις αθλητικές σελίδες του «Η.Α» μεταξύ άλλων αναφέρονταν και τα εξής: «Στα μεταγραφικά ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά ονόματα, όπως των Μπαντιμπαγκά του Εργοτέλη, Νίκου Τσουμάνη που έκανε προσφυγή από τον Άρη, Ντιόγκο που θα μείνει ελεύθερος από τον Πανθρακικό, Τζάνη που δεν ανανέωσε τη συνεργασία με τον με την ομάδα της Κομοτηνής, Ανιέτε που έκανε μια καλή χρονιά στη Νίκη Βόλου, Τσαμπούρη που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και άλλων. Επίσης στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ότι ο Πετράκης «τσεκάρει» και τους νεαρούς παίκτες του Ηρόδοτου Αλέκο Ζαφείρη και Βαγγέλη Μωραίτη. Πιο πριν είχε γραφεί το όνομα του αμυντικού των Χανίων Χατζησαία, του νεαρού σέντερ φορ του Α. Ο. Βελισσαρίου Θανάση και του μέσου του Εθνικού Φιλιππιάδας Θεοδώρου. Συν τους  Γκέκα, Νασούλη της Δόξας Κρανούλας που είχαν κληθεί δύο φορές για προπόνηση με την επαγγελματική ομάδα πριν ξεκινήσουν οι διακοπές....».