Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η πικρή πραγματικότητα και τα ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στους "μικρούς"

Ο ΠΑΣ πάλεψε κάτω από άνισες συνθήκες στο φάιναλ φορ του Αγρινίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε 4-0 χτες από τον Ολυμπιακό στην τελική φάση (φάιλ 4) του πρωταθλήματος Κ-17 που έγινε στο Αγρίνιο. Το ματς έγινε στο γήπεδο του Παναιτωλικού παρουσία 700 περίπου θεατών. Ο Ολυμπιακός θα παίξει αύριο στον τελικό στις 8 το βράδυ με το νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρα Τρίπολης (έγινε χτες βράδυ) όπου ο νικητής θα αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι δίκαια πήραν τη νίκη πρόκριση επί του ΠΑΣ με δύο γκολ ανά ημίχρονο. 

Στο 4’ ο Νικολάου και στο 38’ ο Κηπουρός έκαναν το 2-0 με το οποίο τελείωσε το α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη μπήκαν από τους Πειραιώτες άλλα δύο γκολ, στο 75’ με τον Κηπουρό και στο 82’ με τον Τσιλίκη. Οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ (σημειωτέον ότι είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα) προφανώς επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ είχαν και γενικότερα το άγχος απέναντι στο όνομα του αντιπάλου. Είναι νέα παιδιά, τώρα ανοίγουν τα φτερά τους στο ποδόσφαιρο και δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια, όταν απέναντι είναι μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που όταν δεν είναι σε καλή μέρα έχει βοήθειες από τη διαιτησία. 

Χτες ο ρέφερι Μανούρας από τα Τρίκαλα ήταν καλός. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να… επέμβει καθώς η ανωτερότητα των ερυθρόλευκων ήταν εμφανής. Όχι ότι είχαν τόσο καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΣ όσο δείχνει το αποτέλεσμα 4-0, αλλά γιατί αξιοποίησαν κατά τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Και σε κάποιες φάσεις τους πήγε ευνοϊκά η τύχη γιατί ότι έκαναν τους έβγαινε. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν άγχος και δεν τελείωναν καλά τις φάσεις. 

Αυτά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του χτεσινού αγώνα. Αν δούμε τώρα την πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα, είναι άθλος που έφτασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος ως δευτεραθλητής του 2ου ομίλου. Οι άλλες τρεις ομάδες Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης ξοδεύουν για τις υποδομές πολύ περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που ξοδεύει ο ΠΑΣ για την επαγγελματική του ομάδα! 

Οι δε συνθήκες δουλειάς των ομάδων υποδομών, δεν μπαίνουν σε κανένα μέτρο σύγκρισης. Τόσο η Κ-20 όσο και η Κ-17 δεν είχαν γήπεδα να προπονηθούν, έτρεχαν μέσα στα λασπόνερα του γηπέδου που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο και εκεί παρακαλώντας. Οι συνθήκες δουλειάς για τις ομάδες νέων Κ-20 και Κ-17 του ΠΑΣ ήταν τριτοκοσμικής χώρας, ενώ οι άλλες ομάδες είχαν σύγχρονα αθλητικά κέντρα, με όλες τις ανέσεις, με ξενώνες και εστιατόρια για τη διαμονή των αθλητών. Και επιπλέον οι ομάδες αυτές και ειδικά ο Ολυμπιακός, έχουν μαζέψει παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα για να φτιάξουν τις ομάδες νέων, ενώ ο ΠΑΣ έχει καθαρά στην ομάδα Γιαννιωτόπουλα. 

Εδώ είναι η μεγάλη διαφορά και εδώ αξίζουν αμέτρητα συγχαρητήρια στους παίκτες της Κ-17, στον προπονητή Χρήστο Αγγέλη και στους συνεργάτες του, όπως και στους φιλότιμους παράγοντες που έφτασαν την ομάδα μέχρι την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει στήσει δίκτυο ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα, έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στο κομμάτι αυτό  με δεκάδες προπονητές και επιστήμονες, ενώ ο φουκαράς ο ΠΑΣ τρέχει δεξιά και αριστερά να βρει γήπεδο για προπόνηση! Έστω με νερά, με λάσπες και με τα έξοδα της καθημερινότητας πληρωμένα από τους παράγοντες και όχι από την ΠΑΕ. 

Ο Χριστοβασίλης ξέρει να πουλά παίκτες που βγαίνουν από τις ομάδες νέων ή από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ (Οικονόμου, Χαρίσης), μπορεί να τρέχει ο ίδιος και να βλέπει αγώνες των μικρών, αλλά οι παροχές της ΠΑΕ είναι ελάχιστες προς αυτούς. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στην ομάδα νέων Κ-17 που έφτασε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, ασχέτως αν έχασε χτες από τον Ολυμπιακό και ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους ασχολούνται με τις υποδομές του ΠΑΣ (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) είτε στις ομάδες νέων είτε στον ερασιτέχνη ΠΑΣ.