Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γιαννιώτες στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η ελληνική τετράκωπος με τους Γιαννιώτες Τσίλη και Τζιάλλα πάει για μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


Μετά από έναν χειμώνα σκληρής κι επίπονης προετοιμασίας οι «εθνικοί» αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη για φέτος μεγάλη μάχη τους στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους. Μάχη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό το καλοκαίρι θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο λόγος για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει αύριο στη λίμνη Πόζναν της Πολωνίας με τη συμμετοχή συνολικά 36 χωρών και 600 περίπου αθλητών.
Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν σ’ αυτό τέσσερις Γιαννιώτες πρωταθλητές στόχος των οποίων είναι η διάκριση! Από τη μία είναι το βαρύ «πυροβολικό» του Ν.Ο.Ι., οι δύο Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, οι οποίοι θα τρέξουν με την Τετράκωπο των Ανδρών, παρέα με τους Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγγελόπουλο. Από την άλλη, το «βάπτισμα» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα πάρουν η νεαρή πρωταθλήτρια Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ Γυναικών ελαφρών βαρών παρέα με τη Γεωργία Δημάκου και ο Στέφανος Ντούσκος, επίσης από τις μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, ο οποίος θα δοκιμαστεί στο Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή.
Δηλώσεις Τσίλη – Τζιάλλα
Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Γιάννης Τσίλης σημείωσε πως «έχουμε κάνει καλή προετοιμασία όλο το χειμώνα και πάμε για το καλύτερο. Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς για μας και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε τους αντιπάλους μας απ’ όλη την Ευρώπη, ενόψει και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας ανέφερε ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που είναι εφικτό, αφού έχουμε δουλέψει σκληρά. Όμως, σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα».
Συνολικά η ελληνική εθνική αποστολή απαρτίζεται από 15 αθλητές που συγκροτούν οκτώ πληρώματα. Οι τελικοί της διοργάνωσης στους οποίους θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει Γιαννιώτικη συμμετοχή, θα γίνουν την Κυριακή και θα μεταδοθούν απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ Plus.

Aπό το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων