Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πάνω στο 200άρι συμμετοχών έκατσε η ανανέωση!

Αριστερά ο Αλέξης Μιχαήλ με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο έξω από το ξενοδοχείο "Μύθος" στην προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι 2009 στο Ελατοχώρι Πιερίας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και στον ΠΑΣ θα τελειώσει την καριέρα του απ’ ότι φαίνεται ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο 29χρονος αμυντικός, όπως αναμενόταν ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια το συμβόλαιό του στα Γιάννινα, μέχρι 30 Ιουνίου 2018 και από εκεί και μετά έχει ο Θεός.
Χτες η ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας δίνοντας και ένα τέλος στην ανεύθυνη μεταγραφολογία του τελευταίου καιρού που τη μια μέρα τον «μετέγγραφε» στον Παναθηναϊκό, την επόμενη στην ΑΕΚ, φτάνοντας μέχρι την Κύπρο και τη Σκωτία. 


Ο Αλέξης Μιχαήλ από μικρό παιδί φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ, αφού ξεκίνησε από τις ακαδημίες, μεταπήδησε στις ομάδες παίδων, μετά των νέων και το 2004 έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 18 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν στον ΠΑΣ κάνοντας 200 συμμετοχές στα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής με 13 γκολ συν 15 παιχνίδια κυπέλλου. 

Έλειψε μόνο δύο εξάμηνα που πήγε δανεικός στη Λαμία τον Ιανουάριο 2007 και στον Πανσερραϊκό τον Ιανουάριο 2010. Τα υπόλοιπα χρόνια ήταν στον ΠΑΣ, καθώς αυτός και ο Ντάσιος είναι οι πιο παλιοί παίκτες της ομάδας. Όπως σημειώσαμε και προχτές, η συμφωνία κλείστηκε προ ημερών και χτες έπεσαν οι υπογραφές. Έτσι είναι ο τέταρτος που ανανεώσει τη συνεργασία, μετά τους Βελλίδη, Ναδάλες, Ακόστα. Συν τις ανανεώσεις της συνεργασίας που έκαναν ο προπονητής Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του Γιώργο Γεωργουλόπουλο, Βασίλη Αλεξίου, Χρήστο Τσελιόπουλο. 

Απομένει να κλείσει και ο Ντάσιος οπότε μένουν άλλες δύο θέσεις για παίκτες άνω των 24 ετών. Θα ψάξουν από τον ΠΑΣ να βρουν τους κατάλληλους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα κάνουν τη διαφορά. Μεταγραφές δηλαδή τύπου Ίλιτς, Τσάβεζ, Στρούνα, Ακόστα που βοήθησαν πολύ την ομάδα. Για τις περιπτώσεις αυτές δεν θα βιαστούν γιατί οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και πρέπει να γίνουν καλές επιλογές. 

Ο προγραμματισμός της νέας σαιζόν ξεκίνησε με τις ανανεώσεις και του πετυχημένου τεχνικού τημ και μέχρι εδώ, όπως εκτιμάται στα Γιάννινα, οι κινήσεις που έγιναν είναι προς θετική κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες εκκρεμότητες, όπως με τον Τσάβεζ που εκδήλωσε ανοιχτά την επιθυμία να πάει στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας μάλιστα να βρεθεί και στις εξέδρες του Περιστερίου βλέποντας το ματς του Δικέφαλου με τον Ατρόμητο. 

Ο Χριστοβασίλης πριν από ένα 10ήμερο δεσμεύτηκε ότι ο Τσάβεζ θα μείνει στον ΠΑΣ για ένα ακόμα χρόνο αφού έχει συμβόλαιο και θα προσπαθήσουν να πείσουν και τον παίκτη να μείνει στα Γιάννινα. Αλλά αν ο Αργεντινός μέσος επιμείνει για να πάει στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ θα περιμένει να φέρει επίσημη πρόταση. Μπορεί να γράφονται διάφορα στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Δικέφαλος δεν έκανε καμία επίσημη νύξη στον ΠΑΣ για τον Τσάβεζ. Ίσως να περιμένουν να τελειώσουν τα πλέι οφ μια να δουν αν ο Αργεντινός μπορεί να είναι στο σχεδιασμό της νέας σαιζόν. Πάντως στον ΠΑΣ θα κλείσουν γρήγορα το θέμα αυτό και πολύ πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σαιζόν. 

Λέγεται ότι και για το Μανιά υπάρχει ενδιαφέρον του Ολυμπιακού από τον Ιανουάριο, αλλά οι κινήσεις των ερυθρόλευκων ενόψει της νέας σαιζόν δεν φαίνεται να είναι προς την κατεύθυνση αυτή και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ θα μείνει στα Γιάννινα. Επίσης όπως σημειώσαμε και παλιότερα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει ο Λίλα στον ΠΑΣ καθώς ήταν στην Πάρμα υπό καθεστώς δανεισμού και έτσι μπορεί να συνεχίσει στον «Άγιαξ» χωρίς η επιστροφή του να λογιστεί ως νέα μεταγραφή που θα καλύψει θέση άνω των 24 ετών. 

Πέρα από τις περιπτώσεις αυτές, ο Πετράκης και οι συνεργάτες του περνούν από κόσκινο τις ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής για παίκτες ηλικίας κάτω των 24 ετών όπου για τους Έλληνες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός λόγω της μη αδειοδότησης. Το κομμάτι αυτό είναι το πιο δύσκολο, συνάμα και ελπιδοφόρο, γιατί αν βρεθούν καλοί νέοι παίκτες, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα αλλά να επιφέρουν και έσοδα με μεταπώληση σε άλλες ομάδες όπως έγινε με Κοροβέση, Χαρίση, Οικονόμου. 

Κατά τα άλλα οι παίκτες από χτες είναι σε διακοπές και οι περισσότεροι ξεκίνησαν τα μπάνια τους από τη γραφική Πάργα. Χτες θεάθηκαν στο συγκρότημα cape North West του γνωστού Γιαννιώτη επιχειρηματία Τάκη Καννή στο Βάλτο της Πάργας οι Ίλιτς, Γιάκος, Χαρίσης, Τσουκαλάς. Προχτές οι παίκτες, πριν φύγουν για διακοπές ήταν και στα εγκαίνια του φυσιοθεραπευτηρίου που άνοιξε ο φυσιοθεραπευτής του ΠΑΣ Φίλιππος Σκόρδος.

Η ομάδα νέων παίζει στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο είναι από χτες η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ καθώς σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» θα αντιμετωπίσει την ομάδα νέων του ΟΦΗ. Είναι εξ’ αναβολής παιχνίδι από την 29η αγωνιστική που ήταν να γίνει στις 22 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε και ορίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή για σήμερα, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μάριος Βισκαδούρος του συνδέσμου Ηρακλείου.

Το πάθημα της Κέρκυρας με Ακόστα!


Μια ενδιαφέρουσα ιστορία είδε χτες το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα marcasl όπου φέρεται ο Ακόστα να μίλησε και με την Κέρκυρα, αλλά στο τέλος προτίμησε τη σιγουριά του ΠΑΣ. Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρονται και τα εξής: Προτού καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι από την απόρριψη του φακέλου του ΠΑΣ Γιάννινα από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ο... μη αδειοδοτούμενος μεγαλομέτοχος της ηπειρώτικης ΠΑΕ πέρασε στην αντεπίθεση και… βουλώνει στόματα! Όχι με λόγια, αλλά με έργα! Η ανανέωση συμβολαίου του Ναδάλες (έστω κι αν ο… σπόρος και κάτι παραπάνω στην συγκεκριμένη υπόθεση έπεσε τον περασμένο Νοέμβριο) η επέκταση της συνεργασίας με τον διεθνή Βελλίδη, τα νέα συμβόλαια στους Ακόστα, Μιχαήλ, καθώς και η παραμονή του «αρχιτέκτονα» της φετινής εξαιρετικής πορείας Γιάννη Πετράκη, έρχονται να επιβεβαιώσουν την τρομερή φόρμα του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ. 

Η φόρμα του Χριστοβασίλη άφησε με την… όρεξη ομάδες που είχαν βάλει στο μεταγραφικό «σημάδι» ποδοσφαιριστές του «Αγιαξ», όπως επί παραδείγματι η Κέρκυρα τον Νόε Ακόστα.  Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μπόλικο «ζουμί», δεδομένου πως το ενδιαφέρον των Φαιάκων για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό δεν ήταν απλά φιλολογικό. Για να καταλάβετε το περασμένο Σάββατο (16/5) ο 32χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης - κάτω από απόλυτη μυστικότητα στο νησί του Ιονίου, και συζήτησε δια ζώσης με τους ανθρώπους της «κόμισσας» την προοπτική της συνεργασίας τους εν όψει της νέας σεζόν.  

Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό και μετά την αποχώρησή του από το νησί. Τι να το κάνεις όμως. Το Σάββατο (16/5) ο Ακόστα τα έλεγε με τους Κερκυραίους με φόντο το Ποντικονήσι και έπειτα από μόλις τρεις ημέρες, πήγε και ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προκαλώντας όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τεράστια απογοήτευση στους νησιώτες τους οποίους άφησε στα κρύα του λουτρού.  Αυτή κι αν είναι η … άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου και των μεταγραφών βεβαίως, βεβαίως!