Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο "Άγιαξ" ετοιμάζεται να δείξει τα δόντια του

Επιστροφή στις επιτυχίες θέλει ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το χτεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης από σήμερα αρχίζουν και πάλι οι προπονήσεις σε καθημερινή βάση όπως και η προετοιμασία για το ματς με τον Παναιτωλικό που θα γίνει την Κυριακή στα Γιάννινα.
Μετά την ήττα που υπέστη η ομάδα του Αγρινίου από την Κέρκυρα αναθερμάνθηκαν πάλι οι ελπίδες των Γιαννιωτών για να διεκδικήσουν την 5η θέση, οπότε το ματς της Κυριακής αποκτά ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.


Ο ΠΑΣ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού εκτός από τον τραυματία Ηρακλή Γαρουφαλιά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Μάλιστα αναμένεται να είναι σημαντική και η παρουσία πολλών φιλάθλων στο γήπεδο για να ενισχύσουν την τοπική ομάδα με σκοπό τη νίκη. Μάλιστα ο ΠΑΣ έχει να δώσει σχεδόν ένα μήνα παιχνίδι στην έδρα του, αφού τελευταία φορά αγωνίστηκε στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» στο ματς με τον Πανιώνιο που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αν και έχει 2 ήττες στη σειρά από Πανιώνιο και Καλλονή, ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και εξακολουθεί να είναι κοντά στην 5η θέση σε απόσταση μόνο 2 βαθμών από τον Παναιτωλικό που είναι ο προσεχής αντίπαλός του. Το ματς του α’ γύρου έληξε ισόπαλο 0-0 και με νίκη οι Ηπειρώτες αποκτούν προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Βέβαια ο βασικός στόχος και ο αντικειμενικός σκοπός του ΠΑΣ είναι να κάνει μια καλή πορεία με άνετη παραμονή στην κατηγορία. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις είναι ιδιαίτερα φειδωλές από τους παίκτες και ειδικά από τον Πετράκη που λέει ότι κάθε αγωνιστική προσπαθούμε για το καλύτερο και ταμείο θα γίνει στο τέλος. Προτάσσοντας τη λογική ότι «θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και αν μας έρθουν βολικά τα πράγματα θα διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση και διάκριση».

Αγωνιστικά και προπονητικά σήμερα ξεκινά μια δύσκολη εβδομάδα για τους Γιαννιώτες καθώς πρέπει να ετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα όπως ο Παναιτωλικός που ανεξάρτητα αν έχασε από την Κέρκυρα στο Αγρίνιο είναι δύσκολος αντίπαλος, ικανός για όλα.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Σαββατοκύριακο στο γήπεδο πέρασαν οι παίκτες του ΠΑΣ, αφού το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ο Γιάννης Πετράκης πήγε τους παίκτες σε αθλητικό κέντρο κοντά στη λίμνη που έχει πλαστικό τάπητα και εκεί ασχολήθηκε με τακτική, ενώ το σπουδαιότερο έκανε και τις δύο μέρες οικογενειακό δίτερμα. Ο Κρητικός τεχνικός θέλησε το διήμερο αυτό να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση, σαν να είχαν αγώνα, αφού δεν αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα, λόγω του ότι δεν αγωνίζεται η Νίκη Βόλου.

 Μπορεί οι κυανόλευκοι να πήραν τους 3 βαθμούς χωρίς να ιδρώσουν, αλλά επειδή έχουν να παίξουν επίσημο παιχνίδι από τις 21 Φεβρουαρίου που αντιμετώπισαν την Καλλονή στη Μυτιλήνη, ο Πετράκης προγραμμάτισε προπονήσεις Σάββατο και Κυριακή. Η επιλογή να παίξουν δίτερμα σε πλαστικό χόρτο έγινε αναγκαστικά, καθώς με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις δεν είναι σε καλή κατάσταση οι αγωνιστικοί χώροι στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ και για να προστατεύσουν το χόρτο έγινε αυτή η επιλογή. Ναι μεν ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειαζόταν ξεκούραση από το  βαρύ πρόγραμμα του Ιανουαρίου με τις πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές, αλλά ο χρόνος ποδοσφαιρικής απραξίας είναι μεγάλος, καθώς το επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή με τον Παναιτωλικό, οπότε υπάρχει η αγωνία στον κόουτς μη χάσει η ομάδα τη λάμψη και τη φρεσκάδα της.

Από σήμερα το πρόγραμμα προπονήσεων θα είναι προσαρμοσμένο στο ματς με τον Παναιτωλικό που είναι δύσκολο λόγω της καλής πορείας που κάνει η ομάδα του Αγρινίου, αλλά ο ΠΑΣ ως γηπεδούχος θέλει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την έδρα του. Ο μοναδικός που κάνει ατομικό πρόγραμμα είναι ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς που όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ μετά την εγχείρηση λόγω του τραυματισμού του (ρήξη χιαστών) άρχισε κινησιοθεραπεία.

ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΝΕΟΙ

Χωρίς αγώνα πέρασαν και οι ομάδες νέων του ΠΑΣ το Σαββατοκύριακο. Η Κ-20 δεν αγωνίστηκε αφού από το πρωτάθλημα αποβλήθηκαν και οι ομάδες νέων της Νίκης Βόλου. Και οι «μικροί» θα πάρουν στα χαρτιά τους 3 βαθμούς. Η Κ-17 ήταν να παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και η Κ-15 στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Αλλά η σούπερ λίγκα λόγω επιδείνωσης του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, αφού σε πολλές περιοχές υπήρξαν και χιονοπτώσεις, με απόφασή της το πρωί του Σαββάτου ανέβαλε όλα τα παιχνίδια στο βόρειο όμιλο των πρωταθλημάτων Κ-17 και Κ-15.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ


Πέρσι τέτοια μέρα (10-3-2014) στην επικαιρότητα κυριαρχούσε το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα που έφερε στην Κρήτη ο ΠΑΣ. Μετά τη νίκη 2-1 στα Περιβόλια επί του Πλατανιά, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 πήρε ισοπαλία 1-1 στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ. Εκεί που θα πάει να αγωνιστεί πάλι την άλλη Κυριακή. Στον «Η.Α» σημειώναμε για το παιχνίδι αυτό: Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν1-0 στο 85’ με τον Νούνιες και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ στο 92’ με τον Τσάβεζ. Και οι δύο παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι αλλαγή, ο Νούνιες στο 79’ στη θέση του Μπανούση και ο Τσάβεζ στο 75’ στη θέση του Κοροβέση. 

Και τα δύο γκολ ήταν θαυμάσια σε εκτέλεση από δύο Αργεντίνους που ξεχωρίζουν για την τεχνική τους, αλλά πιο γλυκό ήταν το γκολ του Τσάβες, γιατί έδωσε τον πόντο που δικαιούταν η ομάδα του και επιπλέον δίνει περισσότερο αέρα στον ίδιο να ανεβάσει στροφές και για τη συνέχεια. Ο Αργεντινός μέσος, για τον οποίο τόσος λόγος έγινε το Γενάρη (περασμένα, ξεχασμένα…) είχε να σκοράρει από το ματς με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα (2η αγωνιστική, 25 Αυγούστου). Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, μπορεί ο ΟΦΗ να είχε περισσότερο κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες, δημιουργώντας περισσότερες φάσεις απ’ ότι ο ΠΑΣ, αλλά το τελικό σκορ 1-1 μάλλον είναι δίκαιο και δεν πρέπει να αφήνει κανέναν παραπονούμενο.