Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ανεβάζει στροφές ο Τσάβεζ για το ματς με Ολυμπιακό

Ο Κριστιάν Τσάβεζ ανεβάζει στροφές για το ματς με Ολυμπιακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων που έκαναν βαριά τα γήπεδα στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ, χτες η προπόνηση έγινε σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων.
Εκεί έγινε και δίτερμα για να μη περάσει άπρακτο το Σαββατοκύριακο λόγω του ότι δεν γίνονται αγώνες στη σούπερ λίγκα, κάνοντας ο Γιάννης Πετράκης τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα ετοιμάσει για το δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή των Βαίων στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 


Βέβαια λείπουν οι διεθνείς (Βελλίδης, Χαρίσης, Τζημόπουλος, Στρούνα), ο Τσάβεζ τώρα αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμούς προπονήσεων και είναι πρόωρο για τον Πετράκη να κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει. Όπως όμως φάνηκε στο χτεσινό δίτερμα, σαν μια πρώτη εκτίμηση, στο μυαλό του Κρητικού τεχνικού είναι να επανέλθει στο σύστημα 4-2-3-1 ή 4-5-1 και όχι στο 4-4-2 που είχε σε άλλα παιχνίδια, για να μπορέσει να μπλοκάρει τα ατού του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου και να μη δίνει χώρους για να κάνουν εύκολα επιθέσεις οι ερυθρόλευκοι. Περισσότερα θα φανούν από την Τρίτη και μετά που θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και θα ξαναγεμίσει από τις επιστροφές το ρόστερ της ομάδας. 

Για την χτεσινή δραστηριότητα στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρθηκαν και τα εξής: Στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων ODEON προπονήθηκε σήμερα η ομάδα λόγω βροχής. Το τεχνικό επιτελείο εστίασε σε προπόνηση υποομαδικής τακτικής και στη συνέχεια οι παίχτες επιδόθηκαν σε οικογενειακό δίτερμα. Απόντες και σήμερα οι διεθνείς και ο Γαρουφαλιάς ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμά του. H αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 12:00». 

Όσο για τον Κριστιάν Τσάβεζ, από χτες ξεκίνησε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά από ένα σημείο και μετά έκανε ατομικό πρόγραμμα. Από Δευτέρα θα μπει σε φουλ ρυθμούς, οπότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του Αργεντινού μέσου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί είναι ένας παίκτης που στις καλές του μέρες μπορεί να σηκώσει στις πλάτες όλη την ομάδα. Ο ΠΑΣ θα γίνει σαν ομάδα περισσότερο ποιοτικός και θα έχει ενισχύσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, καθώς ο Τσάβεζ είναι διεμβολιστής, με καλό πόδι που βγάζει γεμάτες φαρμάκι κάθετες μπαλιές. 

Από το ματς με τον Ολυμπιακό ξεκινά για τον ΠΑΣ μια πεντάδα δύσκολων αλλά και κρίσιμων αγώνων που θα κρίνουν και την κατάληψη ή όχι της 5ης θέσης που είναι ο στόχος. Από τη στιγμή που με το τρίποντο που πήρε προχτές στα χαρτιά (επειδή δεν έγινε το ματς με τον ΟΦΗ)  η Γιαννιώτικη ομάδα διασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή που ήταν ο στρατηγικός στόχος της χρονιάς, τώρα με άνεση και χωρίς κανένα άγχος και πίεση θα διεκδικήσει την 5η θέση. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, θα ακολουθήσουν δύο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδια σε Περιστέρι και Τούμπα με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, προτελευταία αγωνιστική έρχεται ο Εργοτέλης στα Γιάννινα και η αυλαία θα πέσει στη Λεωφόρο με Παναθηναϊκό.

Φιλικό με Ατρόμητο ο Ολυμπιακός


Την ευκαιρία να διατηρήσουν τους παίκτες τους σε αγωνιστική εγρήγορση είχαν το πρωί της Παρασκευής (27/3) στου Ρέντη οι Βίτορ Περέιρα και Νίκος Νιόπλιας, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σε φιλικό παιχνίδι τον Ατρόμητο με 3-1. Αναμφίβολα, το σημαντικότερο νέο από αυτό το ματς ήταν η επιστροφή του Νταβίντ Φουστέρ στη δράση, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο χέρι και να σκοράρει μάλιστα στο 18'. Από εκεί και πέρα, ο Χάρα βρήκε με τη σειρά του δίχτυα στο 20' με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» χρίστηκε σκόρερ ο Διαμαντάκος στο 60ό λεπτό.