Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τι έδειξε και τι....δεν έδειξε ο "Άγιαξ" στα φιλικά

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα φιλικά του ΠΑΣ που ακόμα δεν τελείωσαν και συνεχίζονται..

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Μπορεί ο κόσμος του ΠΑΣ να μη είδε με τόσο καλό μάτι τις δύο τελευταίες ήττες από Παναιτωλικό και Κέρκυρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και να υπήρξαν διάφορα σχόλια και κριτικές, αλλά ο Γιάννης Πετράκης δεν φαίνεται να ανησυχεί και είναι ιδιαίτερα ήρεμος.
Στις δηλώσεις που έκανε άφησε να εννοηθεί ότι δεν φάνηκαν οι δυνατότητες της ομάδας λόγω της κούρασης των παικτών από τις συνεχόμενες διπλές προπονήσεις και ότι το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας είναι έτσι ώστε να φορτσάρει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ

Ο ΠΑΣ στα τρία τελευταία φιλικά παιχνίδια έχει πετύχει μόνο ένα γκολ, αυτό που σημείωσε ο Μπράνα Ίλιτς στη Βέροια και σφραγίστηκε η νίκη των κυανόλευκων. Στα άλλα δύο φιλικά που έγιναν στα Γιάννινα με Παναιτωλικό, Κέρκυρα, ο ΠΑΣ έχασε με 1-0. Η εικόνα των αγώνων, όσο μπορεί να είναι ευδιάκριτη αφού δεν ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι ακόμα 16 μέρες, δείχνει ότι ο ΠΑΣ δύσκολα βάζει γκολ αλλά και δύσκολα δέχεται. Αμυντικά δεν πήγε άσχημα, αλλά δεν τελειώνει καλά τις φάσεις και υπάρχει αυτή η δυστοκία στο σκοράρισμα. Είτε λόγω κάποιων άτυχων στιγμών, είτε γιατί δεν υπάρχει τώρα στο κέντρο ένας Ντε Βινσέντι που θα ανοίγει τις άμυνες κάνοντας τις κάθετες πάσες προς τον Ίλιτς ή σε κρυφούς κυνηγούς για να βγει πιο εύκολα το γκολ. Το ότι όμως ο ΠΑΣ έκανε κάποιες φάσεις στα δύο τελευταία ματς είναι καλό σημάδι για να λυθεί το πρόβλημα στην επίτευξη των γκολ.

Άξιο αναφοράς σημείο

Και ένα άλλο σημείο άξιο αναφοράς είναι ότι η Γιαννιώτικη ομάδα είχε καλύτερη εικόνα και εμφάνιση στο διάστημα που έπαιζαν οι αναπληρωματικοί και όχι οι βασικοί που προορίζονται για το πρωτάθλημα! Συνεπώς μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, δηλαδή κάποιοι παίκτες που ξεκίνησαν στα φιλικά σαν βασικοί να μείνουν στον πάγκο. Ο Πετράκης και οι συνεργάτες του αποτύπωσαν τα συν και τα πλην από το προχτεσινό παιχνίδι και τώρα τα βλέμματα είναι στο αυριανό πολύ δύσκολο τεστ κόντρα στον δυνατό φέτος Παναιτωλικό και σε ένα γήπεδο «κλουβί» που θα έχει κόσμο δεδομένου ότι τα «καναρίνια» θα παίξουν για πρώτη φορά στην έδρα τους.

Άλλα δύο φιλικά παιχνίδια


Στο ματς αυτό δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές, θα παίξουν στο μεγαλύτερο διάστημα ή σ’ όλο τον αγώνα οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον Πετράκη και οι υπόλοιποι θα παίξουν στο φιλικό με την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας που θα γίνει την Κυριακή στις 18:30 στο ΠΕΑΚΙ. Η προετοιμασία συνεχίστηκε χτες με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα. Εντάξει είναι ο Νίκος Κοροβέσης που λόγω ενοχλήσεων είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Αντράζ Στρούνα.