Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σκάουτερ διεθνών γραφείων βλέπουν τον Τάσο Κρητικό

Ο Τάσος Κρητικός παίρνει τη φανέλα από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και καθηγητή Ορθοπεδικής Χρήστο Παπαγεωργίου ενώ παρακολουθεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αλέκος Καρύτσας.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"



Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος, τα βλέμματα των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στραμμένα και πάλι στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
Όχι βέβαια για να δουν και πάλι την «επίσημη αγαπημένη» των ελλήνων φιλάθλων που ετοιμάζεται για το Μούντιαλ της Βραζιλίας, αλλά για να δουν την εξέλιξη που θα έχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου νέων ηλικίας κάτω των 19 ετών (elite round U-19) στον 7ο όμιλο που ξεκίνησε από προχτές στα γήπεδα της Πορτογαλίας, καθώς με την εθνική νέων της χώρας μας αγωνίζεται ο 19χρονος Τάσος Κρητικός.

Η εθνική ομάδα νέων έχασε 3-0 από την «οικοδέσποινα» Πορτογαλία. Ο προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης ξεκίνησε βασικό τον Κρητικό και τον αντικατέστησε στο 56’ με τον Ρούσσο. Σήμερα στο Φάρο και στο στάδιο Αλγκάρβε η εθνική ομάδα στις 6 το απόγευμα θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο και ασφαλώς εκεί θα είναι τα βλέμματα πρωτίστως του Πετράκη, αλλά και όλων των ανθρώπων της ομάδας.

Τέτοιες διοργανώσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι και μια διεθνής πασαρέλα όπου πολλοί σκάουτερ μεγάλων ομάδων αλλά και διεθνή γραφεία μάνατζερ μέσω ανθρώπων τους παρακολουθούν τα παιχνίδια για να ανακαλύψουν ταλαντούχους παίκτες. Και ο Τάσος Κρητικός είναι ένας παίκτης προικισμένος που μπορεί να ξεχωρίσει στα παιχνίδια αυτά και να αποτελέσει μεταγραφικό στόχος ξένων ομάδων και όχι μόνο ελληνικών (από καιρό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ).

Σε μια τέτοια περίπτωση τα οικονομικά δεδομένα για μια ενδεχόμενη μεταγραφή στο εξωτερικό για έναν παίκτη που παίζει εξίσου καλά στο κέντρο και στην επίθεση, όπως είναι ο 19χρονος διεθνής του ΠΑΣ, μπορεί να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και να αποτελέσουν δέλεαρ τόσο για τον παίκτη όσο και για την ομάδα. Κι αν υπάρξει κάποια πρόταση από το εξωτερικό συμφέρουσα, όπως πέρσι που πήγε με 500.000 ευρώ ο κεντρικός αμυντικός Μάριος Οικονόμου στην Κάλλιαρι, ο ΠΑΣ θα συναινέσει στην παραχώρησή του, γιατί με τα χρήματα που θα πάρει δεν θα αναγκαστεί να παραχωρήσει άλλους παίκτες, αλλά και θα αυξήσει το μεταγραφικό  μπάτζετ για την καλύτερη ενίσχυσή του.

Στον ΠΑΣ πιστεύουν πάρα πολύ στην αξία του Τάσου Κρητικού, ασχέτως αν δεν του έδειξαν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη φέτος οι προπονητές και από τις 15 συμμετοχές που έκανε στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, τρεις φορές ξεκίνησε βασικός και τις υπόλοιπες είχε ολιγόλεπτη παρουσία. Πιο καλό παιχνίδι έκανε στο ματς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη όπου μπήκε στο 51’ στη θέση του Αυγενικού, πετυχαίνοντας και ένα εντυπωσιακό γκολ στο 87’. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές απορούσαν και οι φίλαθλοι της ομάδας για τη μη χρησιμοποίηση του Λαρισαίου μέσου.


Στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και Άρη ο Γιάννης Πετράκης τον χρησιμοποίησε από την αρχή, δείχνοντας ότι τον πιστεύει σαν παίκτη και όλα δείχνουν ότι αν δεν πάρει μεταγραφή θα είναι από τις βασικές μονάδες στο νέο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ στάθηκε τυχερός, καθώς απέκτησε πέρσι το καλοκαίρι για τρία χρόνια τον Τάσο Κρητικό που είχε μείνει ελεύθερος από τη Λάρισα, λόγω πτώσης της Θεσσαλικής ομάδας στη Γ’ Εθνική, όπου δεν υπάρχουν επαγγελματικά συμβόλαια.