Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πολύ νωρίς "έφυγε" ο Τίτο Βιλανόβα

Θρήνος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Τίτο Βιλανόβα έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερε.


Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Καταλανός τεχνικός έδινε «μάχη» για να καταπολεμήσει την επάρατη νόσο και παρά το γεγονός πως πριν κάποιους μήνες υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάστασή του, τελικά ήρθε το μοιραίο.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν.

Ο Βιλανόβα είχε διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της καταλανικής ομάδας (2012), αναλαμβάνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην πιο επιτυχημένη στιγμή της ιστορίας τους, καθώς είχαν κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις τίτλους στην primera division και δύο Champions League (2009, 2011). 

Υπό τις οδηγίες του Βιλανόβα η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με 18 νίκες σε 19 αγώνες, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, για δεύτερη φορά.
Ο Ισπανός τεχνικός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφήνοντας το «τιμόνι» στον βοηθό του, Ζόρντι Ρόουρα, αλλά στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσε την παραίτησή του για να επικεντρωθεί στην επανάκαμψή του από την ασθένεια.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον κόσμο του ποδοσφαίρου ήρθε από τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να δηλώνει: «Ο θάνατος του Τίτο Βιλανόβα αποτελεί μία ημέρα παγκόσμιας θλίψης για το ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα και περισσότερο για την οικογένειά του και τους φίλους του. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί. Εκ μέρους της Τσέλσι θέλω να στείλω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόρντι Μπερτομπέου, είπε: «Ο Τίτο είχε μια ανθρώπινη και αιώνια σχέση με τη Μπαρτσελόνα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες. Αναπαύσου εν ειρήνη». 


Με την σειρά του ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ανέφερε: «O θάνατος του Τίτο Βιλανόβα μας στεναχωρεί πολύ όλους. Το μυαλό μας είναι εκεί αυτήν την ώρα. Στον άνθρωπο αυτόν που χάθηκε και στην οικογένειά του».

'Όσον αφορά τις ομάδες οι Τσέλσι, Άστον Βίλα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν στείλει συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ: tovima.gr