Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Κυπελλούχος ο Ατρόμητος στα Γιάννινα













24-4-1955: Την Κυριακή του Θωμά το μεγάλο ντέρμπι των Ιωαννίνων για το «κύπελλο Πάσχα 1955» ο Ατρόμητος κέρδισε 2-1 τον Αβέρωφ και κατέκτησε το κύπελλο. Πρώτος άνοιξε το σκορ ο «Αβέρωφ» με τον Κλήμη. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε 1-1 με τον Τσακελίδη «μετά από ιλιγγιώδη κάθοδο των Ζώη, Σαράντη, Λαγού» όπως σημείωνε ο «Η.Α».
Στο 43’ ο Ζώης σημείωσε γκολ για τον Ατρόμητο, ο Αβέρωφ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια το παιχνίδι συνεχίστηκε αφού ο Ατρόμητος παραιτήθηκε από το γκολ που σημείωσε, αλλά προς το τέλος ο Αλέξης Ζώης με ένα πάλι καταπληκτικό γκολ έγραψε το 2-1. Ο Αβέρωφ στην εκπνοή του αγώνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν σουτ του Παπαδημητρίου απέκρουσε πριν περάσει τη γραμμή ο Παπακοσμάς. 
-Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός κέρδισε 4-2 τον Άρη Πειραιώς με γκολ που πέτυχαν Παπαδόπουλος,Ρόκος, Δότσικας, Μπάθας.
24-4-1960: Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ο Ατρόμητος Ιωαννίνων συνετρίβη με σκορ 8-2 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή. Τα γκολ για την Πατρινή ομάδα σημείωσαν οι Αντωνάτος (2), Ζιέμης (2), Ζαφείρης (2), Βεργίνης, Γκολφινόπουλος. Τα γκολ του Ατρόμητου Ζώης, Καραμανωλάκης.
24-4-1963: Για το κύπελλο Ελλάδος στην Άρτα η Αναγέννηση έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Παναιγιάλειο, που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική με Αγανιάν, Σοφιανό, Σανιόγλου, Δεμίρη και άλλους ενώ λίγοι αργότερα εκεί συνέχισαν και άλλο γνωστοί παίκτες όπως Αλέφαντος, Ξανθάκης, Θανάσης Λουκανίδης, Μπιστικέας και Σκαφίδας από την Καλαμάτα. Το ματς ήταν μονόλογος για την γηπεδούχο ομάδα και ο τερματοφύλακας του Αιγίου Βόμβας ήταν ο ήρωας του αγώνα. Η Αναγέννηση από το 16’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τζαχρήστα και τότε δεν επιτρεπόταν αλλαγές! Παράπονα και για τις δύο ομάδες άφησε ο διαιτητής Φραγκουδάκης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» 24-4-2014

Ο Ατρόμητος Ιωαννίνων το 1952. Όρθιοι από αριστερά: Ιωάννης Φλώρος (σύμβουλος), Γεώργιος Γεωργιάδης (πρόεδρος), Λέντζος, Παπακοσμάς, Παπαντωνίου, Νίκος Τάτσης (σύμβουλος), Γκαρανάτσης, Παπαηλίας, Ζώης (Λέτσιος), Μπίζιος, Κώστας Σεπετάς (σύμβουλος). Καθιστοί: Παρόλας, Παπλιάκος, Καραμανωλάκης (ΦΩΤΟ από το αρχείο του Κώστα Κόκκα).