Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γ. Χριστοβασίλης: Προσπαθούμε συνεχώς για έναν καλύτερο ΠΑΣ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης (αριστερά) με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο Καρπενήσι βρέθηκε αρκετές φορές ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, για να δει από κοντά την εξέλιξη της προετοιμασίας και να έχει μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της ομάδας.
Η παρουσία του στο προηγούμενο φιλικό με τη Λαμία στην όμορφη πόλη της Ευρυτανίας, μας έδωσε την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτηση, γύρω από τα τρέχοντα θέματα του ΠΑΣ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον ρωτήσαμε, ότι θα τον ρωτούσε και ένας φίλος της ομάδας, αν τον έβρισκε μπροστά του. Για τις μεταγραφές, την προετοιμασία, τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και που μπορεί να πάει ο πήχης των φιλοδοξιών τη νέα σεζόν. Επεκτείναμε λίγο την συζήτηση με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, για κάποια θέματα που είναι σημεία αναφοράς, όπως η 10χρονη παρουσία του στα διοικητικά της ομάδας, η συνεργασία με τον Πετράκη που πάει για την 5η σεζόν και πως κατάφερε ο ίδιος σε δύσκολα χρόνια, να γίνει, κατά κοινή εκτίμηση στα Γιάννινα, από τους πιο πετυχημένους προέδρους της ομάδας. Ακόμη και αυτοί, που του κάνουν κριτική, συμφωνούν για το πετυχημένο έργο του, ανεξάρτητα αν αυτοί βλέπουν κάποια πράγματα από άλλη σκοπιά.

Κύριε πρόεδρε, θα έχει ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος και τις δικές σας εκτιμήσεις, για το πώς πάνε μέχρι τώρα τα πράγματα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Η νέα σεζόν, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία, ξεκίνησε καλά. Υλοποιήσαμε κατά 90% τον μεταγραφικό σχεδιασμό πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο τα προηγούμενα χρόνια. Έχοντας ο προπονητές όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, θα δουλέψει καλύτερα, για να είναι έτοιμη η ομάδα όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Αλήθεια, πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

«Στις 30 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση και θα δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κάτι άλλο νεώτερο δεν υπάρχει».

Γιατί τόσο νωρίς φέτος στον ΠΑΣ, οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές; Μόνο για τους λόγους που είπατε πριν, ή υπάρχει και κάτι άλλο;

«Έφυγαν κάποιοι παίκτες από την ομάδα, κάθε χρόνο ανανεώνεται το ρόστερ και έπρεπε και εμείς να κινηθούμε γρήγορα, για να καλύψουμε τα κενά. Και επειδή δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το νέο πρωτάθλημα και πόσες ομάδες θα πέσουν, εμείς προετοιμαστήκαμε για να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν και μέχρι που μπορεί να υψωθεί ο πήχης;

«Πάντα εμείς θέλουμε κάθε χρόνο να διασφαλίζουμε νωρίς την παραμονή στην κατηγορία, για να παίζει η ομάδα απελευθερωμένα, χωρίς πίεση και άγχος, για να μπορεί να διεκδικεί ότι άλλο καλύτερο μπορεί να πετύχει. Αυτό θα προσπαθήσουμε και φέτος».

Και ο κόσμος του ΠΑΣ κύριε πρόεδρε έχει τις ανησυχίες του και τις απαιτήσεις του, θέλοντας συνεχώς και πιο ψηλά την ομάδα. Εσείς τι έχετε να πείτε στον κόσμο;

«Εμείς ως διοίκηση πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και σε δύσκολες εποχές. Φέτος κάναμε νωρίς τις μεταγραφές, τις ανανεώσεις και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν στη συνέχεια για να έχει η ομάδα καλύτερη πορεία. Περιμένουμε και από τον κόσμο να στηρίξει φέτος περισσότερο την ομάδα, γιατί έχουμε και πολλούς νέους παίκτες, που θέλουν βοήθεια από τον κόσμο. Μας στενοχωρεί λίγο το γεγονός ότι δεν πήγαν όπως θα θέλαμε μέχρι τώρα, οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς έχουμε τιμές φθηνότερες από πέρυσι. Πιστεύω ότι και στο κομμάτι αυτό, θα πάμε καλύτερη στη συνέχεια».

Θα γίνουν άλλες μεταγραφές;

«Είπα και προηγουμένως ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Αλλά μέχρι να τελειώσει η προετοιμασία, αν προκύψει κάτι άλλο, θα το αντιμετωπίσουμε».

Με το θέμα Κόντε τι γίνεται, θα μείνει ή θα φύγει από τον ΠΑΣ;

«Εμείς για να είμαστε διασφαλισμένοι, θα πάρουμε και άλλον σέντερ φορ. Εμείς δεν πουλάμε τον Κόντε, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει».

Εσείς είστε ο μακροβιότερος πρόεδρος και ο κ. Πετράκης ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΣ. Πως προέκυψε αυτή η χημεία;

«Ταιριάζουμε σε πολλά με τον κύριο Πετράκη. Είναι και αυτός άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπως και εγώ και έτσι υπάρχει καλή συνεργασία. Όταν μια συνεργασία, είτε ποδοσφαιρική, είτε επαγγελματική στηρίζεται σε μια βάση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, πάντα θα είναι πετυχημένη».

Έχει μάθει ο καθένας σας τα «κουμπιά» του άλλου, να το πούμε έτσι απλά.

«Πείτε το και έτσι. Η ουσία είναι όλοι σε μια ομάδα, ανεξαρτήτως θέσεως και πόστου, να δουλεύουν όλοι για έναν κοινό σκοπό, που είναι η καλή πορεία αυτής».

Κύριε Χριστοβασίλη, συμπληρώσατε 10 χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣ, μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, με αυτά που ζήσατε σ’ αυτή τη δεκαετία, θα κάνατε ασχολούσασταν πάλι με τον ΠΑΣ;

«Οπωσδήποτε, αν ήμασταν και πάλι στο 2008, εγώ θα αναλάμβανα την ομάδα. Ο ΠΑΣ έχει βαρύ φορτίο, αλλά αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Απλά, θα απέφευγα αρκετά λάθη που έκανα στην αρχή της θητείας μου. Αλλά και τώρα είμαστε σε καλό δρόμο και σε ένα με δύο χρόνια, τα πράγματα στην ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερα».

Πως καταφέρατε σε δύσκολες εποχές για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, να κρατήσετε όρθιο τον ΠΑΣ και να τον οδηγήσετε ακόμη και στην Ευρώπη;

«Ο κάθε άνθρωπος στις δύσκολες εποχές πρέπει να δίνει τις δικές του μάχες. Χρειάζεται προσπάθεια. Εμείς είχαμε και έχουμε τη δύναμη να παλεύουμε και να προσπαθούμε. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν. Έτσι είναι και η ζωή. Να είμαστε καλά και θα προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο της ομάδας».