Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τι σχέση έχει ο Φορτούνης με ΠΑΣ, Φιλιππιάδα και Κρανούλα;

Ο Κώστας Φορτούνης με τον ποδοσφαιρικό του μέντορα Γιώργο Βαζάκα, που πρώτος τον πίστεψε και τον καθιέρωσε στον Α. Ο. Τρίκαλα, αφού τον είχε απορρίψει ο ΠΑΣ!

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τι σχέση έχει ο μεγάλος άσσος του Ολυμπιακού με τα Γιάννινα, τη Φιλιππιάδα και τη Δόξα Κρανούλας; Σας δίνουμε την απάντηση. Όπως αναλυτικά αναφέραμε σε ρεπορτάζ της Τρίτης, στον ΠΑΣ δοκιμάστηκε το καλοκαίρι του 2009 όταν ακόμα 16,5 ετών και παρότι ο Παράσχος είπε να τον κρατήσουν για την ομάδα νέων Κ-17 τελικά δεν τον κράτησαν και πήγε στα Τρίκαλα.
Με τον Α. Ο. Τρικάλων έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις 23-9-2009 στο ματς που έδωσαν οι «σακαφλιάδες» στη Φιλιππιάδα με τον τοπικό Εθνικό και έληξε 1-1. Εκεί ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας πέρασε τον Φορτούνη στο ματς στο 77’ στη θέση του Ένοκ. Έτσι ο νεαρός άσσος πήρε το βάπτισμα του πυρός ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και στο αμέσως επόμενο ματς των Τρικάλων με τη Δόξα Κρανούλας ο Γρεβενιώτης τεχνικός τον ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα, για να κάνει στη συνέχεια τη γνωστή πορεία.

Θα πείτε τώρα, που τον βρήκε στην Καλαμπάκα ο ΠΑΣ και τον έφερε στα Γιάννινα για δοκιμή; Τη σαιζόν 2008-2009 ο ΠΑΣ στη Β’ Εθνική όταν επέστρεφε από πόλεις της Μακεδονίας και Θεσσαλίας δειπνούσε σε ταβέρνα της Καλαμπάκας και από εκεί βρέθηκε οι σύνδεσμος με την οικογένεια του Κώστα Φορτούνη. Με συνέπεια να τον δοκιμάσουν το 2009, χωρίς όμως οι κυανόλευκοι να τον κάνουν δικό τους.Σ’ εμάς τους παλιότερους θυμίζει λίγο περίπτωση Ντανιέλ Μπατίστα. Που ο παλιός ανταποκριτής του «ΦΩΤΟΣ» Βαγγέλης Σακελλαρίδης μέσω του μάνατζερ τον έφερε στα Γιάννινα για να παίξει στον ΠΑΣ όταν ο Ντανιέλ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά δεν τον κράτησαν!