Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Παρά τις ελλείψεις δεν το βάζει κάτω ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ των πολλών προβλημάτων αύριο Κυριακή στις 19.30 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική. Χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα ο τερματοφύλακας Σούλης και ο Μορέιρα που έχουν τελικά ίωση της εποχής, αφού ήταν αρνητικά τα τεστ covid-19 που έκαναν. Έτσι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Οριστικά εκτός μάχης είναι οι Περέα, Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι και Σνάιντερ. Δηλαδή έξι βασικά στελέχη. Όμως στον ΠΑΣ δεν χάνουν το θάρρος και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στην αυριανή αναμέτρηση. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανίκητος. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ηρακλής Μεταξάς υπογράμμισε: “ Δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό, ασχολούμαι μόνο με τη δική μου ομάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάντα μια δυνατή ενδεκάδα που πρέπει με τις απουσίες που έχουμε να δουλέψουμε πολύ καλά τακτικά για να καλύψουμε το ενδεχόμενο, αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος ατομικά, να είμαστε εμείς καλύτεροι ομαδικά”. Όταν ρωτήθηκε για τα άσχημα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια και αν αυτό είναι ντεζαβαντάζ για τους ερυθρόλευκους, ανέφερε: “Το ξαναλέω, δεν υπάρχει τέτοιο ντεζαβαντάζ. Πάντα ένα παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή. Δεν χάνεις ένα ματς για να βγάλεις αντίδραση στο επόμενο. Εγώ δεν θέλω να χάσω κανένα παιχνίδι. Δεν μπαίνω σε τέτοιο σκεπτικό. Ο Ολυμπιακός παραμένει Ολυμπιακός και με τα προβλήματα που έχουμε εμείς μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα. Από την άλλη όμως βλέπω ότι η Σαν Πάουλι στη Γερμανία νίκησε την Ντόρτμουντ, το Ανόβερο νίκησε την Γκλάντμπαχ και στην Αγγλία η Τότεναμ έχανε 2-1 και έβαλε δύο γκολ στο 95’ και το 96’ και ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Στην μπάλα όλα γίνονται και πάμε να τα κάνουμε όλα αυτά”.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, γκολκίπερ θα είναι Σούλης, δεξιός αμυντικός ο Σάλιακας, αριστερός ο Ρίζος ή Οικονομόπουλος, στόπερ οι Κάργας, Εραμούσπε, στο κέντρο Καραχάλιος, Λώλης, Λιάσος, Στάνκο και στην επίθεση Μορέιρα, Μπρένερ. Στην αποστολή είναι και οι Παντελάκης, Αθανασίου, Ποζνάνσκι, Αλέξης και Παναγιώτης Τριάδης, Μίνα, Καραγιάννης, Σιόντης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΕΡΡΑΚΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Περράκης του συνδέσμου Αθηνών,με βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας), Ηλία Παπαδόπουλο (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) και βοηθός AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σταύρος Φλώτσιος (Βοιωτίας). Ο Περράκης είχε διευθύνει τη σεζόν 2019-20 στη Β’ Εθνική τον αγώνα Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ 0-0.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΊΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 26η των δύο ομάδων, στο νυν αλλά και στο παλιό Καραϊσκάκη, όπως στο ΟΑΚΑ και στη Ριζούπολη που χρησιμοποιούσε ως έδρας ο Ολυμπιακός. Εξαιρουμένου ενός αγώνος της σεζόν 1974-75 που έγινε στην Πάτρα, λόγω τιμωρίας των ερυθρόλευκων με αποκλεισμό έδρας. Στις προηγούμενες 25 αναμετρήσεις, καταγράφονται 22 νίκες του Ολυμπιακού και 4 ισοπαλίες. Τα Γιάννινα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ποτέ στον Πειραιά για το πρωτάθλημα. Το προηγούμενο παιχνίδι που έγινε στην έδρα του Ολυμπιακού, ήταν στις 17/1/2021 και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των ερυθρόλευκων με γκολ στο 93’ του Χασάν. Στο ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα που έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2021 κέρδισε ο Ολυμπιακός με σκορ 2-1. τα γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσαν Ακιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί και το γκολ του ΠΑΣ με πέναλτι ο Εραμούσπε.