Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ισοπαλία 1-1 με γκολ από τα αποδυτήρια

Σε ένα μέτριο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος μοιράστηκαν τους βαθμούς καθώς η αναμέτρηση έληξε με σκορ 1-1. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο γκολ μπήκαν με το καλησπέρα στο πρώτο τρίλεπτο. Στο πρώτο λεπτό πήρε προβάδισμα ο Ατρόμητος με γκολ του Κουλούρη και στο τρίτο λεπτό, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Περέα μετά από σέντρα του Σάλιακα. Το σκορ παρέμεινε ίδιο και δεν άλλαξε στα υπόλοιπα 89 λεπτά με τη δίλεπτη καθυστέρηση, καίτοι υπήρξαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως ο γκολκίπερ του Ατρόμητου Γιαννιώτης έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις και είναι ίσως το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Σε δύο με τρεις περιπτώσεις επικίνδυνος φάνηκε και η φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά από αστοχία και από καλές επεμβάσεις του Σούλη δεν καρποφόρησαν. Αν βάλουμε τα στοιχεία του αγώνα στο ζύγι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι βάσει των ευκαιριών, αν έπρεπε κάποια ομάδα να κερδίσει, αυτή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτά έτσι για τις εντυπώσεις. Η ουσία είναι ότι το ταμπλό του γηπέδου έγραψε 1-1 και οι δύο μονομάχοι παίρνουν από έναν βαθμό. Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο Ατρόμητος είχε περισσότερο κατοχή μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ ήταν πιο επικίνδυνος βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε.

Ο ΠΑΣ ήθελε ασφαλώς τη νίκη για να ισχυροποιηθεί περισσότερο στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όμως πέρασε από πολλές περιπέτειες τον τελευταίο καιρό, με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και κρουσμάτων κορονοϊού, σε σημείο που ο Μεταξάς να αλλάζει θέσεις στους παίκτες για να καλύψει τα κενά. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Είναι μια περίεργη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου και κανείς δεν ξέρει πως να προγραμματίσει ένα παιχνίδι και τι θα του βγει στην πορεία. Ο Μεταξάς στην αναμέτρηση αυτή δεν είχε τους Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Παντελάκη, Σιόντη. Παρότι δεν κέρδισε, έμεινε στην 4η θέση παρέα με τον Παναθηναϊκό που και αυτός έφερε ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Από ένα κάβο με προβλήματα πέρασε και ο Ατρόμητος τον τελευταίο καιρό, με πολλά κρούσματα κορονοϊού, αλλαγή προπονητή (Κόλμαν αντί Παράσχου), αναβολές αγώνων. Είχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από τις 4 Δεκεμβρίου 2021. Επιπλέον έχει να διαχειριστεί και την πίεση που είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνεπώς η ισοπαλία στα Γιάννινα, στο ντεμπούτο του νέου προπονητή, ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Περιστερίου, με την προσμονή να αποτελέσει την αρχή μιας καλύτερης πορείας στη συνέχεια για να αποφύγει τις περιπέτειες.
Ο Μπρένερ έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όντας ο πιο κινητικός και επικίνδυνος παίκτης τους. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Σάλιακας ενώ διακρίθηκε και ο Καραχάλιος με τον Περέα. Στον αντίποδα, αναμφίβολα, ο Γιαννιώτης ήταν ο πολυτιμότερος του Ατρόμητου ενώ καλά τα πήγε και ο Καστεγιάνο που ανταποκρίθηκε 100% στα αμυντικά του καθήκοντα. Επίσης θετικός, όσο αγωνίστηκε, ήταν και ο Μπεντινέλι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

1’: Ανοίγει το σκορ από τα... αποδυτήρια στους «Ζωσιμάδες». Ο Κουλούρης ευνοείται από μία κόντρα πάνω στον Σνάιντερ, γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ τη στέλνει στα δίχτυα για το 0-1.

3': Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Άμεση απάντηση από τους γηπεδούχους! Σέντρα του Σάλιακα από τα δεξιά, o Περέα κάνει την κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο δοκάρι και ισοφαρίζει σε 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

17’: Ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Γύρισμα του Μπρένερ από τα δεξιά, ο Περέα πλασάρει στη κίνηση από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα περνά παράλληλα με την εστία και καταλήγει άουτ.

40': Σέντρα Σάλιακα από τα δεξιά, ο Σνάιντερ πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά αστοχεί.

42’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Σπιριντόνοβιτς, ο Στρούγγης επωφελείται από την κόντρα στο τείχος και βγαίνει τετ α τετ με τον Σούλη ο οποίος αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ του.

48’: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Μπρένερ κάνει ωραία κίνηση και σουτάρει με δύναμη από τα αριστερά της περιοχής αλλά ο Γιαννιώτης βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

59': Μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ κάνει ο Γιαννιώτης, σε μακρινό σουτ του Σάλιακα από τα δεξιά. «Φλερτάρει» με το 2-1 ο ΠΑΣ Γιάννινα.

72': Εκτελεί απευθείας το φάουλ ο Σάλιακας , όμως ο Γιαννιώτης πέφτει στη δεξιά του γωνία και λέει ξανά «όχι». Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, εδώ...

74': Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και νέα επέμβαση από τον Γιαννιώτη! Ο Λώλης κλέβει, βγαίνει απέναντι από τον γκολκίπερ του Ατρομήτου που τον νικά κατά κράτος.

75': Τι βγάζει πάλι ο Γιαννιώτης! Σουτ - βολίδα από τον Καραχάλιο εκτός περιοχής και δεξιά, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου πραγματοποιεί ακόμα μια απίθανη επέμβαση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Ψαρρή (Ζακύνθου). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR ο Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Τζήλος (Λάρισας). Κίτρινες: 64’ Κάργας - 47’ Γκαλβάο, 61’ Σάλομον. Ο Μανούχος τα πήγε καλά, δεν μπορεί να γίνει καν κουβέντα για διαιτησία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ, Μπρένερ, Περέα, Μορέιρα (63’ Λώλης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (66’ Χαρίσης), Σπιριντόνοβιτς (66’ Μουνίθ), Μπεντινέλι (88’ Νταβιώτης), Κουλούρης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0
Λαμία – Ιωνικός 2-1
Απόλλων Σμύρνης – Άρης 0-0
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-0
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(18η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 43
ΠΑΟΚ 34
ΑΕΚ 33
Παναθηναϊκός 27
ΠΑΣ Γιάννινα 27
ΟΦΗ 26
---------------------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 23
Άρης 22
Παναιτωλικός 18
Βόλος 18
Λαμία 14
Ιωνικός 14
Ατρόμητος 10
Απόλλων Σμύρνης 9

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: O Απόλλων έχει τρεις αγώνες λιγότερους. Οι Βόλος, Ατρόμητος έχουν δύο αγώνες λιγότερους και από έναν αγώνα λιγότερο οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Λαμία.
-Ο Άρης λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα.
-Ομάδες στις θέσεις 1-6 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ από τους οποίους θα προκύψει ο πρωταθλητής.
-Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ. Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.
-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν 2022-23. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 ΟΦΗ - Παναιτωλικός (NOVAsports)
19.30 Ιωνικός – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Άρης – Λαμία (NOVAsports)
17.15 Ατρόμητος – ΑΕΚ (NOVAsports)
17.15 Βόλος – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport)
19.30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (NOVAsports)