Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια η προετοιμασία αντί για Πολωνία

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα


Δεν θα πάει τελικά στην Πολωνία για προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα, ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Κυριακής 11 Ιουλίου. Αυτό αποφασίστηκε μετά την προπόνηση της Παρασκευής, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά.

Τα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν στο Κίελτσε της Πολωνίας σε ομάδες που προετοιμάζονται εκεί, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας, οδήγησαν τους υπεύθυνους της ομάδας στην ακύρωση του ταξιδιού. Δύο κρούσματα είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα με το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι παίκτες δεν ήθελαν ταξίδι στο εξωτερικό, υπό τον φόβο της πανδημίας. Μάλιστα, όταν τους ανακοινώθηκε η ματαίωση του ταξιδιού στο Κίελτσε έδειξαν ανακουφισμένοι. Ο Ηρακλής Μεταξάς και οι συνεργάτες του θα τροποποιήσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας, αφού ακόμη δεν έκλεισε το αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα και οι ημερομηνίες που θα πάει εκεί. Επικρατέστερος προορισμός θα είναι τα Τρία Πέντε Πηγάδια του Βερμίου, πάνω από τη Νάουσα, εκεί που είχε προετοιμαστεί η ομάδα με τον Γιάννη Χριστόπουλο το 2012. Εκεί έκανε προετοιμασία πριν από λίγες ημέρες και ο Άρης Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΣ θα διαμείνει στο ξενοδοχείο Naousa Natura Mountain Sports Hotel. Βρίσκεται στην περιοχή της Κατσούφλιανης, σε υψόμετρο 1300 περίπου μέτρων και 5 χιλιόμετρα πιο πάνω είναι το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο στα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Η ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις στα Γιάννινα, μέχρι να οριστικοποιηθεί το κέντρο και οι ημερομηνίες για να μεταβεί η αποστολή του «Άγιαξ της Ηπείρου». Εναλλακτική λύση είναι και η περιοχή του Πηλίου, εκεί που ήταν η ΑΕΚ πριν από λίγο καιρό.

Η ακύρωση του ταξιδιού στην Πολωνία ίσως να έχει οικονομικές συνέπειες για τον ΠΑΣ, κυρίως για το ξενοδοχείο Μπινκόφσκι που είχε κλειστεί.