Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Θα συνεχίσουν Εραμούσπε και Μπρένερ

Ανανεώνουν τα συμβόλαια Εραμούσπε (φωτο) και Μπρένερ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το πέσιμο της αγωνιστικής αυλαίας και το τέλος της συνεργασίας με τον Αργύρη Γιαννίκη, ξεκίνησε σε δύο μέτωπα ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Πρώτα να βρεθεί ο νέος τεχνικός και στη συνέχεια να γίνει αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού, με μεταγραφές αλλά και αποχώρηση παικτών. Όπως τονίσαμε και χθες, ψάχνουν στο εξωτερικό για τον αντικαταστάτη του Γιαννίκη. Αν είναι δυνατόν να έχει και το ίδιο προφίλ, να είναι νέος, σπουδαγμένος στο ποδόσφαιρο, με όνειρα και φιλοδοξίες για διάκριση, ώστε να συνεχίσει το έργο του αποχωρούντα προπονητή. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έχει άκρες στο εξωτερικό, δηλαδή τους κατάλληλους ανθρώπους, για να του βρουν έναν..…νέο Γιαννίκη. Ο ΠΑΣ απέκτησε και τη φήμη της ομάδας που δίνει ελεύθερο πεδίο σε νέους προπονητές να δείξουν την αξία τους, χωρίς πίεση, αλλά με απόλυτη εμπιστοσύνη, δίνοντας στον εκάστοτε κόουτς τα κλειδιά των αποδυτηρίων στο χέρι. Ως προς το άλλο σκέλος του μεταγραφικού σχεδιασμού, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι ενδεδειγμένες κινήσεις. Πρώτα θα ξεκθαρίσει το τοπίο με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν. Μέχρι στιγμής ανανέωσε ο Λοντίγκιν το συμβόλαιό του και το επεξέτεινε ο Πήλιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με την ανανέωση των συμβολαίων και την παραμονή στην ομάδα των Αργεντινών Ροντρίγκο Εραμούσπε και Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Οι δύο ποδοσφαιριστές συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στα Γιάννινα και αναμένεται η επισημοποίηση της συμφωνίας. Ο Μπρένερ ως δανεικός για έναν ακόμη χρόνο από την Ατλέτικο Τουκαμάν. Αντίθετα, αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν οι Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Κριζμάν, που λήγουν τα συμβόλαια τους, ενώ μάλλον θα φύγει για την πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους και ο Κάστρο. Με τον Καρτάλη, το θέμα είναι ανοιχτό και υπάρχουν συζητήσεις για να ανανεώσει και αυτός το συμβόλαιό του, καθώς έκανε εξαιρετική χρονιά. Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που θα έρθουν στην ομάδα, θα είναι για όλες τις γραμμές. Θα γίνει προσπάθεια να εμπλουτιστεί περισσότερο το δυναμικό για να υπάρχουν σε κάθε θέση αξιόπιστες επιλογές και εναλλακτικές λύσεις.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ

Ετοιμος για την πρώτη του προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, o «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ζήση Καραχάλιο. Πρόκειται για τον 25άχρονο αμυντικό μέσο του Λεβαδειακού και διεθνή με την Εθνική Ελπίδων. Ο Καραχάλιος είναι από το 2016 στη Βοιωτία και το 2019 υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Με τη φανέλα του Λεβαδειακού στα πέντε χρόνια παρουσίας του, έχει 90 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ φέτος ήταν βασικός και αναντικατάστατος, στα περισσότερα παιχνίδια των «πρασίνων» στη Super League 2. Ο Καρδιτσιώτης μέσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Κ20 του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες έμεινε έναν χρόνο για να παραχωρηθεί στη συνέχεια δανεικός στους Καρδιτσιώτες.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΜΛΙΔΗΣ

Σε μια νέα εποχή με καθιερωμένες πέντε αλλαγές στους αγώνες, έγινε ακόμα πιο δύσκολο να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να κάνει το απόλυτο σε συμμετοχές. Όπως και πέρσι θα χωρίσουμε τους ποδοσφαιριστές σε δύο κατηγορίες, όσο αφορά τις συμμετοχές τους. Και αυτό γιατί οι ομάδες που έπαιξαν στα Playoffs είχαν 36 αγώνες ενώ αυτές των Playouts 33. Έτσι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχασαν αγώνα της ομάδας τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, είναι ο Γιώργος Παμλίδης του ΠΑΣ Γιάννινα, αν και ξεκίνησε 28 παιχνίδια και σε πέντε μπήκε αλλαγή, και ο Λουίς Ντομίνγκες του Απόλλωνα. Στα Playoffs δεν υπήρξε παίκτης να κάνει 36 παιχνίδια, ενώ οι τέσσερις που έκαναν από 35 συμμετοχές είναι όλοι επιθετικογενείς.