Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Γενναίος ο ΠΑΣ έχασε στο 93' από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στο 93' κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Χασάν

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα γιορτή του Πολιούχου των Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Γεώργιου (να έχουμε όλοι τη βοήθειά του), ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να κάνει το μπαμ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πάρει πολύτιμο βαθμό.

Το γκολ της νίκης 1-0 για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 93’ με κεφαλιά του Χασάν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιεστικός, με χαμένο πέναλτι (εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και απέκρουσε ο Χουτεσιώτης), δοκάρι με τον Ελ Αραμπί και ορισμένες καλές ευκαιρίες, αλλά και ο ΠΑΣ στάθηκε περίφημα στο γήπεδο, με εξαιρετική τακτική και το τελικό αποτέλεσμα τον αφήνει με πολλά παράπονα. Ο ΠΑΣ έδειξε και σε αυτό το δύσκολο ματς ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα από τον Γιαννίκη, που μετά την κάμψη του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, πήρε πάλι ανοδική τροχιά. Ειδικά στο β’ μέρος έπαιξε αμυντικά, όχι με αντιποδόσφαιρο, αλλά με πλάνο, με τακτική με καλή συνεργασία. Το ότι μπήκε ένα γκολ στο 93’ από μια στημένη μπάλα, δεν αναιρεί την καλή εικόνα της ομάδας, η οποία πέρα από το αμυντικό κομμάτι, δημιούργησε επιθέσεις και είχε τρεις καλές φάσεις για γκολ με τους Παμλίδη (45’), Σιόντη (76’) και Ελευθεριάδη (83’). 

Ο ΠΑΣ έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο. Το πέναλτι που δόθηκε στο 18’ σηκώνει μεγάλη κουβέντα καθώς ο Χουτεσιώτης βγήκε και απέκρουσε τη μπάλα χωρίς να κάνει ανατροπή. Τουναντίον τραυματίστηκε καθώς έπεσε πάνω του ο Ελ Αραμπί. Χαρίστηκε κίτρινες κάρτες σε τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις που άγγιζαν και τα όρια της κόκκινης σε επικίνδυνο τάκλιν του Σεμέδο στον Λεό, σε χτύπημα του Σισέ στο πρόσωπο του Νάουμετς και αγκωνιά εσκεμμένη του Ελ Αραμπί στο στήθος του Κάργα που του έκοψε την αναπνοή. Πέρα απ’ αυτά ο Διαμαντόπουλος έδωσε και μερικά σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού χωρίς να είναι παραβάσεις. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε το ματς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και την αγάπη των χιλιάδων φίλων και οπαδών του. Αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από το Καραϊσκάκη και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Κορυφαίοι και ηρωϊκοί οι Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν. Πολύ καλοί οι τερματοφύλακες Χουτεσιώτης, Αθανασίου και οι Σιόντης, Λιάσος, Παμλίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Πολύ διαβασμένο είχε το ματς ο Γιαννίκης που παρέταξε την ομάδα με έξυπνη τακτική τόσο σε φάση άμυνας όσο και αντεπιθέσεων. Όταν βάζεις στα σχοινιά τον Ολυμπιακό, υπό τις συνθήκες που αναφέραμε παραπάνω, μόνο περήφανος μπορεί να αισθάνεσαι. Καμιά φορά λες.... ας πήγε χαμένος ο βαθμός αρκεί που έκανα καλό παιχνίδι και ικανοποίησα τον κόσμο μου.

ΤΟ ΓΚΟΛ

93’: Σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Φορτούνη, ο Χασάν με κεφαλιά έκανε το 1-0 λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

18’: Σε γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ βγήκε ο Χουτεσιώτης και απέκρουσε προ του Ελ Αραμπί που έπεσε πάνω του. Ο διαιτητής θεώρησε ανατροπή, χωρίς να είναι καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και απέκρουσε ο Χουτεσιώτης.

ΔΟΚΑΡΙ

17': Δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Ο Βαλμπουενά εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί κάνει την προβολή, τσιμπά την μπάλα, στην αριστερή δοκό σταματά.

ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

53’: Ο Μασούρας ακάλυπτος στα καρέ του ΠΑΣ έκανε το πλασέ, απέκρουσε θαυμάσια ο Αθανασίου, ακολούθησε νέο σουτ του Ελ Αραμπί στα δίχτυα του ΠΑΣ, αλλά όπως υπέδειξε ο βοηθός και επαληθεύτηκε στο VAR o σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε ορθώς.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6': Ο Μπρένερ κινείται έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, δοκιμάζει το πόδι του από τα δεξιά του ημικύκλιου και λίγο έξω, πάνω από την εστία του Σα.

13': Πλασέ Μασούρα από θέση μέσα αριστερά, ο Σάλιακας σωτήρια διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

14': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά, δυνατή κεφαλιά του Σισέ, ο Χουτεσιώτης σωτήρια διώχνει.

21': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό από τα δεξιά με τον Βαλμπουενά, η μπάλα φτάνει στον Μασούρα, σουτ, κόντρα και η μπάλα απομακρύνεται.

36': Φάουλ σε καλό σημείο για τον Ολυμπιακό... Έξω από το ημικύκλιο, 2-3 μέτρα πιο δεξιά, ο Μπουχαλάκης απευθείας, στο τείχος, νέα σουτ επιχειρούν ο Βαλμπουενά και ο Σισέ, η μπάλα κοντράρει και απομακρύνεται από τα καρέ του ΠΑΣ οριστικά.

45’: Κοντά στο γκολ έφτασε ο ΠΑΣ, όταν βολίδα του Παμλίδη, βρήκε λίγο το σώμα του Σεμέδο και έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

76': Σουτ Σιόντη από θέση έξω αριστερά, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Σα.

78’: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν πασάρει συρτά από το ημικύκλιο σε Ελ Αραμπί, σουτ από θέση τετ α τετ και αριστερά στην περιοχή, ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

83': Σουτ Ελευθεριάδη από θεση μέσα αριστερά, άουτ, πάνω από την εστία του Σα. Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: Μποξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Δημητριάδης (Μακεδονίας) Τέταρτος: Περράκης (Αθηνών) VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) ΑVAR: Κουρουμπύλια (Δυτικής Αττικής).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (72’ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Εμβιλά, Βαλμπουενά (83’ Σίλβα), Μασούρας (66’ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (46 λ.τρ. Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ (55’ Ελευθεριάδης), Καρτάλης (87’ Πανουργιάς), Παμλίδης (79’ Νάουμετς), Λεό.