Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΣ με τα...δεύτερα 2-2 με τον Ατρόμητο

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 2-2 για το Κύπελλο Ελλάδος 


Με μισή ομάδα ο ΠΑΣ, καθώς ο Γιαννίκης ξεκούρασε και προφύλαξε παίκτες για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Βόλο για το πρωτάθλημα, έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Ατρόμητο Περιστερίου, χθες βράδυ στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για το Κύπελλο Ελλάδος. Η πρόκριση στα προημιτελικά (το κύπελλο ξεκίνησε φέτος λόγω πανδημίας από τη φάση των «16») θα κριθεί στο επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει σε δύο περίπου εβδομάδες στο γήπεδο Περιστερίου.

Προβάδισμα πρόκρισης έχει ασφαλώς ο Ατρόμητος, αφού και με ισοπαλία 0-0 ή 1-1 περνά στην επόμενη φάση, αλλά ο φετινός ΠΑΣ είναι απρόβλεπτος και ικανός για όλα. Μη ξεχνάμε και το παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι που έληξε με σκορ 2-0 υπέρ του «Άγιαξ». 

Καθώς ο ΠΑΣ έχει πρώτιστο στόχο την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και την Κυριακή θέλει οπωσαδήποτε τη νίκη επί του Βόλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να μη μπλέξει σε περιπέτειες, ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκούρασε βασικούς παίκτες, τόσο για να πάρουν ανάσες όσο και να προφυλαχθούν από τυχόν τραυματισμούς. Έτσι άφησε εκτός αποστολής τους Κριζμάν, Σιόντη, Παμλίδη, Πίρσμαν ενώ κράτησε στον πάγκο τους Χουτεσιώτη, Εραμούσπε, Σάλιακα. Εκτός ήταν επίσης και οι τραυματίες Κάστρο και Ντομίνγκεθ. Ουσιαστικά έπαιξε χωρίς 9 βασικούς παίκτες! Όλοι αυτοί αντικαταστάθηκαν από παίκτες που δεν είναι βασικοί, ενώ πήρε και χρόνο συμμετοχής ο Μιλιντσεάνου, που στο 69’ πήρε τη θέση του Νάουμετς. 
Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος ήρθε σχεδόν κομπλέ στα Γιάννινα για να διεκδικήσει την πρόκριση. Η ομάδα του Περιστερίου δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, ούτε και έχει τα φόντα να διεκδικήσει θέση στην πεντάδα για να πάει Ευρώπη. Έτσι έριξε όλο το βάρος στο Κύπελλο, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που είχε το μυαλό του στο παιχνίδι της Κυριακής.

Αν και ο ΠΑΣ έπαιζε με τα …δεύτερα, στο β’ μέρος κυνήγησε με πάθος τη νίκη και λίγο έλειψε να την παρει σε μια φάση στο 82’ όταν ο Γούτας απέκρουσε πάνω στη γραμμή πλασέ του Λεό. 

Στο α’ μέρος έγινε αμφίρροπο παιχνίδι με τον Ατρόμητο να είναι περισσότερο επικίνδυνος. Ο ΠΑΣ άργησε λίγο να βρει τα πατήματά του και από το 25’ και μετά άρχισε να έχει καλύτερο ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ατρόμητο, όταν στο 6’ ο Ούμπιντες εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασίου. Σαν…δοκάρι θα το λέγαμε καλύτερα. Ο ΠΑΣ αντέδρασε στο 13’ αλλά ο Λεό δεν τελείωσε καλά τη φάση σε μπαλιά του Λώλη. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με πολλές μάχες στο κέντρο, ώσπου στο 23’ σε κόρνερ του Μουνίθ ο προωθημένος Στρούγγης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία με τον Νάτσο. Οι γηπεδούχοι, μετά το 30’ άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Στο 33’ ισοφάρισαν 1-1 σε μια φάση διαρκείας, όταν κεφαλιά του Παντελάκη βρήκε το δοκάρι του Ατρόμητου, στην επιστροφή πήγε στον Ελευθεριάδη που ανατράπηκε από τον Μουνίθ. Σωστά ο διαιτής Κουμπαράκης έδωσε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ελευθεριάδης κάνοντας το 1-1. Κοντά σε δεύτερο γκολ έφτασε ο ΠΑΣ στο 39’ όταν μόνος του ο Ελευθεριάδης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον γκολκίπερ Μανδά. Προς το τέλος του ημιχρόνου, στο 44’ ο Ατρόμητος έκανε το σκορ 1-2 με κεφαλιά του Γούτα σε κόρνερ του Ούμπιδες.
Ο ΠΑΣ στο β΄ μέρος ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του, πίεσε για την ανατροπή και έδειξε καλά στοιχεία. Στο 68’ σε κάθετη μπαλιά του Καρτάλη ο Ελευθεράδης βγήκε στον κενό χώρο και την ώρα που πήγαν να τον κλείσουν οι αμυντικοί, έκανε το τακουνάκι στον Λεό που ήταν ακάλυπτος και ο οποίος χωρίς χρονοτριβή με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το σκορ 2-2. Στο 82’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα όταν πάλι σε κάθετη μπαλιά του Καρτάλη, ο Λεό από πλάγια αριστερή θέση με πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά πάνω στη γραμμή πρόλ,αβε και απέκρουσε με το κεφάλι ο Γούτας.

Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν οι Λεό, Ελευθεριάδης, Κάργας, Καρτάλης, Λιάσος και από τον Ατρόμητο Γούτας, Ούμπιδες, Χαρίσης, Νάτσος.
Καλή η διαιτησία του Κουμπαράκη (Κυκλάδων) και των βοηθών του Τζιουβάρα (Κοζάνης), Νατσιόπουλου (Μακεδονίας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Αθανασίου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Πανουργιάς (46’ Καρτάλης), Παντελάκης, Κάργας, Νάουμετς (69’ Μιλιντσεάνου), Λιάσος (85’ Γροσδάνης), Λώλης, Ελευθεριάδης (80’ Μπρένερ), Λεό (85’ Δούμτσης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Τομάσεβιτς, Νάτσος, Ούμπιντες (89’ Νταβιώτης), Σάλομον, Χαρίσης, Μουνίθ (72’ Ραμπέγιο), Αγκάγιεφ (72’ Τριμάτης), Μάτιτς (79’ Μάνουσιτς).