Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης οι πρώτες...μεταγραφές του ΠΑΣ!


Οι Σεργκελασβίλι (φωτο) και Ελευθεριάδης με την επιστροφή θα βοηθήσουν σημαντικά τον ΠΑΣ, ειδικά στα κρίσιμα ματς των πλέι οφ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι δύο πρώτες μεταγραφές του Ιανουαρίου για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι οι …Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Είναι ήδη παίκτες της ομάδας, ο πρώτος από τον περασμένο Γενάρη και ο δεύτερος από το καλοκαίρι, αλλά στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι στην περίοδο προετοιμασίας με συνέπεια λόγω τραυματισμού να τεθούν νοκ άουτ. Ο Σεργκελασβίλι έπαθε ρήξη πρόσθιων χιαστών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και ο Ελευθεριάδης κάταγμα περόνης στο φιλικό με την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Όλο αυτό το διάστημα πέρασαν τον δικό τους «Γολγοθά», μπαίνοντας στο χειρουργείο και ακολουθώντας υπομονετικά πρόγραμμα αποκατάστασης που συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες. Όμως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς ο Ελευθεριάδης, που είναι μεσοεπιθετικός, πετυχαίνοντας 17 γκολ πέρσι με την Παναχαϊκή και στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει προπονήσεις και ο Γεωργιανός αριστερός αμυντικός για να βοηθήσει στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Πρόκειται για πολύτιμους παίκτες, από τα «βαριά χαρτιά» στο ρόστερ που διαμορφώθηκε το καλοκαίρι και η επιστροφή τους μοιάζει με νέα μεταγραφή. Ο ΠΑΣ δείχνει να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και αν γίνουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις μέσα στον Ιανουάριο, θα είναι πολύ περιορισμένες.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μη εκδήλωσε ακόμη την πρόθεση για μεταγραφές, καθώς από αύριο Πρωτοχρονιά, ανοίγει η μεταγραφική αυλαία του χειμώνα, αλλά αρκετά γραφεία μάνατζερ από μόνα τους πρότειναν διάφορους παίκτες. Όλες βέβαια οι προτάσεις θα περάσουν από επεξεργασία των υπευθύνων  για τα μεταγραφικά της ομάδας, αλλά επί του παρόντος οι κυανόλευκοι δεν καίγονται ιδιαίτερα για μεταγραφές, πιστεύοντας ότι με την επιστροφή των Νικολιά, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδη θα γεμίσει το ρόστερ με πολλές εναλλακτικές λύσεις. Άλλωστε η ομάδα πάει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και ο Γιαννίκης δεν θέλει να γεμίσει άλλο το ρόστερ με νέους παίκτες για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες και να αποφευχθούν γκρίνιες παικτών που δεν αγωνίζονται. Αν όμως υπάρξει κάποια καλή περίπτωση, ειδικά νέων παικτών που έχουν προοπτικές εξέλιξης, ασφαλώς θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της τοπικής ομάδας. Ίσως γίνουν και κάποιες δοκιμές παικτών νεαρής ηλικίας που έχουν προταθεί στην ΠΑΕ, προερχόμενοι άλλοι από ακαδημίες και άλλοι από ομάδες μικρότερων κατηγοριών.


Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τον ΠΑΣ αυτό τον καιρό περισσότερο καίει το αγωνιστικό κομμάτι, παρά το μεταγραφικό. Η προσοχή είναι στραμμένη στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Λάρισας, που θα γίνει στις 14.45 στο γήπεδο Φιλιππούπολης. Σήμερα επιστρέφουν από την άδεια και οι Καρτάλης, Χουτεσιώτης και θα αρχίσουν προπονήσεις, έχοντας δύο ημέρες παραπάνω άδεια για προσωπικούς λόγους. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν και χθες οι Νάουμετς, Νικολιάς, Γροσδάνης, όπως και οι Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης που πιθανολογείται να είναι έτοιμοι τέλος Ιανουαρίου. Ο Σκόνδρας έκανε κανονικά προπόνηση αλλά έχει νάρθηκα στο χέρι, που αν τον διατηρήσει δεν θα αγωνιστεί. Θα κάνει πάλι εξετάσεις και αν βγει ο νάρθηκας θα μπορέσει να αγωνιστεί. Οι παίκτες γύρισαν μετά από την άδεια των Χριστουγέννων ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά και επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ντάσιος μετέφερε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τις ευχές του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη και της διοίκησης. Σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση του χρόνου, καθώς για αύριο Πρωτοχρονιά δόθηκε ρεπό.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Οι παίκτες γύρισαν μετά από την άδεια των Χριστουγέννων προχθές Κυριακή, ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά και επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ντάσιος μετέφερε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τις ευχές του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη και της διοίκησης. Στην πρώτη προπόνηση δόθηκε προτεραιότητα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αφού οι παίκτες επέστρεψαν από γιορτινές ημέρες και το πρόγραμμα έκλεισε με δίτερμα στο μισό γήπεδο. Όλοι ήταν ντυμένοι σαν Εσκιμώοι αφού έκανε δυνατό κρύο, παρά την ηλιοφάνεια. Το μήνυμα που πέρασε στους παίκτες είναι ότι τα Χριστούγεννα ουσιαστικά τελείωσαν γι’ αυτούς και από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο δουλειά και εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων κάθε μέρα. Μέσα στον Ιανουάριο υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, με Απόλλωνα στη Λάρισα, Παναχαϊκή και Λεβαδειακό στα Γιάννινα και με Εργοτέλη στο Ηράκλειο, συν τα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό για το κύπελλο, στις 8 Ιανουαρίου στα Γιάννινα και 29 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ. Ως εκ τούτου η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη από κάθε άποψη.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2, η δεύτερη δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχουν με την ΕΡΤ, θα καταβληθεί από τη δημόσια τηλεόραση στις ομάδες στις 4 και 5 Ιανουαρίου. Όπως ενημέρωσε τις ΠΑΕ της Super League 2 ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος όλες οι ομάδες, εκτός του Απόλλωνα Σμύρνης, θα μοιραστούν στις 4-5 Ιανουαρίου το ποσό των 865.000 ευρώ από την δεύτερη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός θα εισπράξουν κάτι περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. 

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα επισκέφθηκε χθες την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος φιλάθλων σημειώνει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια το προσωπικό του νοσοκομείου για την ευκαιρία που δόθηκε στα μέλη μας να συνεισφέρουν, κάνοντας τα παιδάκια να χαμογελάσουν, ξεχνώντας για λίγο την νοσηλεία τους αυτές τις γιορτινές ημέρες. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και καλή χρονιά σε όλους!».