Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Φιλικό για να μη "καεί" στην.... ξηρασία ο ΠΑΣ


Δεν αρκεί μόνο η προπόνηση, η ομάδα θέλει και παιχνίδια

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η διαφαινόμενη αναβολή της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και αυτό το Σαββατοκύριακο, οδηγεί τους ανθρώπους του ΠΑΣ σε αναζήτηση αντιπάλου για φιλικό παιχνίδι στα Γιάννινα ή σε άλλη έδρας.
Όπως τονίσαμε και χθες, ο Γιαννίκης δεν θέλει να περάσει αγωνιστικά άπρακτο και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως το προηγούμενο που έδωσε ρεπό και ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο να κλείσει φιλικό παιχνίδι. Πιθανόν να είναι και με ομάδα της Σούπερ Λίγκας, καθώς διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, καθώς θα παίξει στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, θα υποδεχτεί στους «Ζωσιμάδες» τον Εργοτέλη, θα ταξιδέψει στα Χανιά για το ματς με τον Κισσαμικό, θα επιστρέψει στα Γιάννινα φιλοξενώντας τον Απόλλωνα Πόντου και την 6η αγωνιστική θα πάει στη Ριζούπολη για το μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο μαραθώνιος ξεκίνησε με την ισοπαλία επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα, σε ένα ματς που η Γιαννιώτικη ομάδα είχε 2 δοκάρια και πληθώρα χαμένων ευκαιριών. 

Η συνέχεια είναι πιο δύσκολη και σε μια περίοδο που η διακοπή του πρωταθλήματος μόνο προβλήματα δημιουργεί στις ομάδες και ειδικά στον ΠΑΣ που ξεκίνησε προετοιμασία από τις 10 Ιουλίου. Κοντεύει να «καεί» η ομάδα από τα τρεξίματα και τις ασκήσεις, χωρίς παιχνίδια τόσον καιρό. Τα δύο επίσημα παιχνίδια με Παναχαϊκή και Ασπρόπυργο (κύπελλο) ήταν μικρές παρενθέσεις στην παρατεταμένη αγωνιστική απραξία. Έτσι ο Γιαννίκης ζήτησε φιλικό για το Σαββατοκύριακο από όποια κατηγορία και αν θα είναι ο αντίπαλος. Μετά το διήμερο ρεπό οι παίκτες γύρισαν χθες στο γήπεδο και ξεκίνησε ένα μίνι πρόγραμμα προετοιμασία με απογευματινή προπόνηση. 

Απόντες είναι μόνο οι Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης. Ο Ξύδας ακολούθησε χθες το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος και θα είναι σίγουρα στη διάθεση του Γιαννίκη για το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, καθώς θα υπάρχει χρόνος να καλύψει και το χαμένο έδαφος του διαστήματος που ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας.

ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας a-sports.gr που σημειώνει για το πρόβλημα που υπάρχει με τα τηλεοπτικά: Δεν βαδίζουν καλά οι εξελίξεις με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, καθώς η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας θα συνεχιστεί και το προσεχές Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2019… Πρακτικά, δηλαδή μπάλα και πάλι δεν θα έχει στην SL2 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ελέω του θέματος των τηλεοπτικών και της διαφωνίας των ομάδων να δεχθούν το «τελεσίγραφο» της ΕΡΤ ότι δεν δίνει ούτε ευρώ περισσότερο από πλην 50% σε σχέση με το προσύμφωνο που υπήρχε από πέρσι… Οι πληροφορίες του a-sports.gr για συνέχιση του «λουκέτου» είναι δεδομένες και ενισχύονται από το γεγονός ότι οι επιτετραμμένοι ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ με την Ελλάδα ασκούν πλέον πίεση προς την ΕΠΟ για την ανωμαλία, που έχει προκληθεί. Οι Διεθνείς Ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες ρωτούν τι γίνεται και ζητούν δράσεις από την Ομοσπονδία, προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα. Αυτό το ενδιαφέρον ως εκ τούτου μειώνει την ελαστικότητα, που έχει δείξει συνολικά το ποδόσφαιρο απέναντι στο πρόβλημα της νεοσύστατης SL2 και αν δεν βρεθεί λύσει άμεσα είναι ικανό τινάξει όλο το σύστημα στον αέρα. 

Στην ουσία, δηλαδή, αν δεν βρεθεί οριστική λύση την επόμενη εβδομάδα στη Σούπερ Λίγκα 2 ο κίνδυνος για «λουκέτο» σε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μετά τη διακοπή της Σούπερ Λίγκας 1 για την Εθνική ομάδα γίνεται όλο και πιο υπαρκτός. Μάλιστα αύριο Πέμπτη, υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και εκεί το ζήτημα της Σούπερ Λίγκας 2 έχει τεθεί μέσα στην ημερήσια διάταξη. Παράλληλα θα γίνει και διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα 2 με θέματα: «Τηλεοπτικά δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ενημέρωση για τις προσφορές των εταιρειών τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, πρωταθλήματος  2019-2020». Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες της SL2 δεν συμφωνούν με το «κούρεμα» του 50%, αλλά είναι εν τέλει διατεθειμένες να συμφωνήσουν σε μείωση 40%.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι ομάδες πέρσι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης είχαν συμφωνήσει να πάρουν από 1,5 εκατομ. ευρώ οι ομάδες ΠΑΣ, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και από 850.000 ευρώ οι υπόλοιπες. Τώρα η ΕΡΤ μετά από τις επαφές προτείνει περικοπή 50% από την περσινή συμφωνία, ήτοι 750.000 ευρώ στις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Β’ Εθνική και από 425.000 ευρώ στις υπόλοιπες ομάδες. Με την οικονομική πίεση που έχουν, οι ομάδες δείχνουν ότι δέχονται περικοπές μέχρι και 30%, δηλαδή να πάρουν ΠΑΣ, Λεβαδειακός, Απόλλων από 1.050.000 ευρώ και οι υπόλοιπες ομάδες από 595.000 ευρώ. Εκεί κολλά το θέμα καθώς η ΕΡΤ δεν πρόκειται να μετακινηθεί άλλο από την θέση των περικοπών κατά 50%.