Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Τι πρέπει να προσέξει στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ


Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του α' γύρου που έγινε στα Γιάννινα (1-1)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με εντατικές προπονήσεις σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο. Παρασκευή πρωί η ομάδα θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Αθήνα και στη συνέχεια πάλι αεροπορικώς για Ηράκλειο. Εκεί θα κάνει την τελευταία προπόνηση.
Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο και ώρα 5.15 μ.μ. στο γήπεδο του ΟΦΗ. Η αποστολή του ΠΑΣ θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και την Κυριακή θα επιστρέψει μέσω Αθηνών, αεροπορικώς στα Γιάννινα. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για τη «μητέρα» των μαχών στην προσπάθεια για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΣ είναι 4 βαθμούς πάνω από τον ΟΦΗ και θα επιδιώξει βασικά να μη χάσει. Με νίκη, θα έχει πιθανότητες να εξασφαλίσει την παραμονή και χωρίς μπαράζ με τη 2η ομάδα της Β’ Εθνικής. Αλλά και η ισοπαλία, ως δεύτερος στόχος, δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα, αφού θα διατηρηθεί η απόσταση των 4 βαθμών από τον ΟΦΗ. Παιχνίδι της χρονιάς είναι και για την κρητική ομάδα αυτή η αναμέτρηση. Θέλει νίκη για να διατηρήσει ελπίδες παραμονής.

Επειδή τελευταία ακούγονται και γράφονται πολλά για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αν εφαρμοστεί από φέτος ή του χρόνου, στον ΠΑΣ κλείνουν τα αυτιά τους και δουλεύουν παίρνοντας ως δεδομένο ότι θα πέσουν οι τρεις τελευταίες ομάδες και η 13η θα οδηγηθεί σε μπαράζ. Παίρνουν δηλαδή ως δεδομένο το χειρότερο σενάριο, για να διασφαλίσουν 100% την παραμονή, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση. Ασφαλώς, αν υποβιβαστούν μόνο οι 2 τελευταίες ομάδες, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τον ΠΑΣ, καθώς είναι 6 βαθμούς πάνω από τον προτελευταίο στην βαθμολογία Λεβαδειακό. 

Στο γιαννιώτικο στρατόπεδο δουλεύουν πάνω στα δεδομένα και τις παραμέτρους του αγώνα που θα γίνει στο «Γεντί Κουλέ». Μάλιστα σήμερα και αύριο θα γίνει και προβολή βίντεο από αγώνες του ΟΦΗ, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως ο Πετράκης τους παίκτες του για το πώς παίζει η αντίπαλη ομάδα, τα δυνατά και αδύναμα σημεία της. Επειδή είναι κρίσιμο και δυνατό παιχνίδι, με τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, ο κόουτς πολλές φορές έχει τονίσει στους παίκτες ότι θα πρέπει να έχουν μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι, καθαρό μυαλό και να ακολουθήσουν πιστά τα πλάνα που θα καταστρωθούν. 

Είναι λογικό, ο ΠΑΣ να προσέξει βασικά τα νώτα του, αφού και η ισοπαλία δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα. Ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο ημίωρο θέλει πολύ προσοχή, καθώς οι γηπεδούχοι θα έχουν το αβαντάζ της έδρας και θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν. Εκεί χρειάζεται ηρεμία και σωστή τακτική, για να περάσει χωρίς συνέπειες για τον ΠΑΣ το αρχικό κύμα ενθουσιασμού που θα έχει ο ΟΦΗ. Στη συνέχεια και όσο θα περνά ο χρόνος, το άγχος θα κυριεύει περισσότερους τους Κρητικούς και όχι τους κυανόλευκους.  Το πρόγραμμα προπονήσεων έχει απ’ όλα. Ασκήσεις αμυντικής και επιθετικής τακτικής, οργάνωση στις στημένες φάσεις, σωστή λειτουργία των γραμμών, με κάλυψη χώρων και δημιουργία αντεπιθέσεων. 

Τα δεδομένα με απουσίες και επιστροφές, παραμένουν ίδια. Επιστρέφουν Σκόνδρας, Ξύδας και θα απουσιάσουν οι Κάργας, Κάστρο (τιμωρημένοι), Λεό, Λίλα, Σιόντης (τραυματίες). (Σημείωση gianninasports:Σήμερα τραυματίστηκε και ο γκολκίπερ Νεόφυτος Μιχαήλ). Μάλιστα οι δύο τελευταίοι δεν υπολογίζονται μέχρι τέλος της σεζόν. Ο ΠΑΣ προέρχεται από την σπουδαία νίκη με 2-0 που σημείωσε στη Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού. Νίκη που ενδεχομένως να είναι και χαριστική βολή για την ομάδα των Βοιωτών. Ο Πετράκης έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και οι αλλαγές θα είναι λίγες, εκτός από τις αναγκαστικές λόγω τιμωρίας Κάστρο και Κάργα. Ο Σκόνδρας θα καλύψει το κενό του Κάργα στην αμυντική γραμμή και ενδεχομένως να παίξει αμυντικό χαφ ο Αποστολόπουλος αντί του Κάστρο.