Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Δεν άντεξε στην πίεση του ΟΦΗ και έχασε δίκαια (1-0) ο ΠΑΣ


Το γκολ του Βαζ στο 20' έκρινε το παιχνίδι στο Ηράκλειο

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο ματς της χρονιάς, ο ΠΑΣ λιποψύχησε και έχασε δίκαια 1-0 στο πυρακτωμένο «Γεντί Κουλέ» από τον ΟΦΗ και τώρα θα πρέπει να προσέξει πολύ στη συνέχεια, για να διατηρηθεί στη ζώνη των μπαράζ.
Πλέον η διαφορά από τους Κρητικούς είναι στον ένα πόντο και αυτό σημάνει μάχη σώμα με σώμα του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ για το ποιος θα πάει τελικά στα μπαράζ. 

Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 20’ ο Βαζ και έδωσε ψυχολογικά προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό που έλεγαν όλη την εβδομάδα στον ΠΑΣ, να προσέξουν στο ξεκίνημα του αγώνα για να μη δεχτούν γκολ, τελικά δεν αποφεύχθηκε. Η πίεση και το πρεσάρισμα του ΟΦΗ από την αρχή του αγώνα, απέφερε καρπούς, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που δεν μπήκε καλά στον αγώνα, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι και μοιραία ηττήθηκε. Ο ΠΑΣ σε κάποια σημεία του β’ ημιχρόνου προσπάθησε κάτι να πάει, αλλά είχε φοβερές αδυναμίες στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση δεν φάνηκε απειλητικός. Τα στατιστικά στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ του ΟΦΗ, με 61% κατοχή μπάλας, έναντι 39% του ΠΑΣ και με 13 τελικές προσπάθειες έναντι 2 του ΠΑΣ.


Βέβαια μεγάλες ευκαιρίες δεν έχασε ο ΟΦΗ και οι τελικές του ήταν σουτ ή κάποιες κινήσεις από τα πλάγια που απέκρουσε ο Βελλίδης ή έφυγε άουτ η μπάλα. Ωστόσο ήταν πιο απειλητικός και πιο δημιουργικός σε σχέση με τον ΠΑΣ. Η μοναδική καλή στιγμή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν η φάση στο 41’ που ο Κριζμάν μπήκε στην περιοχή, πολύ κοντά από την εστία, αλλά μπερδεύτηκε, γλίστρησε, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση. Και στο τέλος σε ένα σπάσιμο της μπάλας που έγινε στον Μάνο, που δεν την πρόλαβε και απέκρουσε ο Σωτηρίου.

Στον ΠΑΣ φάνηκαν οι απουσίες των Κάργα, Κάστρου, όπως και η απουσία ενός κλασικού κόφτη για να κόβει αλλά και να δημιουργεί. Αναγκάζονταν και ο Πάντελιτς να γυρίσει πίσω για να πάρει τη μπάλα. Ανέτοιμος φάνηκε και ο Κριζμάν που είχε 2 μήνες να αγωνιστεί. Αν εξαιρέσουμε την άμυνα που πάλεψε, τον Νικολιά που ήταν πάλι ο καλύτερος και τις φιλότιμες προσπάθειες των Μπουκουβάλα, Σεργκελασβίλι, οι υπόλοιποι παίκτες δεν μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα.

Το γκολ που έκρινε την έκβαση του αγώνα ήταν …κρύο για τον ΠΑΣ και πολύ τυχερό για τον ΟΦΗ. Ο Φερέιρα προσπάθησε να ανακόψει τη μπάλα και αυτή πήγε συστημένη (τυχαία) στον Βαζ που ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ που καλυπτόταν, ενώ οι άλλοι δύο επιθετικοί ήταν εκτεθειμένοι. Και το σουτ του Βαζ δεν ήταν καλό. Απλά η μπάλα βρήκε το πόδι του Σεργκελασβίλι, άλλαξε πορεία και δεν μπόρεσε να την αποκρούσει ο Βελλίδης. Όμως από τα λάθη μπαίνουν και τα γκολ, όπως από λάθος παίκτη του Λεβαδειακού, άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη του ΠΑΣ στη Λιβαδειά.

Και στα δύο ημίχρονα ο ΟΦΗ, με την θερμή συμπαράσταση πολλών φιλάθλων, που έκαναν το γήπεδο «καμίνι» είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο και στα δύο ημίχρονα και κέρδισε δίκαια. Είχε τα προβληματάκια του στην άμυνα, οι παίκτες του στο β’ ημίχρονο έκαναν λάθη, αλλά ο ΠΑΣ δεν ήταν σε καλή μέρα, λιποψύχησε και έτσι το φτωχό σκορ 1-0,απέδωσε και δικαιοσύνη στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ ασφαλώς θα πρέπει να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα, για να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να έχει ελπίδες ότι θα πάει στα μπαράζ και δεν θα τον προσπεράσει ο ΟΦΗ.

Ο διαιτητής Κομίνης δεν έκανε το μεγάλο λάθος και ούτε καν θα συζητηθεί η διαιτησία του. Έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν είναι απ’ αυτά που μπορείς να κάνεις λόγο για διαιτησία. Και οι επόπτες ήταν σωστοί στις υποδείξεις.

ΤΟ ΓΚΟΛ

20’: Ο Βαζ δέχεται την μπαλιά του Φερέιρα στα δεξιά της περιοχής, γυρίζει ωραία το σώμα του και σουτάρει, κοντράρει η μπάλα στον Σεργκελασβίλι, τη βρίσκει λίγο και ο Βελλίδης, για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα, 1-0.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

90'+2: ΔΟΚΑΡΙ για τον ΟΦΗ! Συρτό σουτ του Βουό εντός περιοχής, στο αριστερό δοκάρι η μπάλα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15': Σουτ του Κοροβέση από θέση μέσα αριστερά, βρίσκει λίγο στον Μπουκουβάλα η μπάλα, πέφτει και μπλοκάρει ο Βελλίδης.

16': Ο Κριζμάν μπαίνει απειλητικά στην περιοχή του ΟΦΗ, αποφεύγει τον Γιαννούλη, αλλά τελικά πέφτει στο έδαφος χωρίς να πλασάρει.


37’: Κοντινή κεφαλιά του Τζημόπουλου πέρασε άουτ, σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Σεργκελασβίλι.

41': Ο Γιάκος σεντράρει από δεξιά, προβολή του Κριζμάν στην κίνηση, έγκαιρη η επέμβαση του Σωτηρίου. Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

68': Ωραίο γύρισμα του Βαζ από δεξιά, δύσκολα σε κόρνερ διώχνει στη γωνία του ο Βελλίδης. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). 4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών).Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μεγιάδο (57’), Βαζ (86’) - Σεργκελασβίλι(50’), Πάντελιτς (58’), Νικολιάς (61’), Αθανασιάδης (70’), Κριζμάν (61’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος, Βαζ (89’ Σάσσι), Φερέιρα (83’ Κουτσιανικούλης), Νέιρα, Γιακουμάκης (85’ Βουό).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79’ Αποστολόπουλος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Σεργκελασβίλι, Γιάκος (75’ Παμλίδης), Κριζμάν, Αθανασιάδης (75’ Μάνος).