Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Διαιτησία και ανικανότητα στο γκολ βουλιάζουν τον ΠΑΣ


Το καθαρό γκολ του ΠΑΣ (καλύπτεται ο Κριζμάν) που ακύρωσε ο επόπτης Πάτρας

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στη ζώνη του υποβιβασμού πέρασε πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης και κόλλησε στη λευκή ισοπαλία 0-0.
Όμως οι Γιαννιώτες δικαιούνται να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, καθώς στο 47’ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Κριζμάν που ήταν καλυπτόμενος. Η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του επόπτη Πάτρα που σήκωσε σημαία για οφσάϊντ! Καθαρό γκολ σε καλό σημείο του αγώνα, που ακύρωσε ο διαιτητής Παπαδόπουλος με την υπόδειξη του επόπτη. Μιας και μιλάμε για τη διαιτησία, ο Παπαδόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος (για το κανονικό γκολ του Κριζμάν, τον πήρε στον λαιμό του ο επόπτης), αλλά έδωσε κάποια σφυρίγματα υπέρ του Αστέρα. Η διαιτησία δεν αλλοίωσε μόνο στο ματς με τον Αστέρα το αποτέλεσμα, αλλά και σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια. Σαν να μη πέρασε μια μέρα από τις μαύρες μέρες της παλιάς "παράγκας".

Με την ισοπαλία αυτή, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 1-3 επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΣ μπήκε στην κόκκινη ζώνη του υποβιβασμού και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να πάει έστω στα μπαράζ. Πρέπει να κάνει δύο νίκες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει κατά 100% την Κατηγορία. Αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι δύσκολα να κάνει όλα αυτά και ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι πλέον ορατός. 

Και στο παιχνίδι αυτό οι επιθετικοί του ΠΑΣ φάνηκε ότι είναι…. μαλωμένοι με το γκολ. Μοιραίος παίκτης ο Μάνος που έχασε τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες μέσα από την περιοχή. Ο Κριζμάν που ήταν ο παρτενέρ του, πέτυχε το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε και από εκεί και μετά χάθηκε. Έδειξε ότι είναι μακριά από τον καλό εαυτό του. Καμιά σχέση με τον Κριζμάν που βλέπαμε πέρσι με τη φανέλα της ΑΕΛ. Οι Λεό και Αθανασιάδης που μπήκαν αλλαγή, δεν προσέφεραν κάτι το ιδιαίτερο. Ο Λεό φάνηκε μόνο σε μια φάση που μπήκε από τα δεξιά και ανακόπηκε με φάουλ, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν ανύπαρκτος. Δυστυχώς και σε αυτό το ματς, οι παίκτες του ΠΑΣ έδειξαν ανίκανοι για να τελειώνουν φάσεις και να βάζουν γκολ. Και χωρίς γκολ δεν παίρνεις βαθμούς. Το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ είναι ο Κριζμάν με 3 γκολ, δείχνει την αφλογιστία του ΠΑΣ και την ανυπαρξία των επιθετικών του. Παλιά λέγαμε ότι ο ΠΑΣ δεν κάνει φάσεις, γι’ αυτό δεν μπαίνουν τα γκολ. Στο τελευταίο δίμηνο, σε όλα τα παιχνίδια ο ΠΑΣ έχασε κατά μέσο όρο 3 με 4 ευκαιρίες από θέσεις που δεν χάνονται. Αυτό σημαίνει ανικανότητα των επιθετικών του που δεν μπορούν να τελειώσουν φάσεις και να βρουν δίχτυα. Με Κόντε σέντερ φορ, με τις τόσες ευκαιρίες που είχε η ομάδα, θα είχε άλλα 10 γκολ στο ενεργητικό της και πολύ περισσότερους βαθμούς. 

Σήμερα δεν πήγαν καλά και οι υπόλοιποι παίκτες, όπως ο Νικολιάς, που είναι το βαρόμετρο του ΠΑΣ. Αν εξαιρέσουμε τον κορυφαίο γκολκίπερ Νεόφυτο Μιχαήλ, τον Κάργα που έμπαινε στη φωτιά, τον εξαιρετικά φιλότιμο Μπουκουβάλα που παίζει με την ψυχή του, τους μαχητικούς Αλέξη Μιχαήλ, Σκόνδρα, οι υπόλοιποι παίκτες ήταν κάτω του μετρίου. Και αν δεν υπήρχε σήμερα ο Νεόφυτος Μιχαήλ να σώσει 3 φορές την εστία από σίγουρα γκολ, ο ΠΑΣ θα έφευγε και ηττημένος από το γήπεδο. Μπράβο στον Κύπριο, είναι μεγάλος γκολκίπερ. Αν έπαιζε από την αρχή, ο ΠΑΣ θα ήταν σε καλύτερη μοίρα. Στο παιχνίδι της χρονιάς, η τοπική ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μοιραία κινδυνεύει με υποβιβασμό. Παρότι δεν ήταν καλός, δικαιούται να φωνάζει για την κακή διαιτησία και για το γκολ που ακυρώθηκε. 

Ούτε ο Αστέρας έδειξε πολλά πράγματα. Απλά πατούσε καλύτερα σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είχε ψηλά κορμιά που δεν είχαν πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι και στις «γιόμες» του ΠΑΣ και έναν καταπληκτικό γκολκίπερ, τον Αθανασιάδη, που έσωσε την εστία του όσες φορές κινδύνευσε. Η ομάδα της Τρίπολης έπαιξε αμυντικά, περισσότερο για να μη χάσει, ενώ είχε και ευκαιρίες για γκολ στις αντεπιθέσεις.


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

14': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Κεφαλιά του Κάργα μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης.

21' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Τσιλιανίδης από το ύψος του πέναλτι σούταρε με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια.

32' Καλή στιγμή για τον Αστέρα. Σουτ του Τσιλιανίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

47' Ο Κρίζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο ρίπλεϊ φαίνεται λανθασμένη η απόφαση του βοηθού διαιτητή, καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν.

48' Ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ιγκλέσιας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά από κάπως πλάγια θέση, με τον Μιχαήλ να διώχνει σε κόρνερ.

58' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Μάνος "άδειασε" τον Τριανταφυλλόπουλο και πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ.

60' Γυριστό του Μάνου μέσα από την περιοχή, έδιωξε στη γωνία του πάλι ο Αθανασιάδης. Κόρνερ για τον ΠΑΣ.

61' Κι άλλη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Κεφαλιά-ψαράκι από τον Μάνο, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

76' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ιγκλέσιας ανενόχλητος, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του.

77' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Μάνος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε πάλι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ήταν Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Δημητριάδη και Πάτρα από τον ίδιο σύνδεσμο. Τέταρτος ήταν ο Τζήλος (Λάρισας). Για τη διαιτησία τα είπαμε παραπάνω. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Αλέξης Μιχαήλ, Παμλίδης, Κάργας (ΠΑΣ) – Πασσαλίδης, Μαρτίνεζ, Τριανταφυλλόπουλος (Αστέρα).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας, Μπουκουβάλας, Κάστρο (78’ Λεό), Νικολιάς (61’ Παμπλίδης), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κρίζμαν (74’ Αθανασιάδης), Μάνος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπελόκ (68’ Τασουλής), Τσιλιανίδης (88’ Βλάχος), Βαλιέντε, Μανιάς (30’ Αραβίδης).